Noslēdzies konkurss par lielāko zivi

„Latvijas valsts meži” apsaimnieko piecus ezerus, tas nozīmē, ka regulāri tiek papildināti zivju mazuļu krājumi, organizēta licencēta makšķerēšana, piedāvātas laivas un labiekārtotas atpūtas vietas, kur izvilktās zivis izcept un apēst. Tiesa, pirms tam vēlams lielo zivi nosvērt un nomērīt, jo, kas zina, varbūt izdodas kļūt par konkursa uzvarētāju un balvā iegūt iespēju bez maksas izmantot laivu piecas dienas.
Atgādināšu, ka arī šogad uzņēmums savās ūdenstilpēs rīkoja konkursu par lielāko noķerto zivi, kas sākas 1. maijā un turpinājās līdz 31. oktobrim.
Katrā ezerā tika vērtēta vienas sugas zivis: Tērvetes ūdenskrātuvē – karpas, Lielauces ezerā – asari, Kaņiera un Gulbju ezerā – līdakas. Sākot ar 1. jūniju, kad ir atļauta zandartu makšķerēšana, konkursam pievienojās arī ar šīm zivīm izslavētais Zebrus ezers.
Konkursā lielākā zivs tika vērtēta katru mēnesi, bet oktobrī apkopoti visas sezonas labākie rezultāti. Ja sekojāt jaunumiem lielo zivju frontē, tad jau zināsiet, kā makšķerniekiem veicies iepriekšējos mēnešos.
Atlicis vien paziņot oktobra veiksmīgākos makšķerniekus un apkopot visas sezonas rezultātus.
Oktobrī Kaņierī lielāko līdaku (7 kg 900 g) izvilcis Valērijs Matjuškins, bet Zebrus ezerā Ivans Ariko uzvarējis 3 kg 570 g smagu zandartu, kļūdams arī par gada balvas ieguvēju.
Gada lielāko līdaku (11 kg 400 g) Kaņierī 4. jūlijā pašā bula laikā izvilka pirmsnegaisa sutoņas nogurdinātais Ainārs Celms (fotogrāfijā), bet Tērvetes ūdenskrātuvē nepārspēta palikusi 22. maijā noķertā 8 kg 500 g lielā un 75 cm garā karpa. 6. maijā Māris Aļļēns izvilcis 720 g asari, kļūdams par Lielauces ezera varoni, lai gan līdz ezera absolūtajam rekordam vēl tālu – rekordasaris svēra 1 kg 200 g.
Konkurss noslēdzies, bet īstam makšķerniekam īstā resno rudens līdaku cope nu tikai sāksies. Ne asakas!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tukuma novada piekrastes naktsmītnes Tukuma TIC
Te būs saraksts ar naktsmītnēm no Bērzciema līdz pašam Bigauņciemam! | Skatīt vairāk
Latvija
Rundāle aicina iepazīt Tropu tauriņu māju! Bauskas TIC
Blakus Rundāles pils parkam šovasar ir atvērta tropu tauriņu māja! | Skatīt vairāk
NE-parastumi Madonas novadā Madonas TIC
Seriāls par "NE parastām" Madonas novada tūrisma vietām dodas uz Ērgļu pusi, aicinot izsaukt Džinu un nakšņot hipsterīgā brīvdienu mājā. | Skatīt vairāk
Vasaras atpūta pie Madonas novada ezeriem Madonas TIC
Pavadi brīvdienas kādā no atpūtas vietām pie mūsu puses ezeriem. Kad gaiss smaržo pēc ezera, draugu sarunām un bērnu smiekliem, vasara ir | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


SIXT Latvija
,


Latvia Tours
,


Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel
,


1st-studio.com
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.14845896sec.