Ates muzejs Kalncempjos aicina uz rudens darbu dienu [1]

„Un nemeklējiet vārdus ar kuriem izteikt darba lielumu –

tādu vārdu nemaz nav, vārds „darbs” ir pamatvārds,

no tā radušies visi vārdi, visas krāsas, visas melodijas –

radusies cilvēku pasaule. Darbs ir ikdienas brīnums.”

E.Rudzītis

2009.gada 12. septembrī pulksten 11 Alūksnes novada Kalncempju pagasta Viktora Ķirpa Ates muzejs aicina uz pasākumu „Rudens darbi lauku sētā”, kas noritēs ar moto „Darbs – ikdienas brīnums!”.

Alūksnes novada Kalncempju pagasta Viktora Ķirpa Ates muzejs aicina tuvākus un tālākus ciemiņus uz kopā sanākšanu rudens darbos Vidzemes lauku sētā, jo sēta daudzus gadsimtus bija latvieša mazā pasaule.

- Svētkos rādīsim senos darbus ar muzeja eksponātiem, kurus darbinās pašmāju ļaudis. Ik gadu šo notikumu papildina Tautas lietišķo studiju dalībnieki un amatnieki ar saviem meistardarbiem. Un šogad galvenais akcents likts uz lauku sētas darbiem. Dižķibeles laikā aicinām visus sadoties rokās un ikvienu pievienoties šajos svētkos rudens darbiem, jo darbs ir vienīgais līdzeklis un vienīgais ceļš, kā var paglābt un saglabāt savu pašcieņu. Tā kā šie svētki ir ieguvuši noturīgu vietu kultūras notikumu piedāvājumā, tad svētku organizatori turpina sadarbību ar latviskās dzīvesziņas nesējiem, Alūksnes, Valmieras un Balvu novadu folkloras kopām, kā arī Latvijas amatniekiem, kuru piedāvājums saturīgi līdzvērtīgs Kalncempju pagasta Viktora Ķirpa Ates muzejam kā mūsu senču darba tikuma mantojumam un ir kā Vidzemes lauku sētas neatņemama sastāvdaļa, - stāsta muzeja vadītāja Natālija Pomerance.

Svētku rīkotāji aicina ikvienu seno amatu pratēju, amatnieku, folkloras kopu, kapelu un citus interesentus 2009. gada 12. septembrī būt par šo svētku dalībniekiem, piesakoties pa tālruni 29400393.

Aicinām ikvienu šajā rudens dienā doties uz Ati, lai ne tikai skatītos, bet arī iemēģinātu savu roku dažādās seno darbu un amatniecības prasmēs un izdarībās. Viktora Ķirpa Ates muzejā strādāsim un līdzdarbosimies, kā arī skatīsim teatralizētas izdarības.

Svētkus organizē Alūksnes novada pašvaldība un Kalncempju pagasta Viktora Ķirpa Ates muzejs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Jelgavniece. 09/13/2009 11:05 Paldies pankūku cepējām par kraukšķīgajam kartupeļu pankūkām un smēķīģajām kaņepsviestmaizēm.Paldies.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.05.2024 - 03.06.2024 Lielā Valmieras novada ekskursija Valmieras novada Tūrisma pārvalde
2.jūnijā norisināsies jau otrā Valmieras novada autobusu ekskursija "Labs loms Burtniekos", kas šoreiz vedīs uz Burtnieku pusi kopā ar gidu Edgaru Zaķi. | Skatīt vairāk
30.00 EUR
"Ragakrasts" holiday houses in Mersrags Tukuma TIC
Well-furnished cottages near the sea with fireplace, sauna in Mersrags. | Skatīt vairāk
Vasaras saulgriežu svinības un tirdziņš  Valmieras novada Tūrisma pārvalde
15. jūnijā plkst. 11.00–15.00 Valmiermuižas parkā aicinām uz vasaras saulgriežu svinībām un tirdziņu “Gardu Muti". | Skatīt vairāk
Aviobiļetes kūrotu galamērķos Estravel Latvia
Tivata, Korfu, Burgasa... labas cenas lidojumiem uz Eiropas kūrortiem. // Vietu skaits ierobežots, cenas mainās | Skatīt vairāk
no 99 EUR
Uzņēmumi


Gulbenes novada TIC
,


Alūksnes TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.21043706sec.