Latvijas Dabas muzejā valda Ziemassvētku noskaņa

No 09.12.2009 Dabas muzejā Ziemassvētku noskaņu radīs un līdz pat nākamā gada 10.01. uzturēs Latvijas Floristu apvienības veidotā izstāde „Ienāc...”.

Kā jau katru gadu Ziemassvētku brīnumainā gaisotne muzejā rodas līdz ar floristikas izstādi, kuru aplūkot ir aicināts ikviens muzeja apmeklētājs.

Šogad izstādes pamattēma – interesantas un neatkārtojamas galda dekorēšanas iespējas. Oriģinālas ziedu kompozīcijas, vainagi, kolāžas u.c. mākslas darbi, kuros dabīgie materiāli mijas ar mākslīgajiem, veiksmīgākajos darbos nereti šo robežu pat grūti pamanīt, svarīga ir darba un materiālu kvalitāte, kas arī nosaka kopdarba izskatu.

Izstādē piedalīsies floristi no dažādām Latvijas pilsētām, tādiem atzītiem saloniem, kā „Grieta”, „Ortija” u.c. tāpat arī godalgas guvuši floristi – Irisa Janevica, Gaiva Muičele u.c.

Darbos tiek izmantoti visdažādākie materiāli – lapas, zariņi, stiebriņi, ziedi, čiekuri, gliemežvāki, pērlītes, akmentiņi, spalvas un neskaitāmi citi materiāli. Tā ir māksla no materiāliem, kas ir dabā un mums apkārt, savienojot nesavienojamo, veidot mākslas darbus interjera papildināšanai gan svētkos, gan ikdienā.

Floristika ir ne tikai māksla, bet arī grūts darbs, kas prasa pacietību. Šī māksla pamatā dalās divās daļās – komercfloristika, kura redzama visbiežāk un mākslinieciskā floristika, ko piedāvājam aplūkot izstādē „Ienāc...”.

Floristi vadās pēc vispārējām modes tendencēm Latvijā un pasaulē. Šogad savu uzvaras gājienu svin violetā krāsa, it īpaši piesātinātie toņi. Aktuāli šoziem ir arī melnie, tirkīzzilie, petrolejas dzeltenbrūnie toņi, kā arī Ziemassvētku klasika – sarkanā, zaļā un baltā krāsas.

Izstāde ir aicinājums aplūkot floristu darbus un sajust to radīto noskaņu. Sajutīsim Ziemassvētkus kopā!

Izstāde aplūkojama muzeja 1.stāva izstāžu zālē, atklāšana 9. decembrī plkst. 11.00. Laipni aicināti Latvijas Dabas muzejā – Rīgā, K. Barona ielā 4!

Svētkos izstādes darba laika izmaiņām sekot līdzi muzeja mājas lapā: www.dabasmuzejs.gov.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Meksikas ēdienu variācijas mūsu virtuvē! Viesistaba
Meksikas ēdienu variācijas mūsu virtuvē, 15.10.2024/18:00, Kursu vada: Dzintars Jaunpujāns | Skatīt vairāk
no 60 EUR
Aviobiļetes kūrortu galamērķos Estravel Latvia
Pēdējā brīža piedāvājumi. Viesnīcas jautājiet Estravel Latvia ceļojumu konsultantam | Skatīt vairāk
no 49 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.09.2024 - 10.10.2024 Īru deju šovs RHYTHM OF THE DANCE Valmieras novada Tūrisma pārvalde
9.oktobrī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā uzstāsies leģendārais īru deju šovs RHYTHM OF THE DANCE, atzīmējot savu 25. gadu jubileju. | Skatīt vairāk
no 30 EUR
Kuba - īpašais piedāvājums Estravel Latvia
Tūre no Rīgas ar eksursijām ar Estravel Latvia gidu // 11.03. – 25.03.2025. // vietu skaits ierobežots! | Skatīt vairāk
no 3555 EUR
Uzņēmumi


Biznesa augstskola Turība
,


SIXT Latvija
,


Avis
,


Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59340692sec.