Kurzemes un Vidzemes upēs veicina ūdenstūrisma pieejamību ģimenēm ar bērniem

Uzņēmums “Jūras laivu kompānija” īstenojis Eiropas Savienības ELFLA (Eiropas Lauksaimniecības fonds lauku attīstībai) un Zemkopības ministrijas Lauku atbalsta dienesta atbalstītu projektu programmā “Tūrisma aktivitāšu veicināšana”, lai arī ģimenes ar vairākiem maziem bērniem vasarās varētu ērti un droši kopā atpūsties uz ūdeņiem.

Laivošana pa Latvijas skaistākajām upēm ir viena no labākajām iespējām, kā atslēgties no ikdienas stresa, aizmirst par pilsētas steidzīgo dzīves ritmu, pieaugušajiem baudīt, bet bērniem - iepazīt dabu. Šovasar tas ir kļuvis ērti un vienkārši realizējams pasākums arī ģimenēm, kurās ir vairāki mazi bērni. Nereti ir dzirdēts, ka ar bērniem laivot ir grūti, ka vecāki gan vēlētos atpūsties uz ūdens, bet ir spiesti izvēlēties kādu sauszemes maršrutu vai domāt, kam atstāt bērnus pieskatīšanai, bet šovasar – visa ģimene vienā laivā.

Jau iepriekš, veicot tirgus izpēti, uzņēmums secināja, ka aizvien vairāk individuālo ceļotāju brīvā laika pavadīšanai izvēlas doties laivot, bet ģimeņu ar bērniem pieprasījums ir pēc labi apkalpotiem ūdenstūrisma maršrutiem, kuros tiek nodrošināts gan kvalitatīvs inventārs, gan transporta pakalpojumi, gan servisa infrastruktūras, tajā pat laikā – tam jābūt ar visiem dabas tūrisma elementiem.

"Jūras laivas" pašas ir ģimenes uzņēmums un tam nav svešas ģimeņu ar bērniem problēmas, tādēļ tika izlemts ELFLA atbalstīta projekta ietvaros iegādāt vairāk nekā pussimts jaunu, lielu un ērtu ģimeņu laivu ar airiem un drošības vestēm gan bērniem, gan pieaugušajiem, kas tagad izvietotas visos uzņēmuma reģionālajos nomas punktos, kā arī izveidot vēl vienu labiekārtotu laivotāju apmetnes vietu pie Abavas - Rendas "Avotos", kurā laivotāju ģimenēm auto stāvvieta ir bez maksas. Ģimeņu ērtībām tiek piedāvāta īpaša servisa programma, pašiem mazākajiem laivotājiem bez nomas maksas ir krāsainas bērnu glābšanas vestes, bet neparedzētu nopietnu problēmu gadījumā iespējama bezmaksas evakuācija no upes.

Ģimeņu laivojumi tagad jau ir kļuvuši ikdiena - laivo gan viena ģimene, gan draugu ģimenes vairākās laivās, gan daudzskaitlīgas skolēnu grupas ar vecākiem un skolotājiem.

"Jūras laivas" dzīvo un strādā ar "zaļu" filozofiju – mūsu laivotāji ir čakli pavasara un rudens upju sakopšanas talkās, mēs piedalāmies un atbalstām videi draudzīgus pasākumus, īpaši motivējot arī bērnus domāt „zaļi”, tādēļ šovasar uzņēmums dāvināja Lielo Abavas Laivojumu Kolkas un Rendas ekoskolu skolēniem - 2009. gada "Pasaules Ūdens dienai" veltītā bērnu plakātu konkursa vairāk kā 80 dalībniekiem.

Jaunā Ģimeņu programma pieejama populārākajos laivošanas maršrutos Kurzemē un Vidzemē – Abavā, Ventā, Irbē, Gaujā, Salacā un Svētupē, taču iespējamas arī citas maršrutu variācijas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.06.2024 - 30.06.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.06.2024 - 03.07.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
Tet Rally Latvia norisināsies no 18. līdz 21. jūlijam. Pasākums aptvers teritoriju no rallija pilsētas Liepājas līdz pat galvaspilsētai Rīgai. | Skatīt vairāk
Agrās rezervēšanas piedāvājumi! Estravel Latvia
Ieplānojiet atvaļinājumu eksotiskā galamērķī - uzsildiet ziemu! | Skatīt vairāk
no 619 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.06.2024 - 30.06.2024 Atpūtas un izklaides vietas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Ieplāno pasākumu kādā no Liepājas atpūtas un izklaides vietām! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Jūrmalas TIC
,


Želesa
,


SIXT Latvija
,


Dobeles novada TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.26668191sec.