Dzelzceļa muzejs sagaidot 15.dzimšanas dienu dodas ekspedīcijā un izdod īsfilmu

Dzelzceļa muzejs sagaidot 15.dzimšanas dienu dodas ekspedīcijā ar drezīnu un laiž klajā īsfilmu par muzeju "Sapņu ekspresis", kas tapusi Vides filmu studijā (VFS)

2009.gada 28.augustā Latvijas dzelzceļa vēstures muzejs sagaidot 15. dzimšanas dienu dosies ekspedīcijā ar drezīnu pa Rīgas - Ērgļu līniju. Ekspedīcijas starts plānots plkst.10.00 Taurupes stacijā, kad uz sliedēm tiks uzlikta rokas un motordrezīna. Brauciens plānots 60 km garumā līdz Cekules stacijai. Pirmo posmu līdz Ķeipenei kopā ar muzejniekiem mēros arī Vides filmu studija, lai plkst 12.00 S.Eizenšteina komunikāciju centrā jeb kino stacijā Ķeipenē piedalītos filmas Sapņu ekspresis un DVD Latvijas dzelzceļu populārā vēsture pirmizrādē. Filmu un DVD veidojusi Vides filmu studija sadarbībā ar Latvijas dzelzceļa vēstures muzeju.

Sapņu ekspresī Režisors Edmunds Jansons, operators Andris Priedītis un scenārists Guntars Graiksts septiņās minūtēs izstāsta kāda maza puikas sapni, ko var piedzīvot ikviens ienākot Dzelzceļa muzeja pasaulē. Filma būs skatāma muzeja mājaslapā www.railwaymuseum.lv un ekspozīcijā, DVD, kas izdots latviešu, angļu un krievu valodā, papildinās muzeja kioskā iegādājamo suvenīru klāstu.

Ekspedīcijas gaitā muzeja darbinieki plāno apsekot esošo dzelzceļu līniju, tai piederīgās ēkas un citas būves, kā arī novērtēt iespēju veidot sadarbību ar S.Eizenšteina komunikāciju centru Ķeipenes stacijā.

Līdz šim muzeja darbinieki dzelzceļa līnijas apsekojuši izmantojot autotransportu vai ejot kājām pa uzbērumu. Ekspedīciju laikā ir savākts plašs foto materiāls par esošajām un bijušajām dzelzceļu līnijām Latvijā, kā arī papildināts muzeja krājums ar dažādām dzelzceļus raksturojošām ierīcēm, instrumentiem, mēbelēm utt.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.06.2024 - 04.07.2024 Rundāle aicina iepazīt Tropu tauriņu māju! Bauskas TIC
Blakus Rundāles pils parkam šovasar ir atvērta tropu tauriņu māja! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 06.06.2024 - 30.06.2024 Atklāj Gulbeni ar elektrovilcieniņu! Gulbenes novada TIC
Atklāj un iepazīsti skaistās ziemeļaustrumu Vidzemes parku un dārzu pilsētas Gulbenes un tās iedzīvotāju stāstu cauri laiku lokiem! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.06.2024 - 05.07.2024 Vēsturisko dārzu dienas Cesvainē Madonas TIC
Šā gada “Vēsturisko parku un dārzu dienu” ietvaros, ko jau sesto gadu jūlija mēnesī organizē Latvijas Piļu un muižu asociācija, aicinām ciemos | Skatīt vairāk
Baleta kamerfestivāls KURZEMES KLASIKA 202 Tukuma TIC
Jau trešo reizi vasaras vidū - 7.jūlijā Jaunmoku pilī uzplauks starptautiskais baleta kamerfestivāls “Kurzemes klasika 2024”.​Pasākumu vadīs | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.83372498sec.