Notiks sacensības Pazīsti Rīgu

Par sacensībām "Pazīsti Rīgu".

Sacensības "Pazīsti Rīgu" ir ikgadējs pasākums, kas notiek gada "klusajā" sezonā - decembra pirmajā svētdienā. 2009.gada 6.decembrī dalībnieki savas zināšanas un savu uzticību Rīgai pierādīs jau 37.reizi. Tagad sacensībās piedalās arī sākuma gadu dalībnieku mazbērnu komandas. Dalībnieki visa gada laikā sagatavo mājasdarbu, kas kļūst par nākamā gada sacensību tēmu. Šajā gadā mājas darba tēma ir "Rīgas domes īpašumu arhitektūra".

Kopš 1973.gada sacensības sagatavo un vada entuziasts Andris Actiņš. Sacensību tiesāšanā iesaistīti Bērnu un jaunatnes centra "Daugmale" jaunieši. Gatavošanās sacensībām un piedalīšanās tajās ir saturīgs brīvā laika pavadīšanas veids jebkuram rīdziniekam.

Rīgas izcilā un daudzveidīgā arhitektūra un vēsture ir bagāts avots sacensību tematikai. Tēmas ir bijušas ļoti dažādas: arhitektūras, zinātnes un tehnikas pieminekļi, jūgendstils, latviešu arhitekti, metālmāksla, koks, betons, akmens, stikls, ūdeņi, Rīgas ģērboņi, zodiaka zīmes, īpašuma zīmes, "13", fauna, flora, putni, sieviete, vīrietis, bērns, torņi, vēja rādītāji, kolonnas, lodes, ciļņi, portāli, pulksteņi, apgaismes ķermeņi, arhitektūras mazās formas, lauku tēma, sports, Rīga pēc kara, Rīga pēc 1990. gada.

Sacensības finansiāli ir atbalstījis Latvijas tūristu klubs, kopš 1998.gada daudzkārt Rīgas dome. Šogad sacensību izdevumus personīgi sedz Rīgas domnieks Andris Ameriks.

No dalībnieku stāstītā - pietiek vienu reizi kaut vai "pasalt" par tiesnesi sacensībās "Pazīsti Rīgu", lai ieraudzītu pavisam citu Rīgu, neikdienišķu un skaistu. Rodas vēlme pacelt acis un baudīt arhitektu un mākslinieku veidotās detaļas.

Sacensību norise.

Tradicionālā starta vieta plkst 10:00 ik gadus ir Skārņu iela 22, bijušais "Latvijas tūristu klubs". Šogad sacensību dienā sešu dalībnieku komanda saņem 20 fotoattēlu komplektu par tēmu "Muzikālā Rīga" un iespējami īsākā laikā cenšas atrast attēlos redzamos kontrolpunktus. Sacensību objekti pēc to nozīmes novērtēti ar dažādu punktu skaitu. Katrā kontrolpunktā ir tiesnesis, kurš komandas kartiņā izdara atzīmi par objekta atrašanu. Kontrolpunktā jāierodas visai komandai.

Pēc sacensību kontrollaika tiesnešu kolēģija vērtē rezultātus saskaitot iegūtos punktus par atrastajiem objektiem un pirms sacensībām iesniegto mājasdarbu.

Pēc dalībnieku kopējām pusdienām notiek pārrunas par sacensību objektiem, tiek izvēlēta mājasdarba tēma nākošajam gadam.

Sacensību uzvarētāji trijās grupās - jaunieši, pieaugušie, velobraucēji - saņem diplomus, kausus, vērtsbalvas.

Aicinu plašāku sabiedrību iepazīties ar šo tradicionālo pasākumu, lai pievērstu uzmanību skaistām, Rīgai nozīmīgām, bet reizēm nepelnīti aizmirstām vietām.

Papildu informācija: +371 26 406 584

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Taizemes kulinārā pieredze! Estravel Latvia
Labākai dzīvei, enerģijai un aizraujošam piedzīvojumam - Īpašas tūres un kulinārijas meistarklases Taizemē! | Skatīt vairāk
no 363 EUR
Valmiermuižas etnomūzikas festivāls Valmieras novada Tūrisma pārvalde
Ieplāno vērienīgāko etnomūzikas notikumu Latvijā, lai jau 2024. gada 6. un 7. jūlijā atkal satiktos Valmiermuižā! | Skatīt vairāk
no 20 EUR
Jaunmoku pils aicina uz Dārza svētkiem Jaunmoku pils
21. jūlijā Jaunmoku pilī tradicionāli, pašā vasaras plaukumā, norisināsies viens no gada gaidītākajiem notikumiem – Dārza svētki. Šogad, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.06.2024 - 03.07.2024 Grila & vīna vakars 28. jūnijā Jurmala Golf Club & Hotel
Grila un vīna vakars pie mums - Jurmala Golf Club & Hotel! 📆Kad? 28. jūnijā ⏰Cikos? no plkst. 18:00 | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


SIXT Latvija
,


Nikos Travel
,


Estravel Latvia
,


Avis
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.77224612sec.