Notiks izrāde «Benjamiņa. Kā dzīvot modernam cilvēkam.»

31.10.2010 plkst. 17:00 un 01.11.2010 plkst. 19:00 vēsturiskajā Benjamiņas namā jeb viesnīcā «Europa Royale» (Kr. Barona 12) notiks izrāde «Benjamiņa. Kā dzīvot modernam cilvēkam.» Izrādes scenārija autore un režisore ir Baņuta Rubesa. Emīlijas lomā aktrise Indra Burkovska.

Izrāde ir stāsts par vienu no Latvijas pirmās brīvvalsts ietekmīgākajām sievietēm, uzņēmēju Emīliju Benjamiņu. Tā stāsta par avīžu pārdevēju, kura kļuva par Latvijas pirmo lēdiju. Par sievieti, kas ar avīzēm, reklāmām, romāniem un modi uzbūvēja sev karaļvalsti Latvijā. Tas ir stāsts par mīlestību un varu, no revolūcijas līdz diktatūrām.

Baņuta Rubesa: «Par preses magnāti Benjamiņu varētu uzņemt veselu seriālu, tāpēc, pētot vēstures materiālus, izrādei izvēlēti tikai paši nozīmīgākie Emīlijas dzīves notikumi.»
Izrādes nepiespiesto gaisotni rada aktrise Indra Burkovska. Tēla pārliecinoša iedzīvināšana izdevusies, jo arī pati aktrise ieguldījusi lielu darbu izrādes gatavošanā. «Veidojot izrādi, mēs negājām ierasto ceļu, kad aktieris mācās jau gatavu lugas tekstu. Izrādi ar režisori veidojām etīžu formā, kopīgi meklējot tās lietas, notikumus, frāzes un nianses, kas palīdz izjust un atklāt Benjamiņas personību,» saka I.Burkovska.

Uzveduma apakšvirsrakts ir «Izrāde ar mūziku un pastaigu», tai ir trīs daļas, kas notiek dažādās telpās - skatītājiem ir iespēja iejusties diametrāli pretējās noskaņās – no pamestas telpas aukstā tukšuma līdz greznai pieņemšanai pie Emīlijas Benjamiņas, kur skan dzīvā mūzika. «Benjamiņa. Kā dzīvot modernam cilvēkam» līdzinās brīvai improvizācijai, kurā skatītājs ir iesaistīts interesantā dialogā, ļaujot viņam it kā nejauši kļūt par līdzdarbojošos personāžu. Izrāde ir izzinošs notikums un reizē brīnišķīga atpūta.

Vairāk par izrādi – www.benjamina.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Ragakrasts"  brīvdienu mājas Mērsragā Tukuma TIC
Ģimenēm ar bērniem draudzīgas, gaumīgas, labiekārtotas mājiņas Mērsragā www.ragakrasts.lv | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.05.2024 - 31.05.2024 Liedags un zilā jūra gaida apmeklētājus Liepājas reģiona TIB
Liepājas pludmalē ir pabeigti visi inventāra un labiekārtojuma sagatavošanas vai uzstādīšanas darbi un dežūras uzsācis glābšanas dienests. | Skatīt vairāk
Vasaras Saulgriežu svinības TUKUMĀ Tukuma TIC
Ar dziesmām ieskandēsies pirmā vasaras nakts 20.jūnijā pulksten 21:00 Durbes estrādē. Ugunskurā degs trejdeviņas pagalītes. | Skatīt vairāk
KUKUL ceptuve TUKUMĀ! Tukuma TIC
Meklē vietu, kur nobaudīt smalkmaizītes, bulciņas, maizīti, cepumiņus vai sāļās uzkodas kopā ar gardu, smaržīgu kafiju vai tēju? Kukul Elizabete | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Kaļķu vārti
,


Avis
,


Riga Islande Hotel
,


Ventspils TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4446578sec.