Lielās Talkas ietvaros notiks arī Kultūras talkas

Šogad Lielās Talkas ietvaros pirmo reizi notiks arī Kultūras talkas, aicinot kultūras jomas cilvēkus un visus interesentus piedalīties dziesmotajās talkās, pagalmu labiekārtošanas, ainaviskas apkārtējās vides veidošanā. Interesenti var iesaistīties kādā no trīs aktivitātēm: bērnu zīmējumu konkurss - akcija „Tīras krāsas, tīra Latvija!”, betona sētas apgleznošana Ķengaragā un mākslas dienu noslēguma pasākums Salaspilī.

BĒRNU ZĪMĒJUMU KONKURSS

4.maijā, Rīgā, Esplanādē no plkst. 12.00-17.00 notiks bērnu zīmējumu konkursa - akcijas „Tīras krāsas, tīra Latvija!” izstāde un labāko zīmējumu apbalvošanas ceremonija. Gatavojoties pasākumam, Lielās Talkas aicina visas mākslas skolas iesaistīties zīmējumu konkursā – akcijā, kas noslēgsies Latvijas valsts svētku dienā – 4.maijā, Rīgā ar kopīgu izstādi Esplanādē un labāko zīmējumu autoru apbalvošanu plkst.12.30. Akcijas mērķis aicināt bērnus un jauniešus ne tikai vērot vidi sev apkārt, bet arī aktīvi piedalīties tās veidošanā, ar pedagogu un vecāku palīdzību attīstot sociālo domāšanu, savas valsts kultūras un dabas bagātību izpratni, kā arī līdzdalību vides sakopšanā.

AKTIVITĀTES SALASPILĪ

Salaspils izstāžu zālē Mākslas dienu noslēgums būs apvienots ar Lielo Talku. No plkst.14.00 interesenti aicināti piedalīties šajā pasākumā, kur līdztekus darbam varēs veldzēties arī mākslinieciskās aktivitātēs:

  • rotkalšanas meistarklasē darināto rotu izstāde,
  • akcija „Izstāžu zāles žoga brīnumainās pārvērtības”,
  • īpašās Mākslas dienu talkas zupas baudīšana,
  • dažādas atrakcijas.

Piedalīsies arī pūtēju orķestris “Salaspils” un jauktais koris “Loja”.

Kontaktiem: Salaspils izstāžu zāle – 67944397, Kultūras nams “Enerģētiķis” – 67947517.

SĒTAS APZĪMĒŠANA ĶENGARAGĀ

24.aprīlī Ķengaragā, pie Daugavas promenādes mākslinieki aicināti iesaistīties teritorijas sakopšanā aiz „Sarkanā kvadrāta” teritorijas, kā arī „Sarkanā kvadrāta” betona sētas apzīmēšanā, lai apkārtni padarītu krāšņāku un garāmgājējam iepriecinošāku.

AICINĀJUMS: Lieliem un maziem māksliniekiem, profesionāļiem un mākslas skolu un augstskolu audzēkņiem – 24.aprīlī Lielās Talkas dienā sakopt Latviju arī ar otu, krāsu rullīti vai graffiti krāsu baloniņu rokās, piedaloties betona sētas mākslinieciskā izdaiļošanā Ķengaragā atbilstoši Lielās Talkas mērķim – par tīru, zaļu un sakoptu Latviju, domājot par Rīgu kā Eiropas Kultūras galvaspilsētu 2014.gadā un Latvijas valsts simtgadi 2018.gadā.

PIEDĀVĀJUMS: Tā kā Lielā Talka ir kopā būšanas laiks – ar darbu, darbaprieku un kopīgu veikumu, aicinām zīmējuma tapšanā iesaistīt arī garāmgājējus un vietējos iedzīvotājus – bērnus, pusaudžus, pensionārus... Lai mākslas darbs kļūst par ikviena iespēju kopā ar māksliniekiem piedalīties savas tuvākās vides pilnveidē, izbaudot krāsu un radīšanas prieku.

TĒMA: Nopietni nenopietns skats uz Latvijas vides kultūru – tēli, notikumi, asociācijas, tradīcijas, kas atspoguļo Latvijas dabas dārgumus, vides piesārņojumu un vēlmi pasauli padarīt skaistāku. Skatītājam ar sienas apgleznojuma palīdzību neviļus uzdodot arī jautājumus: Kas mani uztrauc apkārtējā vidē? Kā dzīvot zaļāk, skaistāk, priecīgāk? Vai dabas piesārņojums skar arī mani? Un kā tieši Es varu un gribu uzlabot apkārtējo vidi?

MĒRĶIS: Aicināt ikvienu Latvijas iedzīvotāju uzlabot apkārtējo vidi sabiedriskajā telpā. Ar mērķi un iespēju ne tikai vērot, bet arī aktīvi piedalīties tās izveidē un pārveidē, radot krāsaināku un harmoniskāku skatu vienā no galvaspilsētas lielākajiem mikrorajoniem – Ķengaragā.

IESPĒJA: Pēc savām spējām un iespējām radīt vienu vai vairākas gleznas uz garās betona sētas, kas no trim pusēm ieskauj bijušo rūpnīcas “Sarkanais kvadrāts” teritoriju.

VIETA UN LAIKS: 24.aprīlis, Lielās Talkas diena. Pulcēšanās no plkst.9.30 Ķengaragā tramvaja galapunktā Maskavas ielā 270 (Maskavas ielas labajā pusē starp veikalu Maxima un tramvaja galapunktu, ielā, kas ved uz Daugavmalu).

NORISE: Plkst.10:00 tuvākās teritorijas sakopšana gar betona sētu, ko plānots apgleznot (atkritumu maisi tiks nodrošināti); plkst. 11:00 vai 11:30 betona sētas apgleznošana. Ilgums – kamēr pietiek spēka un krāsu; iespēja darbu turpināt arī pēc Lielās Talkas, jo sēta ir ļoti gara...

LŪGUMS: Ņemt līdzi cimdus, kas var noderēt atkritumu savākšanā. Un pēc iespējas arī kādu otu, trauciņus, kur ieliet dažādu krāsu toņus no kopējām krāsu bundžām. Bet, ja mājās aizķērusies kāda aizsākta krāsu bundža, kas var noderēt sienas apgleznošanā, droši ņemiet līdz. Sienas apgleznošanas laikā būs iespēja izmantot Lielās Talkas organizatoru sagādātās sienas krāsas un graffiti krāsu baloniņus, otas un rullīšus, bet pēc iespējas arī pašiem ņemt līdzi darbam nepieciešamos materiālus.

Iespēja nokļūt ar sabiedrisko transportu līdz veikalam “Dole”:

Tramvaji – 3, 7 un 9

Autobusi – 15, 18 un 49, kā arī Rīga-Salaspils-Ogre

Lielā Talka Latvijā notiks jau trešo gadu pēc kārtas – sestdien, 24.aprīlī no plkst. 9:00 līdz 14:00 visā valstī vienlaikus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.06.2024 - 20.06.2024 Vasaras Saulgriežu svinības TUKUMĀ  Tukuma TIC
Ar dziesmām ieskandēsies pirmā vasaras nakts 20.jūnijā pulksten 21:00 Durbes estrādē. | Skatīt vairāk
Latvija
Tukuma puses daiļdārzi gaida ciemos  Tukuma TIC
Tukuma puses daiļdārzi aicina ciemos jau tagad! Piedāvājam iepazīties ar skaistākajiem dārziem | Skatīt vairāk
NE-parastumi Madonas novadā Madonas TIC
Seriāls par "NE parastām" Madonas novada tūrisma vietām dodas uz Ērgļu pusi, aicinot izsaukt Džinu un nakšņot hipsterīgā brīvdienu mājā. | Skatīt vairāk
Jelgavas objektu darba laiks svētkos Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Vasaras saulgriežu svētku laikā Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornim, Jelgavas Vecpilsētas mājai un Dzīvesziņas un arodu sētai mainīts darba | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Ventspils TIC
,


Biznesa augstskola Turība
,


Nikos Travel
,


Latvia Tours
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.6478281sec.