Zemitānu safari parkā piedzimis sumbru mazulis

Kokneses novada Iršu pagasta zemnieku saimniecībā “Zemitāni” jūlija beigās piedzimis sumbru mazulis, pēc dzimuma – puika.

Īpašs prieks par ganāmpulka papildinājumu, jo sumbru populācija ir ierindota starp pasaulē aizsargājamākajām sugām un pasaulē ir palikuši tikai aptuveni 3000 tīrasiņu Eiropas sumbru. Sākotnēji sumbri apdzīvoja visu Eiropu no Britu salām līdz pat Sibīrijai, tomēr mūsdienās sumbri ir sastopami tikai nedaudzu Austrumeiropas valstu dabas parkos un rezervātos.

Nu jau trešo gadu pēc kārtas vasaras beigās “Zemitānu” sumbru ganāmpulkam pievienojas divi mazuļi. Viena no divām sumbru mātēm savu teliņu apmeklētājiem pirmo reizi parādīja pagājušās nedēļas beigās. Tuvāko nedēļu laikā gaidāms otrs mazulis. Nu jau “Zemitānu” safari parkā apskatāmi 12 sumbri.

Zemnieku saimniecība „Zemitāni” nodarbojas ar pasaules līmeņa trofeju briežkopību. Šobrīd aptuveni 300 hektāros pastaigājas vairāk nekā 1200 staltbriežu un dambriežu un citu savvaļas dzīvnieku (mufloni, sumbri, mežacūkas). Teritorija ir sadalīta divās daļās – 100 hektāros izvietota briežu ciltsdarba saimniecība ar visu tai nepieciešamo infrastruktūru. Pārējā teritorijā izveidots safari parks, kas uzņem apmeklētājus, kas vēlas priecāties par apkārtējās dabas skaistumu un dzīvniekiem viņu dabīgajā vidē.

Piedāvājam dzīvnieku apskati gida pavadībā gan lielām, gan mazām grupām visa gada garumā – neaizmirstams piedzīvojums katram! Pakalpojumi pieejami iepriekš piesakot (zemitani@gmail.com, mob. 20039217)

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tukuma novada piekrastes naktsmītnes Tukuma TIC
Te būs saraksts ar naktsmītnēm no Bērzciema līdz pašam Bigauņciemam! | Skatīt vairāk
Latvija
Bauskas novadā "Mājas Kafejnīcu dienas" Bauskas TIC
Ieplāno savlaicīgi: vasaras garšu piedzīvojums Bauskas novadā jau pavisam drīz – Mājas Kafejnīcu dienas 27. un 28. jūlijā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.06.2024 - 04.07.2024 Nakts autoorientēšanās sacensības Aizkraukles novada TIC
Atklāsim Aizkraukles pilsētas svētkus jau 12. jūlija naktī kopā! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Biznesa augstskola Turība
,


Latvia Tours
,


Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel
,


Nikos Travel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.62273717sec.