Minhauzena muzejā atklās lielāko koka atrakciju kuģi Latvijā

2009.gada 1.septembrī, uzsākoties skolas sezonai, Minhauzena muzeja teritorijā Duntē atklās lielāko koka atrakciju kuģi Latvijā, kas būs 30 metrus garš un 4,5 metrus plats, bet masts, kurā plīvos Minhauzena karogs, pacelsies 15 metru augstumā.

Pulksten 15.00, skanot lielgabala šāvieniem, notiks svinīga kuģa atklāšana. Atzīmējot pirmo skolas dienu, īpaši gaidīti viesi pasākumā būs ģimenes ar bērniem, kuri varēs aktīvi un radoši pavadīt laiku. Atrakciju kuģī būs 3 slidkalniņi, 2 nobraucamās caurules, 4 tiltiņi, 5 šūpoles, 6 caurlienamas mucas un 10 lielgabali. Četrus metrus virs klāja atradīsies novērošanas tornis. No plkst. 15.00 – 17.00 ieeja kuģī būs bez maksas, savukārt pirms un pēc tam atrakcijas neierobežotu laiku varēs izmantot par vienu latu. Kuģis izveidots ar Eiropas Savienības struktūrfondu līdzfinansējumu, projektu administrējis Lauku atbalsta dienests.

Zvanot iepriekš, iespējams rezervēt piknika vietas un pusdienas Minhauzena kafejnīcā.

Tāpat apmeklētāji varēs izstaigāt noslēpumaino meža taku, kas ir garākā apses koka laipu taka Eiropā un sastapt dažādus Minhauzena stāstu varoņus – uzpūsto mušu, krokodilu un lauvu, vilku ragavās un zaķi ar astoņām kājām, kā arī daudzus citus.

Savukārt muzeja apmeklējums ļaus noticēt acīm neticamajam – kā ar vienu šāvienu var nomedīt desmit pīles, kā kokos aug nauda un kā Minhauzena pulkstenis laiku skaita atpakaļ. Bet muzeja otrajā stāvā, kur ir izveidota Latvijā vienīgā vaska figūru ekspozīcija, ikviens varēs nofotografēties tuvplānā ar maestro Raimondu Paulu vai basketbola zvaigzni Uļjanu Semjonovu, kā arī patērzēt ar pašu Kārli Ulmani un Dainu Tēvu.

Jau ziņots, ka šajā sezonā Minhauzena muzejs ir samazinājis cenas, muzeja apmeklējums pieaugušajiem maksā pusotru latu, tikpat arī ieeja meža takā. Savukārt skolēniem un pensionāriem ieeja muzejā maksā vienu latu un latu maksā arī ieeja meža takā. Pirmskolas vecuma bērni muzeju un meža taku var apmeklēt bez maksas. Muzejs sezonas laikā atvērts katru darba dienu no plkst. 10.00 – 17.00, bet brīvdienās no 10.00 – 18.00.

Minhauzena muzejs gaida ciemos – pie mums viss ir patiess, tikai citādāks! Mēs atrodamies tikai lodes lidojuma attālumā no Rīgas, VIA Baltica 55 km, Salacgrīvas novada Liepupes pagasta Duntē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.06.2024 - 03.07.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Agrās rezervēšanas piedāvājumi! Estravel Latvia
Ieplānojiet atvaļinājumu eksotiskā galamērķī - uzsildiet ziemu! | Skatīt vairāk
no 619 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.06.2024 - 03.07.2024 Grila & vīna vakars 28. jūnijā Jurmala Golf Club & Hotel
Grila un vīna vakars pie mums - Jurmala Golf Club & Hotel! 📆Kad? 28. jūnijā ⏰Cikos? no plkst. 18:00 | Skatīt vairāk
Premium klases kruīzi  Estravel Latvia
7 naktis uz kuģa // dažādas ostas pilsētas // lieliska apkalpošanas kvalitāte // aizraujoši maršruti // Aicinām Premium klases kruīzā! | Skatīt vairāk
no 529 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51907587sec.