Limbažos svin Filca svētkus

Limbažu pilsētas svētku laikā 31.07.2010 kādreizējās fabrikas "Limbažu filcs" ēkā svinēs Filca svētkus un atklās Mūžizglītības centru. Pēcpusdienā no plkst. 14.00 no Jūras ielas- Mūra ielā sāksies rosība, lai dalībniekiem radītu 30. gadu sajūtas. Svētku organizatori - biedrība radošā apvienība „Limbažu Filcs” sola aizraujošu svētku programmu ar daudzveidīgām aktivitātēm dažādām vecuma grupām. Avīžu zēni iznēsās avīzes skaļi runādami dažādas reklāmas un jaunākās sensācijas un ziņas. Puķu meitenes piedāvās pļavu ziedu pušķīšus, skanēs 20.-30. gadu mūzika, kas nomainīsies ar ielu muzikantu priekšnesumiem- akordeons, saksofons, pūšamie instrumenti. Darbosies filca meistardarbnīca, azartiskie varēs apmeklēt spēļu salonu, būs iespēja apgūt smalko deju (čarlstons un lambetvoks) soļus, ar skatu tagadnē un nākotnē jauniešu studijas „Lipēra” rādīs filca modes. Atspirdzinošu sulu stendu piedāvās ZS „Reķi”, būs arī improvizēts tirdziņš ar tamborējumiem un kārumiem. Fotomirkļus no pasākuma varēs notvert Naura Avota Retro salonā, tam īpaši sagādāti tērpi, spieķi, greznas apkakles un citi rekvizīti. Seno laiku noskaņu radīs arī RETROmances auto, kas plkst. 15.00 izbrauks cauri pilsētai, lai apstātos Mūru ielā, kur būs iespēja fotografēties.

Ar Filca svētkiem tiek atklāts arī biedrības Mūžizglītības un sabiedrisko aktivitāšu centrs, kurā turpmāk regulāri tiks plānoti dažādu veidu kultūras un izklaides pasākumi, tematiskie vakari un pēcpusdienas, klubiņu tikšanās - pasākumi, kas veicina dzīves kvalitātes uzlabošanos, īpaši jomās, kas saistītas ar veselīgu dzīvesveidu, pašiniciatīvas un lietderīga brīvā laika pavadīšanu. Viens no īpašajiem pakalpojumiem būs bērnu uzraudzība rotaļu istabā.

Filca svētki atbalstīti Nīderlandes Karaliskās Viršu biedrības (KNHM) un Limbažu pilsētas pārvaldes projektu konkursa „Sabiedrība ar dvēseli 2010” ietvaros, Mūžiglītības centra izveidei saņemts atbalsts no Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) pasākuma „Lauku ekonomikas dažādošana un dzīves kvalitātes veicināšana vietējo attīstības stratēģiju īstenošanas teritorijā”.

Filca fabrika bija vecākais rūpniecības uzņēmums Limbažos, kas savu darbību uzsāka 1876.g. 20. gs. I cet. fabrikā strādāja aptuveni ¼ daļa no visiem pilsētas iedzīvotājiem. Pēc 2. pasaules kara fabrikā ražoja velteņus, produkcija augstās kvalitātes dēļ bija nopērkama visā plašajā Padomju Savienībā. Filca platmales tika augsti novērtētas Beļģijas tirgū. Darbība pārtraukta 1992.gadā, nesaņemot samaksu par valsts pasūtījumu. Daļu no bijušās fabrikas „Limbažu filcs” apsaimnieko SIA „Pekabo”. Tur iznomātas telpas arī radošai apvienībai biedrībai „Limbažu filcs”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūta Lasvegasā! - Jaudīgi! Estravel Latvia
Iestartē vasaru - Lidojums un viesnīca Vegasā // Piedāvājumi 7-14 naktīm // Lidojums no Rīgas | Skatīt vairāk
no 1419 EUR
Ziemeļkipra - pagarini vasaru! Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri un 7 naktis viesnīcā ar izvēlēto ēdināšanas programmu / Augusts - oktobris | Skatīt vairāk
no 427 EUR
Jaunmoku pils aicina uz Dārza svētkiem Jaunmoku pils
21. jūlijā Jaunmoku pilī tradicionāli, pašā vasaras plaukumā, norisināsies viens no gada gaidītākajiem notikumiem – Dārza svētki. Šogad, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.07.2024 - 09.07.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
Esi klātienē un vēro pasaules meistarīgākos rallija braucējus leģendārajos Kurzemes ātrumposmos cīņā par sekundēm un uzvaru! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Vidzemes Tūrisma asociācija
,


Limbažu TIC
,


Liepupes muiža
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.62979198sec.