Izveidots portrets no kafijas krūzītēm [1]

2009.gada 25.oktobrī vēlu vakarā Brīvības un Tallinas ielu krustojumā uz brandmūra tika pabeigts dizaina objekts - veca cilvēka portrets, kas no kafijas krūzītēm tapa Merrild labdarības akcijas MĒS JŪS ATCERAMIES ietvaros. Portrets tapa nedēļas garumā katru dienu aizpildot laukumu ar dažādu krāsu kafijas krūzītēm. Objekta kopējais izmērs ir 8 x 10m, pats attēls - 8 x 8 m, un tā veidošanai izmantotas 12 996 dažādu krāsu kafijas krūzītes.

2009.gada 19.oktobrī uzstādītajā rāmī kafijas tasītes ievietoja Latvijas Sarkanā Krusta brīvprātīgais, šo darbu veicot 8 stundas dienā. Objekta tapšanu varēja vērot ikviens garāmgājējs un autobraucējs visas nedēļas garumā, un pats process tika dokumentēts fotogrāfijās un video. Dizaina objekts uz brandmūra atradīsies līdz šā gada 15.novembrim.  

Objekts simboliski atspoguļo Merrild labdarības akcijas norisi. No katras Latvijā nopirktās Merrild kafijas pakas divas tasītes tiek dāvinātas veciem un vientuļiem cilvēkiem. Kā ar katru nopirkto kafijas iepakojumu tiek krātas kafijas paciņas sirmgalvjiem, ko vecajiem ļaudīm nogādās Latvijas Sarkanais Krusts, tā ikviena kafijas krūzīte, veidojoties attēlam, simbolizē katra akcijas dalībnieka devumu vecajiem ļaudīm.

No 1.oktobra savāktās 4240 kafijas paciņas uzsāk ceļu uz Latvijas pilsētām, kur ar Sarkanā Krusta brīvprātīgo palīdzību nonāks pie vecajiem cilvēkiem.

Merrild akcija MĒS JŪS ATCERAMIES norisinās visā Latvijā no 1.oktobra līdz 1.decembrim. Tajā var piedalīties ikviens Latvijas iedzīvotājs gan iegādājoties Merrild kafiju, gan arī apciemojot vientuļos, vecos kaimiņus vai paziņas.

Vairāk par Merrild akciju MĒS JŪS ATCERAMIES akciju lasiet www.merrildlabdariba.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Zaiga 10/27/2009 12:57 Tikai līdz 15. novembrim??????????????? ārprāts, cilvēks tik daudz darb aieguldījis un tik īsu laiku. Merild jau avrēja parūpēties, lai vismaz pāris mēnešus tas darbs tur būtu :(

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Alūksnes pilsētas svētki Alūksnes TIC
Jau augusta pirmajā nedēļā gaidītākais pasākums šajā vasarā - Alūksnes pilsētas svētki | Skatīt vairāk
Burtnieka Kausa izcīņa Ošu regatē 2024 Valmieras novada Tūrisma pārvalde
29. un 30. jūnijā Burtnieka centra laivu kanālā norisināsies tradicionālā Burtnieka Kausa izcīņa Ošu regatē 2024. | Skatīt vairāk
Jaunmoku pils aicina uz Dārza svētkiem Jaunmoku pils
21. jūlijā Jaunmoku pilī tradicionāli, pašā vasaras plaukumā, norisināsies viens no gada gaidītākajiem notikumiem – Dārza svētki. Šogad, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.06.2024 - 03.07.2024 Grila & vīna vakars 28. jūnijā Jurmala Golf Club & Hotel
Grila un vīna vakars pie mums - Jurmala Golf Club & Hotel! 📆Kad? 28. jūnijā ⏰Cikos? no plkst. 18:00 | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.55240202sec.