Ogrē notiek pasākums "Gaismas pēdas"

Gaisma – pierasta un pašsaprotama lieta, bet varbūt tieši tāpēc arī nepietiekami novērtēta – tā ir tikpat nepieciešama dzīvībai kā gaiss un ūdens. Gaisma ir arī visu Krāsu pirmsākums – sarežģīta, smalka un brīnumaina Enerģija. Melnā krāsa Gaismu absorbē, turpretī baltā krāsa gaismu atstaro un pavairo. Tāpat arī ir ar cilvēkiem – vieni spēj tikai ņemt, kamēr citi nepārstāj dāvāt savu gaišumu un Enerģiju Pasaulei, padarot to vēl gaišāku un varbūt arī laimīgāku. Bezgalīgas tonalitāšu iespējas, noskaņas un emocijas – to visu mums var dot GAISMA ar pavisam nelielu Cilvēka iejaukšanos.

Šajā izstādē Cilvēki tikai pavisam nedaudz pacentīsies palīdzēt Gaismai parādīt tās spēli ar Dabas un Cilvēka radītajām Lietām. Cerēsim, ka tas palīdzēs vairot Gaismu arī Cilvēkos, kuri pat visgrūtākajos laikos ir spējuši atrast iespēju priecāties un nebaidīties ielaist Gaismu Sirdī un Dvēselē un arī dalīties tajā ar citiem. Tikai tā mēs varēsim vairot Gaismu arī mums apkārt.

Daudzi runā, ka šobrīd mēs dzīvojam tumšos laikos. Tumsai ir citi likumi un milzīgs spēks, bet arī tā atkāpjas Gaismas priekšā. Pat niecīgs Gaismas stariņš Tumsā spēj dot cerību un nepazaudēt Gaismu savā Sirdī. Tumsa spēj būt arī ļoti viltīga un cīņā par mūsu Dvēselēm tā sūta savas uzticamās kalpones Maldugunis, kuras jau ir sagūstījušas daudzus vājos un apjukušos.

Šajā bezgalīgajā cīņā mēs esam tikai niecīgi putekļi, bet pat mums vienmēr tiek dota iespēja izvēlēties, kurā pusē nostāties. Nepazaudēsim Gaismas pēdas mūsu Sirdīs, sekosim tām un ļausim Gaismai vadīt mūsu dienas, lai Tumsa mūsos nepārņemtu Dvēseli un nenogalinātu Cerību, Ticību un Mīlestību.

Mērķi un uzdevumi

· Veicināt bērnu, jauniešu, visu pilsētas un reģiona iedzīvotāju līdzdalību kultūras procesos un izpratni par kultūras vērtībām, veicināt kultūras pārmantojamības un mākslas jaunrades procesu, radīt jaunus kultūras produktus, tai skaitā – vides objektus, apvienojot dažādas kultūras nozares; sekmēt jaunradīto kultūras vērtību izplatīšanu, to pieejamību sabiedrībai.

· Provocēt „prāta vētras”, piedāvāt pieredzes apmaiņu, visdažādākajos viedos paplašināt redzesloku un atsvaidzināt skatījumu uz jau zināmām lietām.

· Ieinteresēt un iesaistīt sabiedrību sarunā par mākslu un dizainu.

· Rosināt vides veidotājus apzināties un izmantot mākslas, dizaina objektu un instalāciju iespējas.

· Attīstīt apziņu, ka mākslas darbu iesaistīšana kultūrvidē bagātina tās emocionālo uztveri un kļūst par ievērojamu pievienoto vērtību.

Projekts “Gaismas pēdas” Ogrē paredzēts kā vienreizējs pasākums, kas iepazīstinās ar jaunākajām gaismas objektu tendencēm un aktualitātēm. Tā piedāvās plašu mākslas darbu un dizaina objektu skati dažādās Ogres pilsētas vietās.

Izstādēs piedalīsies pazīstami dažādu jomu mākslinieki, studenti, mākslas skolu un amatniecības vidusskolu audzēkņi. Pilsētas skvērā un kultūras centa teritorijā un pie Ogres novada domes interesenti varēs apskatīt gaismas objektus no pasākuma „Staro Rīga”, Ogres Amatniecības vidusskolas audzēkņu un pilsētas galvenā mākslinieka kopīgi veidotās gaismas instalācijas. Ar īpašu zibspuldžu gaismu lietu sevi prezentēs aktīvi darbību atsākušais foto klubs „Ogre”.

Ar simbolisku gaismas gājienu izstādes atklāšanas ietvaros no savām līdzšinējām telpām vēsturiskajā vasarnīcā Kalna prospektā 3 uz jaunajām telpām Ogres kultūras namā dosies Ogres Vēstures un mākslas muzejs.

Norise

  • 2009. gada 19.decembrī plkst. 16.00 „Gaismas gājiens”.

Gaismots gājiens no Ogres Vēstures un mākslas muzeja Kalna prospektā 3 caur Ogres pilsētas skvēru uz muzeja jaunajām telpām Ogres Kultūras namā.

  • 2009. gada 19.decembrī plkst. 16.30

Foto kluba „Ogre” zibspuldžu gaismu lietus Ogres pilsētas skvērā

  • 2009. gada 19.decembrī plkst.17.00

Pasākuma atklāšana Ogres Vēstures un mākslas muzeja jaunajās telpās Brīvības ielā 15

  • 2009. gada 19. decembris – 2010. gada 7. februāris.

Izstāde Ogres Vēstures un mākslas muzejā Ogres Kultūras nama telpās, Brīvības 15. Darbdienās, izņemot pirmdienas, no plkst. 10.00-18.00, sestdienās no plkst. 11.00 – 15.00

  • 2009. gada 19. decembris – 2010. gada 7. februāris.

Izstāde Ogres Mākslas skolā. Brīvības ielā 11, darbdienās un sestdienās no 10.00-18.00.

  • 2009. gada 17. decembris – 2010. gada 7. februāris.

Izstāde Ogres Amatniecības vidusskolā, Meža prospektā 13; 21. un 22. decembrī un no 4. janvāra, darbdienās no plkst. 9.00-18.00 un svētdienās no plkst.9.00-15.00

  • 2009. gada 19. decembris – 2010. gada 7. februāris.

Plakātu izstāde tirdzniecības centra “Ogres Prestižs” pirmā stāva foajē, Mednieku ielā 21/23; katru dienu no plkst. 8.00-22.00

  • 2009.gada 14. - 30. decembris

Svētku tirdziņš tirdzniecības centra “Pārogre” mākslas salonā Druvas ielā 5

  • 2009.gada 19. decembris un 2010. gada 23. janvāris.

Gleznu izstāde tirdzniecības centra “Pārogre” mākslas salonā Druvas ielā 5,
darbdienās no plkst. 10.00 līdz 15.30, piektdienās un sestdienās no plkst. 10.00 - 18.00, svētdienās no plkst.11.30 - 15.30.

  • 2010. gada 7. februāris.

Izstādes noslēguma pasākums. Akcija “Sveču liešana” Ogres Vēstures un mākslas muzejā Brīvības ielā 15.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Valmiermuižas etnomūzikas festivāls Valmieras novada Tūrisma pārvalde
Ieplāno vērienīgāko etnomūzikas notikumu Latvijā, lai jau 2024. gada 6. un 7. jūlijā atkal satiktos Valmiermuižā! | Skatīt vairāk
no 20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.06.2024 - 30.06.2024 Atpūtas un izklaides vietas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Ieplāno pasākumu kādā no Liepājas atpūtas un izklaides vietām! | Skatīt vairāk
Latvijas čempionāts vieglatlētikā Valmieras novada Tūrisma pārvalde
29. un 30. jūnijā Jāņa Daliņa stadionā norisināsies Latvijas čempionāts vieglatlētikā, kura programmā iekļauta septiņcīņa un desmitcīņa. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Salaspils novada TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57358694sec.