Noslēdzies starptautiskais vizuāli plastiskās mākslas konkurss Es dzīvoju pie jūras

28.-29.11.2009 ar kupli apmeklētu pasākumu un daudzveidīgu izstādi Līvu akvaparkā Jūrmalā noslēdzās Jūrmalas pilsētas domes atbalstīts Starptautisks vizuāli plastiskās mākslas konkurss „Es dzīvoju pie jūras”.

Konkursa noslēguma pasākumā, kas tradicionāli notiek Līvu Akvaparkā, piedalījās daudzi mazie mākslinieki, viņu skolotāji, vecāki un interesenti. Konkursam šogad bija iesniegti 1600 darbi no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Labākie no šiem darbiem pašlaik izvietoti izstādē Līvu Akvaparkā.

Daudzi bērni par saviem darbiem saņēma apbalvojumus. Pirmo vietu attiecīgi katrā vecuma grupā ieguva: glezniecībā Vizma Daņļeviča no Jūrmalas mākslas skolas (4-7 gadi); Tīna Karīna Anšance no Vecumnieku mūzikas un mākslas skolas (8-11 gadi); Katrīna marta Peizuma no Dobeles mākslas skolas (12-15 gadi), bet 16-25 gadu vecuma grupā pirmā vieta netika piešķirta, otrā vieta Undīnei Persei un Anitai Jermakovai no Jūrmalas mākslas skolas; grafikā Renārs Ivanovs-Veinbergs no Siguldas pamatskolas (4-7 gadi); Kēta Siliņa no Tukuma mākslas skolas (8-11 gadi); Dāvids Mekšs no Jūrmalas mākslas skolas (12-15 gadi); Diāna Vinogradova no Jūrmalas mākslas skolas (16-25 gadi) un datorgrafikā Polina Hutorova no Jūrmalas mākslas skolas.

Atsevišķi tika vērtēti darbi, ko iesnieguši bērni ar īpašām vajadzībām. Starp šiem jaunajiem māksliniekiem pirmo vietu ieguva Indra Kronīte no Bauskas Bērnu un jauniešu centra, otro vietu – Evija Bērziņa no Raiskuma sanatorijas internātpamatskolas un trešo vietu – Mārtiņš Gribulis no Zālītes speciālās internātpamatskolas.

Starptautisko vizuāli plastiskās mākslas konkursu „Es dzīvoju pie jūras” Jūrmalas mākslas skola ar Jūrmalas pilsētas domes atbalstu rīko kopš 2001.gada. Starp atbalstītājiem ir arī SIA „Ulma”, SIA „Starenso” un Līvu Akvaparks.

Pirmajā gadā konkursam tika iesniegti 356 bērnu un jauniešu darbi, pasākums guva lielu atsaucību. Kopš 2002.gada konkursam vienmēr ir kāda konkrēta apakštēma, piemēram, „Jūras putns” (2002), „Ceļojums pa jūru” (2003), „Svētki pie jūras” (2004), „Zemūdens valstība stāsta” (2005), „Jūras vilnis” (2006), „Jūras pērle” (2007), „Jūras stāsti” (2008). Šogad apakštēma bija „Svinam svētkus kopā pie jūras”.

Konkursa „Es dzīvoju pie jūras” mērķis ir veicināt interesi par ekoloģiju, jūras daudzveidību un bagātību, interesi un mīlestību par dzimto vietu, akcentēt tās vienreizīgumu, nacionālo kultūru daudzveidīgumu un skaistumu, censties to izteikt vizuāli plastiskajā mākslā.

Konkursa žūrijā šogad bija Latvijas mākslas skolu skolotāju asociācijas valdes priekšsēdētāja, gleznotāja Maijā Pīlāga (žūrijas priekšsēdētāja); UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas Kultūras, komunikāciju un informācijas sektora vadītāja Anita Vaivade; Jūrmalas pilsētas galvenā māksliniece, Latvijas Dizaineru savienības valdes locekle Inta Maldupe; Vidzemes jūrmalas mākslas un mūzikas skolas direktore, vides māksliniece Ieva Lazdovska; mākslinieks, gleznotājs, Jūrmalas mākslinieku grupas biedrs Beno Tālivaldis.

Papildus starptautiski profesionālajai žūrijai darbus vērtē arī bērnu žūrija, kuras sastāvā ir dažādu nacionalitāšu bērni. Ar labākajiem konkursam iesūtītajiem darbiem var iepazīties izstādē Līvu Akvaparkā un Jūrmalas mākslas skolā, pēc tam tiek veidota ceļojoša izstāde.

Konkursam jau otro gadu pēc kārtas piešķirta UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas patronāža un atļauts izmantot UNESCO LNK logo.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jūnijs- jaunas atlaides Piedzīvojumu tūrēm Estravel Latvia
Atlaide līdz 30% pēdējā brīža ceļojumiem // līdz 10 - 25% piedzīovoju tūrēm 2024.gadā // AKCIJA līdz 30.06. | Skatīt vairāk
no 363 EUR
Lidojums + Kruīzs. Antiļu salas 7 naktis Estravel Latvia
Lidojums no Parīzes + Karību salu kruīzs 7 naktīm. Akcija līdz 31.05. // ceļošana: novembris - februāris | Skatīt vairāk
no 1413 EUR
Lote aicina ciemos! Atpūta Pērnavā Estravel Latvia
1 nakts 3* viesnīcā Pärnu ģimenei, brokastis un Lotes ciema apmeklējums // 2 + 1 vai 2 + 2 // | Skatīt vairāk
no 250 EUR
Tivata un Melnkalne  Karstais piedāvājuma Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis viesnīcā ar izvēlēto ēdināšanas programmu | Skatīt vairāk
no 485 EUR
Uzņēmumi


Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel
,


Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
,


Daugavkrasti
,


Biznesa augstskola Turība
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51237702sec.