18. septembrī divriteņi iekaros arī Rīgas ielas

18.09.2010 Latvijas veclaiku divriteņu klubs sadarbība ar Rīgas Domes satiksmes departamentu un «Ērenpreis» pirmo reizi Rīgā organizē divriteņu Tvīda braucienu, kur aicināti piedalīties visi velo braucēji retro stila tērpos. Pulcēšanās ar velosipēdiem no plkst. 14:00 stāvlaukumā pie i/c Olimpia. Piedalīties aicināts ikviens bez reģistrācjias un dalības maksas!

Tvīda brauciens (no angļu valodas «Tweed run») ir neformāla velokultūras kustība, kuras galvenā tradīcija ir divriteņu un īpašo retro tērpu parāde. Pirmais šāds brauciens notika Londonā 2009. gadā. Tas guva lielu atzinību un vēlāk strauji izplatījies visā pasaulē.

Latvijā pirmo Tvīda braucienu Latvijas veclaiku divriteņu klubs rīkoja šī gada maijā, Liepājā, kur piedalījās ap 100 dalībnieku. 18. septembrī divriteņi iekaros arī Rīgas ielas!

«Tā kā Latvijā savulaik bija ļoti attīstīta velosipēdu ražošana un darbojās vairākas lielas rūpnīcas, tajā skaitā Gustava Ērenpreisa velosipēdu fabrika, ar Tvīda brauciena rīkošanu vēlamies parādīt un atdzīvināt Latvijas spilgtās riteņbraukšanas tradīcijas,» komentē Toms Ērenpreiss Latvijas veclaiku divriteņu kluba vadītājs. «Kaut arī Tvīda brauciens ir īpaši orientēts uz veclaicīgajiem un pilsētas divriteņiem, jebkura velosipēda īpašnieks ir laipni aicināts piedalīties. Galvenais, lai būtu padomāts par retro tērpu, jo to novērtēsim arī brauciena beigās, izvēloties Tvīda brauciena karali un karalieni.»

Tvīda brauciens sāksies plkst. 16:30, kad no t/c Olimpia un maršruts vedīs cauri visai Pārdaugavai no Daugavgrīvas iela, Kalnciema kvartāls, Arkādijas parks līdz pat Esplanādei. No plkst. 14:00 notiks dažādas interesantas aktivitātes vēl pirms brauciena, kur varēs pielbot savu divriteni Ērenpreiss darbnīcā, izveidot veclaicīgu frizūru, izpušķot savu divriteni un arī nofotografēties. Varēs aplūkot senos divriteņu kopā ar to braucējiem un būs arī Tvīda polo paraugdemonstrējumi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.06.2024 - 30.06.2024 Tukuma puses daiļdārzi gaida ciemos  Tukuma TIC
Tukuma puses daiļdārzi aicina ciemos jau tagad! Piedāvājam iepazīties ar skaistākajiem dārziem | Skatīt vairāk
Latvija
Vasaras atpūta pie Madonas novada ezeriem Madonas TIC
Pavadi brīvdienas kādā no atpūtas vietām pie mūsu puses ezeriem. Kad gaiss smaržo pēc ezera, draugu sarunām un bērnu smiekliem, vasara ir | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.06.2024 - 29.06.2024 Goran Gora koncerts Kalsnavas arborētumā Madonas TIC
29. un 30. jūnijā - "Peoniju ziedu parādē 2024" Goran Gora koncerts un bērnu programma | Skatīt vairāk
Neredzamā Pasaule- pārsteidzoša pieredze! Neredzamā Pasaule
Aicinām apmeklēt unikālu ekskursiju, kurā vari piedzīvot pasauli tumsā, vadoties pēc citām maņām, neredzīgu gida vadībā. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


1st-studio.com
,


Biznesa augstskola Turība
,


Novatours
,


Rija Domus Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55480886sec.