Valmierā norisināsies festivāls Eiropas kultūras iela

No 23.-24.07.2010 Valmierā norisināsies starptautisks festivāls „Eiropas kultūras iela”, kurā piedalīsies dažādu institūciju un organizāciju pārstāvji no vairākām Eiropas Savienības dalībvalstīm. Tā mērķis ir veicināt starptautisku sadarbību starp dažādām institūcijām un jomām, kā arī veicināt sabiedrības iesaistīšanos sadarbības veidošanā.

Festivāla ietvaros piektdien, 23.jūlijā Valmieras Novadpētniecības muzejā norisināsies konference „Kultūras organizāciju sadarbības modeļi un kultūrpolitikas plānošanas procesi”, kurā piedalīsies festivāla oficiālie pārstāvji. Tās ietvaros diskutēs par to, kā veicināt sadarbību starp dažādām institūcijām un jomām – nevalstiskajām organizācijām, valsts institūcijām, uzņēmējiem, kultūras un sociālo jomu.

Savukārt sestdien, 24.jūlijā, visas dienas garumā no plkst. 10 norisināsies dažādas aktivitātes, kas priecēs gan lielus, gan mazus valmieriešus un pilsētas viesus. Plkst.11 Valmieras pilsdrupu estrādē ar eksperimentālā teātra grupas „AtelierchuncheoN” (Itālijas un Valmieras mūziķi un aktieri) izrādi notiks festivāla atklāšana.

No plkst. 12.30 līdz 16.00 laukumā pie Hanzas sienas ikviens interesents varēs iepazīties ar festivāla dalībvalstu tradīcijām un raksturīgākajām iezīmēm, vērojot katras valsts prezentācijas. No plkst. 10 līdz 17.00 Rātslaukumā un Valmieras pilsdrupu teritorijā būs iespēja apmeklēt amatnieku tirdziņu, kā arī iepazīt latviešu senos amatus.

Par vairākām aktivitātēm parūpējušās arī Valmieras jauniešu nevalstiskās organizācijas. No plkst. 13.00 līdz 16.00 aktīvie jaunieši ikvienu aicina doties uz laukumu pie Valmieras Kultūras centra, lai piedalītos spēlē „Eiropas cirks”, kuras laikā festivāla apmeklētājiem būs iespēja iepazīt visu 27 Eiropas Savienības dalībvalstu kultūras. Apmeklētāji varēs nogaršot valstu nacionālos ēdienus, iemācīties sasveicināšanās frāzes, apgūt dažādu tautu deju soļus, atbildēt uz āķīgiem konkursu jautājumiem un piedalīties citās jauniešu sagatavotajās aktivitātēs.

Festivāla noslēgumā no plkst. 23.00 Valmieras pilsdrupu estrādē kino mīļotāji aicināti uz franču kino nakti, kurā būs iespēja skatīties franču režisora Žaka Tatī (Jacques Tati) filmas „Play time”, „Turi kreiso”, „Pastnieku skola” un „Vakara nodarbības”.

Mākslas cienītāji aicināti apmeklēt divas izstādes. Līdz 23.jūlijam Valmieras Kultūras centrā apskatāma spāņu mākslinieku Luisa Haviera Gajas (Luis Javier Gayá) un Blankas Muņoz de Baenas (Blanca Muñoz de Baena) darbu izstāde „Ceļojuma piezīmes”, savukārt Valmieras Novadpētniecības muzeja Izstāžu namā līdz 31.jūlijam apskatāma izstāde „Flīžu māksla Portugālē”.

Festivālu „Eiropas kultūras iela” organizē Vidzemes kultūras un mākslas biedrība „Haritas”. Projektu atbalsta Eiropas ekonomiskās zonas (EEZ) un Norvēģijas finanšu instruments, Valmieras pilsētas pašvaldība, Valmieras kultūras institūcijas, Valmieras Valsts ģimnāzija, Francijas kultūras centrs, kā arī Spānijas un Portugāles vēstniecības Latvijā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūta Lasvegasā! - Jaudīgi! Estravel Latvia
Iestartē vasaru - Lidojums un viesnīca Vegasā // Piedāvājumi 7-14 naktīm // Lidojums no Rīgas | Skatīt vairāk
no 1419 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.06.2024 - 02.07.2024 Turcijas 4* un 5* viesnīcas, 7 naktis Estravel Latvia
Turcijas kūrorti - Alānija, Side, Beleka // VIESNĪCU VASARAS KOLEKCIJA // 7 naktis viesnīcā, viss iekļauts ēdināšanas programma | Skatīt vairāk
no 304 EUR
Taizemes kulinārā pieredze! Estravel Latvia
Labākai dzīvei, enerģijai un aizraujošam piedzīvojumam - Īpašas tūres un kulinārijas meistarklases Taizemē! | Skatīt vairāk
no 363 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.06.2024 - 29.06.2024 “Pīterdīna"Jaunmoku pilī Jaunmoku pils
Pēterdienā, 29. jūnijā, Jaunmoku pils aicina latgaliešus un latgaliskā cienītājus satikties Kurzemē “Pīterdīna jeb latgaliskuos nūtikšonys | Skatīt vairāk
no 10 EUR
Uzņēmumi


Vidzemes Tūrisma asociācija
,


Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
,


Limbažu TIC
,


Valmieras novada Tūrisma pārvalde
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43631005sec.