Atklāj Iecavas Dievdārziņu

04.09.2010 plkst. 13:00 Iecavas novadā biedrība Iecavas sieviešu klubs "Liepas" atklās ar Hipotēkas un zemes bankas Klientu kluba „Mēs paši” un Iecavas novada iedzīvotāju atbalstu sakārtoto latviešu svētvietu Dievdārziņu.

Atklāšanas brīdī kopā pulcēsies idejas autori vēsturnieks Ēvalds Kivilands un Andris Kopeika, Iecavas sieviešu kluba „Liepas” pārstāves, kas ideju par Dievdārziņa atjaunošanu, ielika projektā „Iecavas kultūrvēsturiskā taka – Dievdārziņa sakopšana”. Projekta finansiālie atbalstītāji Hipotēkas un zemes bankas Klientu klubs „Mēs paši”, par kuru piešķirtajiem 360 latiem tika izbūvētas trepes stāvajā Iecavas upes krastā. Iecavas novada Domes pārstāvji un Iecavas iedzīvotāji, kas nesavtīgi, savā brīvajā laikā šajā vasarā kopa Dievdārziņu. Darbi veikti vairāk nekā 300 stundu apjomā, kuru laikā Dievdārziņš attīrīts no aizaugušajiem krūmiem, atkritumiem, bojātajiem kokiem. Uz stāvā krasta izbūvētas kāpnes.

Atklāšanas pasākuma laikā būs iespēja iepazīties ar kultūrvēsturisko pieminekli. Vēsturnieks Ēvalds Kivilands interesentiem stāstīs par Dievdārziņa vēsturi, kas latviešiem izsenis bijusi svēta vieta, tur atradušies senču kapi. Napoleona kara laikā (1812) šeit apglabāti franču virsnieki.

Projektā iesaistītie iecavnieki dalīsies savos iespaidos par paveikto. Kādas talkas laikā iecavniece Astrīda Vītola stāvajā krastā, dolomīta slānī, ieraudzīja krustu, kas līdz šim nav pieminēts nevienā aprakstā. Iecavnieku sakoptā kultūrvēsturiskā vieta - Dievdārziņš ar savu pagātni ir ieguvusi nākotni, gan iespēju skolēniem apgūt vēsturi ārpus skolas telpām, gan Iecavas iedzīvotājiem un tūristiem apmeklēt skaisti sakoptu vēsturisku vietu. Gar Iecavas upes gleznaino krastu vēl daudz darba, lai attīrītu un izveidotu kultūrvēsturiskās takas turpinājumu. Tur atrodami arī vairāki avoti. Iecavnieki apņēmušies darbus turpināt.

Iecavas sieviešu klubs „Liepas” paldies par Dievdārziņa sakopšanu saka visiem atbalstītājiem īpaši kluba biedrēm un viņu ģimenēm, SIA „Florentine”, Dzintaram Zaumanim, Sociālās aprūpes centram „Iecava”, Zorģu aktīvo iedzīvotāju grupai, Iecavas Jauniešu Padomei, Biedrībai „Perum” un citiem iecavniekiem, kuri iesaistījās sakopšanas darbos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.06.2024 - 07.07.2024 Bauskas novadā "Mājas Kafejnīcu dienas" Bauskas TIC
Ieplāno savlaicīgi: vasaras garšu piedzīvojums Bauskas novadā jau pavisam drīz – Mājas Kafejnīcu dienas 27. un 28. jūlijā! | Skatīt vairāk
Latvija
NE-parastumi Madonas novadā Madonas TIC
Seriāls par "NE parastām" Madonas novada tūrisma vietām dodas uz Ērgļu pusi, aicinot izsaukt Džinu un nakšņot hipsterīgā brīvdienu mājā. | Skatīt vairāk
Tūrisma karte "Iepazīsti kaimiņus Zemgalē" Bauskas TIC
“Iepazīsti kaimiņus Zemgalē!” – tūrisma maršruts un karte ģimenēm ar bērniem! | Skatīt vairāk
13.-14.07. VIVAT CURLANDIA Bauskā! Bauskas TIC
Senās mūzikas festivāls VIVAT CURLANDIA Bauskā ar ārvalstu un pašmāju senās mūzikas koncertiem Bauskas pilī, Bauskas Sv.Gara baznīcā, Bauskas | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.609936sec.