Marts - teātra mēnesis Rīgas Jūgendstila muzejā

Martā tiek atzīmēta Starptautiskā teātra diena, un arī Rīgas Jūgendstila muzejā visu mēnesi valdīs teatralizēta gaisotne. Ekspozīciju papildinās teātra kostīmi, cepures un aksesuāri. Būs unikāla iespēja apskatīt arhitekta Augusta Reinberga projektu Latvijas Nacionālā teātra ēkai. Stāstīsim par dramaturģi Mariju Pēkšēnu, dzejnieci un sabiedrisko darbinieci Zemgaliešu Birutu, aktrisi Liliju Ēriku. Godināsim arhitektus Konstantīnu Pēkšēnu 151. un. Augustu Reinbergu 150. dzimšanas dienā. Gaidīsim ciemos mūsdienu talantus un piedāvāsim apmeklētājiem pašiem iejusties aktieru lomā. Sadarbībā ar Latvijas Nacionālo teātri aicināsim īpašās ekskursijās.

8. marts – Konstantīna Pēkšēna 151. dzimšanas diena

Par godu arhitekta Konstantīna Pēkšēna dzimšanas dienai Rīgas Jūgendstila muzejā apmeklētājus gaidīsim arī pirmdienā, 8. martā, no plkst.10.00 līdz 18.00.

Plkst. 12.00, 13.00 un 14.00 speciālās ekskursijās iepazīsim Konstantīna Pēkšēna un viņa radinieces - dramaturģes Marijas Pēkšēnas dzīves gājumu. Savukārt, plkst. 16.00 uz tikšanos aicināta visa Pēkšēnu dzimta, korporācija „Selonija”, kā arī tie, kam tuva izcilā arhitekta personība un radošais mantojums.

8. martā muzeja apmeklētājiem piedāvāsim īpašas atlaides (pieaugušajiem ieeja muzejā – 1.00 LVL, skolēniem, studentiem, pensionāriem – ieeja bez maksas).

16., 17., un 18. martā plkst. 12.00 aicinām doties teātrim un arhitektūrai veltītās ekskursijās „Iepazīsti jūgendstila Rīgu!”

Ekskursijas sāksies Jūgendstila muzejā, pēc tam pa Alberta, Antonijas, Elizabetes, J. Alunāna ielām gida pavadībā dosimies uz Latvijas Nacionālo teātri, kura ēku 20.gs. sākumā projektējis arhitekts A. Reinbergs. Tur kopā ar teātra zinātnieci

Ritu Melnaci būs iespēja apskatīt teātri un ielūkoties arī tā aizkulisēs.

Lūdzam dalību ekskursijās pieteikt iepriekš muzejā.

27. martā - Starptautiskā teātra diena muzejā

Šajā dienā visiem Latvijas teātru aktieriem un darbiniekiem, kā arī tiem teātra mākslas cienītājiem, kuri ieradīsies kādas izrādes tērpā, muzeja apmeklējums būs bez maksas. Nāciet paši spēlēt teātri un nāciet skatīties teātri!

Visu mēnesi muzejā būs skatāmi Latvijas Nacionālā teātra izrādes „1906. Trakāk vēl kā piektā gadā” personāža - Zemgaliešu Birutas – kostīmi un aksesuāri, kā arī arhitekta Augusta Reinberga projekts Latvijas Nacionālā teātra ēkai.

Marta beigās muzejā aicināsim uz arhitekta Augusta Reinberga 150 gadu jubilejas sarīkojumu.

Teātra mēnesi muzejā atbalsta viesnīca "Art Hotel Laine", kura savā restorānā no 8. marta līdz 8. aprīlim visiem muzeja apmeklētājiem piedāvās K. Pēkšēna jubilejas kūku par īpaši izdevīgu cenu.

Ar teātra mēnesi Rīgas Jūgendstila muzejs turpina speciālas ikmēneša programmas apmeklētājiem. Februārī muzejā bija Mīlētāju mēnesis, kuru apmeklēja 1094 cilvēki, t., sk. 58 pārīši. Savukārt aprīlī būs Mākslas mēnesis, maijā – Ģimeņu mēnesis.

Rīgas Jūgendstila muzejs atrodas Alberta ielā 12 (ieeja no Strēlnieku ielas).

Muzejs atvērts no 10.00 līdz 18.00 katru dienu, izņemot pirmdienas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jauns multifunkcionāls baseina komplekss Liepupes muiža
Jaunais baseina komplekss ir izveidots norobežotā muižas parka teritorijā, un to ieskauj plašs dzīvžogs | Skatīt vairāk
Strūve nav skrūve! Madonas TIC
20. jūlijā ceļotāju diena Madonas novadā, jo šogad UNESCO Pasaules mantojumā iekļautajam Strūves ģeodēziskajam lokam 200 gadu, kopš mērījumu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.07.2024 - 08.07.2024 Valsts prezidenta balva vieglatlētikā 2024 Valmieras novada Tūrisma pārvalde
Jāņa Daliņa stadionā 6. un 7. jūlijā aicinām uz ikgadējām sacensībām – “Valsts prezidenta balva vieglatlētikā 2024”! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.77480292sec.