Vilcienā Rīga-Maskava pasažieriem Latvijas teritorijā būs pieejams internets

2009.gada 1. oktobrī uz Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas 1. perona notika jauna pakalpojuma prezentācija, ko piedāvās starptautiskās satiksmes vilcienu pasažieriem — bezvadu internetu.

Pagaidām internets būs pieejams vilciena Rīga-Maskava pasažieriem Latvijas teritorijā.

Atklājot šo pasākumu VAS Latvijas dzelzceļš valdes priekšsēdētājs Uģis MAGONIS uzsvēra, ka sekmīga Latvijas dzelzceļa attīstība nav iedomājama bez pastāvīgas esošo tehnoloģiju modernizēšanas un viens šāds piemērs tiek prezentēts šodien un to varēs izmantot plašs pasažieru loks. «Mēs ceram, ka šī pakalpojuma ieviešana mudinās mūsu klientus izmantot dzelzceļa transportu ne tikai tādēļ, ka tas ir ekoloģiski tīrākais un drošākais, bet arī ērtākais», sacīja U. Magonis.

SIA LDz Cargo valdes priekšsēdētājs Guntis MAČS atgādināja, ka ideja aprīkot starptautiskās satiksmes pasažieru vilcienus ar bezvadu internetu radās jau pirms diviem gadiem. Tagad tā ir realizēta un darbosies vilcienā Rīga — Maskava, atrodoties Latvijas teritorijā 4 stundu ilgajā braucienā no Rīgas līdz Zilupei un pasažieri varēs izmantot Vispasaules interneta tīmekli. G. Mačs ir pārliecināts, ka pavisam netālā nākotnē šo servisu varēs nodrošināt visā maršrutā.

AS Triatel valdes loceklis Mihails ZOTOVS uzmanību vērsa uz to, ka sadarbība ar Latvijas dzelzceļu varētu turpināties platjoslu bezvadu un ātra interneta ieviešanas jomā, jo mūsdienās internets ir nepieciešams praktiski katram cilvēkam, ne tikai komerciālajām struktūrām. «Nākotnē mūsu kompānija ir gatava sniegt palīdzību LDz drošas vilcienu kustības un kravu saglabāšanas jomā», uzsvēra M. Zotovs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.06.2024 - 07.06.2024 Atveldzējies no karstuma Skrīveros Aizkraukles novada TIC
Karstās dienās ir būtiski atrast veidus, kā atvēsināties un baudīt saulaino laiku bez pārkaršanas. Šeit ir daži ieteikumi, kur veldzēties | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.05.2024 - 03.06.2024 Karostas festivāls Liepājas reģiona TIB
No 1. līdz 9. jūnijam norisināsies Karostas festivāls. Festivāla tēma šogad – Otra iespēja. | Skatīt vairāk
Mūsdienu Latvijas garšas. Gardēžu pasākums Viesistaba
Visas vasaras garumā, katru trešdienu gardēžu pasākumi angļu valodā. Gatavo kopā ar šefpavāru Mūsdienu Latvijas garšas. Gan individuāliem viesiem, | Skatīt vairāk
79 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54683518sec.