Valkā klāt Cimzes dienas

Klāt pavasaris un, kā katru gadu šajā laikā, jau trīsdesmit pirmo reizi mūsu pilsētā izskanēs Cimzes dienu un Jauno zvaigznīšu festivāla koncerti. Cimzes dienas ir veltītas latviešu pedagoga, pirmā latviešu tautas dziesmu melodiju apdarinātāja un latviešu koru kultūras pamatlicēja Jāņa Cimzes dzīvei un darbībai. To, ka tieši Valka ir saistīta ar J.Cimzi, apliecina fakts, ka te 19.gadsimta otrajā pusē atradās J.Cimzes vadītais Vidzemes draudzes skolu skolotāju seminārs. Kā jau ierasts, Cimzes dienu atklāšanas koncerts izskanēs Pirmo Lieldienu rītā, 4.aprīlī plkst.10.00 Valkas – Lugažu evaņģēliski luteriskajā baznīcā. Klasiskās mūzikas koncertā uzstāsies Jāņa Cimzes Valkas Mūzikas skolas audzēkņi un pedagogi.

Dažādu tehnisku iemeslu dēļ nākošie Cimzes dienu pasākumi notiks pēc nedēļas. 14.aprīlī plkst.17.30 J.Cimzes Valkas mūzikas skolas zālē būs mūsu pilsētas dzejnieces Ausmas Kurpnieces jaunās grāmatas „Ar sauli sirdī” atvēršanas svētki, ko organizē Valkas novada centralizētā bibliotēka. Pasākumā uzaicināta piedalīties grāmatas redaktore Kornēlija Apškrūma un visi, kuri saistīti ar šī izdevuma tehnisko apstrādi. 15.aprīlī plkst.17.30 tradicionālajā Klasiskās mūzikas vakarā muzicēs Jāzepa Vītola Mūzikas akadēmijas profesora, vijolnieka Jura Švolkovska audzēkņi. Valcēniešiem koncerts varētu būt interesants ar to, ka šajā vakarā muzicēs kādreizējais valcēnietis, Valkas Mūzikas skolas bijušais audzēknis, jaunais vijolnieks Jānis Jēkabsons.

16.aprīlī plkst.11.00 Mūzikas skolā tiek organizēti „II Marimbas svētki”. Pirms vairākiem gadiem, organizējot pirmos svētkus, daudzi šī pasākuma dalībnieki – pedagogi izteica vēlēšanos tikties atkārtoti, lai muzicētu brīvā atmosfērā. Uz „Marimbas svētkiem” ceram sagaidīt apmēram 25 jaunos sitaminstrumentu spēles audzēkņus, kuri pamatā apgūst marimbas spēli. Ir pieteikušies arī jaunie mūziķi no Igaunijas. Festivāla noslēgumā dalībniekiem muzicēs Strasbūras konservatorijas sitaminstrumentu spēles audzēknis Guntars Freibergs.

17.un 18.aprīlī valcēnieši un pilsētas viesi varēs baudīt Jauno zvaigznīšu festivāla koncertus. Šogad festivālam pieteikušies 11 jaunie mūzikas talanti. Tālākais viesis būs jaunais vijolnieks Luke Kehoe Roche no Īrijas. Vēl viesu vidū būs pianiste Taisija Kuščenko no Lietuvas un ģitārists Prīts Petersons no Igaunijas. Jauno zvaigznīšu festivālā piedalīsies arī pašmāju talanti – vijolnieks Rūdolfs Miķelsons un pianists Jānis Bērtiņš. Lielu interesi varētu izraisīt jaunā saksofoniste Madara Batulāne no Lielvārdes un akordeoniste Liene Stankēviča no Limbažiem. Festivālu kuplinās arī četri Emīla Dārziņa mūzikas skolas audzēkņi: vijolniece Ulanta Gaile, flautiste Kristiāna Beitika, mežradznieks Krišjānis Rērihs un marimbists Patriks Skābardis. 17.aprīlī visas jaunās zvaigznītes uzstāsies divos koncertos. Daļa dalībnieku J.Cimzes Valkas Mūzikas skolā uzstāsies plkst.11.00 rīta koncertā, bet pārējie – plkst.17.30 vakara koncertā. Festivāla noslēguma koncerts Valkas Mūzikas skolā izskanēs 18.aprīlī plkst.14.00. Kā katru gadu, Jauno zvaigznīšu festivālā kopā ar jauniem talantiem un atsevišķi muzicēs Ziemeļvidzemes kameransamblis.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.06.2024 - 03.07.2024 Grila & vīna vakars 28. jūnijā Jurmala Golf Club & Hotel
Grila un vīna vakars pie mums - Jurmala Golf Club & Hotel! 📆Kad? 28. jūnijā ⏰Cikos? no plkst. 18:00 Tālrunis rezervācijai:+371 23280303. | Skatīt vairāk
Alūksnes pilsētas svētki Alūksnes TIC
Jau augusta pirmajā nedēļā gaidītākais pasākums šajā vasarā - Alūksnes pilsētas svētki | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.06.2024 - 03.07.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Jūrmalas TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55564499sec.