Martā savu skanējumu sāk starptautiskais Baha kamermūzikas festivāls

Jau 10. reizi Latvijā būs iespēja dzirdēt Baha un viņa laikabiedru kamermūziku izcilu, pasaulē atzītu mūzikas interpretu sniegumos. Katrs Baha kamermūzikas festivāls ir īpašs, bet 2010. gads ienes jaunu vēsmu festivāla norisē. Šis ir festivāla jubilejas gads, tāpēc, sācies 19. martā, festivāls par sevi atgādinās, skanot visa gada garumā!

Festivāla atklāšanas koncertā 19. martā pl. 19.30 Lielajā ģildē uzstāsies šobrīd viens no izcilākajiem pasaules orķestriem The Deutsche Kammerphilharmonie Bremen (Vācija) diriģenta, leģendārā baroka ansambļa Musica Antiqua Köln dibinātāja Reinharda Gēbela (Reinhard Göbel) vadībā. Koncertā klausītāji būs klāt grandiozam notikumam - pasaules pirmatskaņojumu piedzīvos Johana Kristiāna Fridriha Baha kantāte Ino. Soliste - Inga Kalna.

Biļetes ir iespējams iegādāties arī uz citiem festivāla koncertiem:

4. aprīlī pl.19.00 Rīgas Vēstures un kuģniecības muzeja Kolonnu zālē Baha mūziku izspēlēs un izdejos mūziķi no Francijas Hélène Schmitt (baroka vijole) un Raphael Cottin (deja), savukārt 7. aprīlī pl.19.00 Melngalvju nama Svētku zālē Latvijas klausītājiem atkal būs iespēja dzirdēt izcilo viola da gamba virtuozu Jordi Savall (viola lira, Spānija) šoreiz spēlējot duetā ar Andrew Lawrence-King (īru arfa un psaltērijs, Lielbritānija). 13. aprīlī pl.19.30 Mazajā ģildē dzirdēsim Helsinki baroque orchestra (baroka orķestris, Somija). Diriģents Aapo Häkkinen, solists Teppo Lampela (kontrtenors). Kā sevišķs notikums festivāla programmā jāmin koncerts 20. aprīlī pl.19.00 Rīgas Vēstures un kuģniecības muzeja Kolonnu zālē, kad pirmo reizi Latvijā skanēs āmuriņu klavieres! Instruments uz Rīgu tiek vests ar firmas J. C. Neupert gādību un to spēlēs izcilais Aleksejs Ļubimovs (Krievija).

19. jūnijā Baha festivāla koncerti būs dzirdami Jaunmoku pils dārza svētku ietvaros, savukārt novembrī Rīgu apmeklēs baroka ansamblis no Nīderlandes Il Gardelino, mūziķis Paolo Pandolfo (viola da gamba, Itālija) un brīnumbērns no Nīderlandes Erik Bosgraaf (flauta), kā arī baroka ansamblis no Maskavas Pratum Integrum. Īpašam koncertam rudenī gatavojas arī festivāla saimniece Aina Kalnciema ar atraktīvajiem Rihardu Zaļupi (sitaminstrumenti) un Oskaru Petrauski (saksofons).

Uz festivāla koncertiem biļetes var iegādāties „Biļešu Paradīze“ kasēs (telefons: 90002000) vai Internetā: http://www.bilesuparadize.lv/.

Sekot Baha festivāla jaunumiem var arī http://twitter.com/bachfestival_lv un festivāla mājas lapā - http://www.music.lv/bachfestival/.

Baha kamermūzikas festivāls, kas aizsācies intīmos baroka mūzikas vakaros Reiterna namā pamazām pārvērties par starptautiskas nozīmes festivālu, kas ik gadus Rīgā pulcina kopā baroka mūzikas zvaigznes no visas Eiropas, veidojot Rīgas kā muzikālas pilsētas tēlu un audzinot savu uzticīgo klausītāju loku. Sajūti baroka mūzikas harmoniju kopā ar Baha kamermūzikas festivālu!

Festivāls un tā direktore Aina Kalnciema personīgi ir pateicīga visiem festivāla sponsoriem un atbalstītājiem par dāvāto uzticību festivāla idejām arī šajā gadā!

Tiksimies festivāla koncertos!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.06.2024 - 04.07.2024 Nakšņo kultūras tūrisma glempingos Latvijā Kultūras Tūrisms
Apceļo Latviju un nakšņo sešos moderni aprīkotos glempingos vietējās saimniecībās Ozolniekos, Pierīgā, Alsungā, Amatā, Mazsalacā, Koknesē: www | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.07.2024 - 09.07.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
Esi klātienē un vēro pasaules meistarīgākos rallija braucējus leģendārajos Kurzemes ātrumposmos cīņā par sekundēm un uzvaru! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.06.2024 - 06.07.2024 Ekskursija "Tiksimies Rožu laukumā" Liepājas reģiona TIB
Katru dienu plkst. 12:00 liepājniekiem un pilsētas viesiem ir dota iespēja kopā ar zinošu gidu doties divu stundu garā pastaigā, lai iepazītu | Skatīt vairāk
Grand Voyage - Garie kruīzi rudenī Estravel Latvia
Eiropas ostas - Salas - Brazīlijas pilsētas - Maiami... Garo kruīzu piemēri šim rudenim. // no 14 naktīm | Skatīt vairāk
no 847 EUR
Uzņēmumi


Rija Domus Hotel
,


SIXT Latvija
,


Ventspils TIC
,


Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49427009sec.