Valkā sacentīsies teiku un pasaku stāstīšanā

Laiku, kad dabā iestājās rudenīgs miers un klusums, un smagos āra darbus nomainīja amatniecības darbi telpās, latvieši pavadīja stāstot viens otram gan teikas un pasakas, gan dažādus interesantus atgadījumus no dzīves.

Nedaudz šīs senatnīgās gaisotnes varēs izjust dalībnieki, pedagogi un pasākuma apmeklētāji, kuri 06.11.2009 pulcēsies Valkas novada Bērnu un jauniešu centrā (BJC) „Mice”, kur notiks viens no tradicionālajiem sarīkojumiem – stāstnieku konkurss „Teci, teci valodiņa”.

Katrs no 17 stāstniekiem (Ērģemes pamatskolas folkloras kopa „Rikanda”, BJC „Mice” folkloras kopa „Vainadziņš” un teātra pulciņš, Valkas pamatskola, Ēveles pamatskola, Valmieras 5. vidusskola) stāstīs kādu pasaku vai teiku, anekdoti vai vienkārši interesantu atgadījumu no savas vai citu cilvēku dzīves. Labākie stāstnieki 28.11.2009 Rīgā, Latviešu biedrības namā cīnīsies par Dižā Stāstnieka un Stāstnieku Ķēniņa titulu.

Konkurss notiek jau trīspadsmito gadu un tā organizatori, rūpējoties par seno un mūsdienu folkloras žanru iemūžināšanu, finālistu sniegumu ieskaņo un nofilmē. Iegūtais materiāls tiek izmantots gan radioraidījumos, gan mācību materiālos. Pagājušā gada finālistu sniegums ir sakārtots DVD formātā kā mācību materiāls, un to saņēma visu Latvijas bērnu un jauniešu folkloras kopu vadītāji. Pasakas, anekdotes un atgadījumus šajā DVD stāsta arī bijušā Valkas rajona skolu audzēkņi – Ginters Popkovs (Plāņu pamatskola), Džineta Zariņa (Valkas pamatskola), Enija Kristena Āboliņa, Ilze Zalužinska un Sanda Opmane (Valkas rajona Bērnu un jauniešu interešu centrs), Armīns Zīvers un Elvis Poruks (Ēveles pamatskola).

Konkursa dalībnieki ne tikai apgūst seno folkloras mantojumu, bet piedalās arī mūsdienu folkloras veidošanā. Ja vēlaties to visu redzēt un dzirdēt, gaidīsim ciemos 28.11.2009 plkst. 14.00 BJC „Mice” (Valkā, Semināra ielā 27).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pludmales ballīte austrumu noskaņās Baltic Beach Hotel & SPA
12. jūlijā garda ēdiena un labas izklaides cienītājus aicinām uz “Beach Bar & Grill”, kur lieliem un maziem viesiem piedāvāsim aizraujošu garšu | Skatīt vairāk
Alūksnes pilsētas svētki Alūksnes TIC
Jau augusta pirmajā nedēļā gaidītākais pasākums šajā vasarā - Alūksnes pilsētas svētki | Skatīt vairāk
"Ragakrasts" holiday houses in Mersrags Tukuma TIC
Well-furnished cottages near the sea with fireplace, sauna in Mersrags. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.06.2024 - 03.07.2024 Grila & vīna vakars 28. jūnijā Jurmala Golf Club & Hotel
Grila un vīna vakars pie mums - Jurmala Golf Club & Hotel! 📆Kad? 28. jūnijā ⏰Cikos? no plkst. 18:00 | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Vidzemes Tūrisma asociācija
,


Liepupes muiža
,


Limbažu TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.85286498sec.