Ķemeru nacionālajā parkā notiks Pļavu diena

Vasaras sākums ir laiks, kad pļavas mūs priecē ar košām krāsām un daudzveidīgu ziedu smaržu, tāpēc Dabas aizsardzības pārvaldes Ķemeru nacionālā parka administrācija organizē Pļavu dienu un aicina ikvienu dabas mīļotāju mazliet sportiskā veidā iepazīt tuvāk šo daudzveidīgo augu pasauli.

Pasākuma programma:

Sākums: 3.jūlijā plkst.13.00, plānotais ilgums aptuveni 5 stundas.

Tikšanās: pie atpūtas centra "Valguma pasaule" Engures novada Smārdes pagastā.

Norises veids un vieta: Velobrauciens uz izcili krāšņām un bagātīgām Ķemeru nacionālā parka pļavām, kur profesionāla eksperta vadībā varēs uzzināt ko vairāk gan par pļavās sastopamajiem augiem, gan par pļavu veidiem, gan arī par apsaimniekošanas pasākumiem. Pēc tam atgriešanās "Valguma Pasaulē", dalīšanās iespaidos un zāļu tējas vārīšana. Kopējais velobrauciena garums ir aptuveni 20 km pa meža ceļiem, maršruts uzskatāms par vidēji grūtu. Iespējama arī velosipēdu noma.

Dalība pasākumā ir bezmaksas, taču vietu skaits ir ierobežots, tāpēc lūdzam noteikti iepriekš pieteikties līdz 2.jūlijam pa tālruni 26332786. Pasākuma dalībniekus aicinām izvēlēties apģērbu atbilstoši laika apstākļiem. Līdzi jāņem ūdens, ar ko atveldzēties brauciena laikā un uzkodas pie zāļu tējas piknikam vakara noslēgumā. Laipni lūdzam!

Papildu informācija: Kā visērtāko nokļūšanas veidu līdz pasākuma norises vietai, iesakām braucienu ar vilcienu līdz Smārdes stacijai (vilciens Rīga-Tukums plkst.11:26 no Rīgas, Smārdē plkst.12:33; vilciens Tukums-Rīga plkst.11:17 no Tukuma, Smārdē plkst.11:31) un tālāk doties ar velosipēdu pa autoceļu Smārde - Tukums aptuveni 3,5 km līdz ceļa labajā pusē ieraudzīsiet norādi uz atpūtas centru "Valguma pasaule". Ar automašīnu braucot no Rīgas pa Ventspils šoseju, aptuveni pēc 50 km, krustojumā jānogriežas pa labi uz Smārdi un jābrauc aptuveni 7,5 km līdz ceļa labajā pusē ieraudzīsiet norādi uz atpūtas centru "Valguma pasaule".

Papildu informācija:

"Meža māja", Ķemeri, Jūrmala

Mob.t. 26332786; E-pasts: ilze.vanaga@daba.gov.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Skaistākie Lietuvas dārzi Nikos Travel
Pašā vasaras vidū dosimies uz skaistakajiem Lietuvas dārziem- Babilona dārzs un Japāņu darzs! Pievienojaties! 29.06.2024, 35 EUR | Skatīt vairāk
no 35 EUR
Agrās rezervēšanas piedāvājumi! Estravel Latvia
Ieplānojiet atvaļinājumu eksotiskā galamērķī - uzsildiet ziemu! | Skatīt vairāk
no 619 EUR
Neaizmirstams randiņš tumsā Neredzamā Pasaule
Izbaudiet neaizmirstamu randiņu tumsā! 90 minūšu ekskursija piecās telpās ar neredzīga gida vadību un romantiska divvientulība kafejnīcā ar uzkodām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.99260902sec.