Ķemeru strūklaka «Tautu deja» atkal darbojas

No šā gada rudens atkal pieejama dabas dziednieciskā minerālūdens strūklaka «Tautu deja», kas atrodas Ķemeros, Tūristu ielas malā.

Ķemernieku un Jūrmalas pilsētas viesu iemīļotais minerālūdens avotiņš, virs kura uzcelta strūklaka «Tautu deja», vairākus gadus nedarbojās un bija iekonservēts. Iedzīvotāji ar to nebija mierā, jo iecienījuši lietot šo minerālūdeni. Ķemeru attīstības darba grupā Jūrmalas pilsētas domē vairākkārt tika meklēts risinājums, kā atjaunot pieeju minerālūdenim. Beidzot pašvaldībai izdevās vienoties ar strūklakas privatizētāju SIA «Eiropas minerāls» par tās darbības atsākšanu.

Jūrmalas pilsētas domei ir būtiski attīstīt kūrorta infrastruktūru un veicināt dabas dziedniecisko resursu izmantošanu veselības uzlabošanā. Tāpēc tiek īstenoti dažādi pasākumi, lai veicinātu Jūrmalas kūrortpilsētas attīstību. Šobrīd pēc pašvaldības pasūtījuma tiek izstrādāts arī visa Ķemeru kūrorta vēsturiskā parka rekonstrukcijas tehniskais projekts.

Jūrmalas kā kūrorta vēsture aizsākās tieši Ķemeros, kur atrodami vairāku veidu dabas dziednieciskie minerālūdeņi. Lielā daudzumā šeit ir sērūdeņraža minerālūdens avoti. Plašu pielietojumu ārstniecībā ieguvis arī hlorīda, nātrija un kalcija minerālūdens - sālsūdens, kura kopējais minerālvielu saturs – no 5,6 līdz 5,7 g/l (grami litrā), bromīdu daudzumu 13 mg/l (miligrami litrā). Šo ūdeni var iegūt no 400-500 metru dziļiem urbumiem, kas veikti 1973.,1974. un 1979.gadā.

Ķemeru minerālūdeņi pieder pie ārstniecisko ūdeņu grupas. Tie ieteicami kuņģa un zarnu trakta slimībām, bet jālieto atbilstoši ārstu rekomendācijām, jo, piemēram, tūsku, nieru, sirds un asinsvadu slimību gadījumos šo ūdeņu nesabalansēta lietošana var radīt problēmas.

Ķemeri atrodas sešus kilometrus no jūras – starp ezeriem un purviem, kuros veidojas dabas dziednieciskie minerālūdeņi un ārstnieciskās dūņas. Tieši tādēļ šīs vietas attīstība bijusi saistīta ar vietējo purvu minerālūdeņu un dziedniecisko dūņu ārstniecisko īpašību izmantošanu. Svētie Ķemeru avoti, ko izsenis izmantoja tautas medicīnā, ārstiem bija pazīstami jau XVIII gadsimta beigās un XIX gadsimta sākumā, kad ārstēt dažādas slimības uz Jūrmalu sāka braukt augstākās sabiedrības pārstāvji no Kurzemes.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.06.2024 - 03.07.2024 Brīvdienu mikslis KidsHike.com
Kur šis atrodas? | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.06.2024 - 05.07.2024 Vēsturisko dārzu dienas Cesvainē Madonas TIC
Šā gada “Vēsturisko parku un dārzu dienu” ietvaros, ko jau sesto gadu jūlija mēnesī organizē Latvijas Piļu un muižu asociācija, aicinām ciemos | Skatīt vairāk
īpašs ģimenes piedāvājums Bellevue Park Hotel Riga
Īpašais ģimenes piedāvājums! | Skatīt vairāk
no 150 EUR
Bauskas novadā "Mājas Kafejnīcu dienas" Bauskas TIC
Ieplāno savlaicīgi: vasaras garšu piedzīvojums Bauskas novadā jau pavisam drīz – Mājas Kafejnīcu dienas 27. un 28. jūlijā! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Jūrmalas TIC
,


Liepājas reģiona TIB
,


Hotel Jūrmala SPA
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53692198sec.