Dodies uz Rīgas grāmatu svētkiem

Rīgas Kongresu namā 2010. gada no 05.-07.11.2010 notiek Rīgas grāmatu svētki. Ieeja pasākumā par brīvu. Darba laiks: 5. novembrī no 11.00 līdz 19.00, 6. novembrī no 10.00 līdz 19.00, 7. novembrī no 10.00 līdz 16.00. Visā Grāmatu svētku garumā – no piektdienas līdz pat svētdienas pēcpusdienai ikviens pircējs, kas iepirksies vienā stendā par summu Ls 5,- vai vairāk, bez maksas saņems loterijas biļeti. Laimētāji tiks izziņoti katru stundu, un balvās saņems mūsu čaklo izdevēju sarūpētās grāmatas.

Visā Grāmatu svētku garumā – no piektdienas līdz pat svētdienas pēcpusdienai ikviens pircējs, kas iepirksies vienā stendā par summu Ls 5,- vai vairāk, bez maksas saņems loterijas biļeti. Laimētāji tiks izziņoti katru stundu, un balvās saņems mūsu čaklo izdevēju sarūpētās grāmatas.Apgāda „Liels un mazs” stendā, kā ierasts, katru Svētku dienu jaunie lasītāji varēs kļūt par Grāmatu detektīviem. Arī čaklākajiem detektīviem iespējams iegūt balvas - jaunas un brīnišķīgas grāmatas. Kā ierasts, katru Svētku dienu jaunie lasītāji varēs kļūt par Grāmatu detektīviem. Arī čaklākajiem detektīviem iespējams iegūt balvas - jaunas un brīnišķīgas grāmatas.

Visā Grāmatu Svētku garumā darbosies arī Grāmatu maiņas punkts – atnes grāmatas, kuras kļuvušas liekas un samaini pret citām sen kārotām, bet nedabūtām!

Loba dīna!
Prīcuošūs, ka atīsi gostūs i apsaviersi, kū bīdreiba "Latgolys Studentu centrs" sagataviejuse duovonā Reigys latgalīšim i cytim reidzuonim.
Varēs nūpierkt vysaidu izdevieju vysaidu laiku gruomotys - nu trimdā i piec Atmūdys izdūtūs gruomotu piedejūs eksemplaru, da jaunuokūs vēļ itymā godā izdūtūs gruomotu.
Vaira nakai desmit vysaidu izdevieju i vaira kai diveji symti vysaidu nūsaukumu - latgaliski voi par Latgolu i latgalīšim.
Byus nūpierkami ari latgalīšu muzykys grupu diski.
Gruomotu svātki byus treis dīnys:
6. novembrī 12:00 ar skaiteituojim sasatiks Anna Rancāne, 17:00 byus pyrmais literarais pasuokums "Vālais rudiņs" nu cikla "Cyti godalaiki".
Pīsadaleis Valentins Lukaševičs, Juoņs Ryučāns, Ontons Slišāns, Raibīs Suņs i Ilze Sperga, muzyku spēlēs Verners Martinovs i Guntis Rasims.
Vaira informacejis LgSC sātyslopā: http://lgsc.lv/gruomotu-svatki/.
Gaideišu gostūs!

Grāmatu svētku programma:

PIEKTDIENA, 5. NOVEMBRIS

13.00 Otrā stāva foajē – Rīgas Grāmatu svētku atklāšana.

310. auditorija 15.00 Lasāmgrāmata kabatā. Apgāds “Dienas Grāmata” aicina uz tikšanos ar Andri Kolbergu un Gunti Bereli, iepazīstinot ar lielisko mazgrāmatu projektu.

Apgāds “Dienas Grāmata” aicina uz tikšanos ar Andri Kolbergu un Gunti Bereli, iepazīstinot ar lielisko mazgrāmatu projektu.

17.00 “Latvijas Nacionālā bibliotēka: jaunas iespējas jaunajā ēkā”. Par visām ar Gaismas pili saistītām aktualitātēm pastāstīs Ilze Egle, LNB sabiedrisko attiecību vadītāja.

. Par visām ar Gaismas pili saistītām aktualitātēm pastāstīs Ilze Egle, LNB sabiedrisko attiecību vadītāja.

301. auditorija 15.00 Apgāds „Pētergailis” un Čehijas Republikas vēstniecība aicina uz pasākumu „Laimīgo

pasaku stunda”. Piedalās Čehijas Republikas vēstniecības darbinieki, apgāda „Pētergailis” pārstāvji, dzejniece, atdzejotāja un tulkotāja Dagnija Dreika.

aicina uz pasākumu „Laimīgo

pasaku stunda”. Piedalās Čehijas Republikas vēstniecības darbinieki, apgāda „Pētergailis” pārstāvji, dzejniece, atdzejotāja un tulkotāja Dagnija Dreika.

. Piedalās Čehijas Republikas vēstniecības darbinieki, apgāda „Pētergailis” pārstāvji, dzejniece, atdzejotāja un tulkotāja Dagnija Dreika.

17.00 „Es rakstu rakstniekam...” aicināti visi tie, kas vēlas epistulārajā žanrā sazināties ar

aicināti visi tie, kas vēlas epistulārajā žanrā sazināties ar

Ingu Žoludi, romāna „Silta zeme” un stāstu krājuma „Mierinājums Ādama kokam” autori.

, romāna „Silta zeme” un stāstu krājuma „Mierinājums Ādama kokam” autori.

18.00 Inga Žolude atbild uz rakstītāju vēstulēm.

atbild uz rakstītāju vēstulēm.

304. auditorija 14.00 „Es rakstu rakstniekam...” aicināti visi tie, kas vēlas epistulārajā žanrā sazināties ar Paulu Bankovski, daudzu romānu un stāstu autoru.

aicināti visi tie, kas vēlas epistulārajā žanrā sazināties ar Paulu Bankovski, daudzu romānu un stāstu autoru.

15.00 Pauls Bankovskis atbild uz rakstītāju vēstulēm.

atbild uz rakstītāju vēstulēm.

17.00 Apgāds „Madris” un Ina Eglīte aicina uz grāmatas “Labai dzīvošanai” atvēršanu. Grāmatas varoņi ir cilvēki, kuri zina, kā dzīvot pareizi un veselīgi, un to pavēsta arī citiem. Andris Ansis Špats, Anatolijs Danilāns, Valda Upeniece, Egons Helms u.c.

aicina uz grāmatas “Labai dzīvošanai” atvēršanu. Grāmatas varoņi ir cilvēki, kuri zina, kā dzīvot pareizi un veselīgi, un to pavēsta arī citiem. Andris Ansis Špats, Anatolijs Danilāns, Valda Upeniece, Egons Helms u.c.

SESTDIENA, 6. NOVEMBRIS

Mazā zāle 10.00 Apgāds „Dienas Grāmata” un Lato Lapsa mudina iepazīt svešas valstis caur sarunām un attēliem. Daudz ceļojušais žurnālists iepazīstinās ar eksotiskajām valstīm, kurās ir pabijis, demonstrējot attēlus uz lielā ekrāna.

mudina iepazīt svešas valstis caur sarunām un attēliem. Daudz ceļojušais žurnālists iepazīstinās ar eksotiskajām valstīm, kurās ir pabijis, demonstrējot attēlus uz lielā ekrāna.

13.00 Apgāds „Jumava” un aktrise – rakstniece Mudīte Šneidere aicina uz „Neticamākajiem stāstiem par izcilo režisoru un aktieri Eduardu Smiļģi”.

aicina uz „Neticamākajiem stāstiem par izcilo režisoru un aktieri Eduardu Smiļģi”.

14.00 Stāstnieki Ēriks Hānbergs un Jānis Ķuzulis kopā ar apgādu „Jumava” piedāvā Omulības par latviešu rakstniekiem.

kopā ar apgādu „Jumava” piedāvā Omulības par latviešu rakstniekiem.

15.00 Izdevniecības “Sol Vita” jaunizdoto grāmatu apskats “Mūsu laiks un tā neizmantotās iespējas”.

“Mūsu laiks un tā neizmantotās iespējas”.

Tatjanas Mikušinas grāmatas “Gudrības vārds 2” prezentācija. 310. auditorija 12.00 Apgāds „Kontinents” un žurnālists Marats Kalandarovs piedāvā grāmatu „Vīza uz dzelmi”. Patiesība par prāmja ESTONIA bojāeju.

piedāvā grāmatu „Vīza uz dzelmi”. Patiesība par prāmja ESTONIA bojāeju.

13.00 Apgāds „Kontinents” iepazīstina ar žurnālista un fotogrāfa Jana Bergrata romānu „Nāvējošā enerģija” – sazvērestības teorijas ar patiesiem faktiem pamatotā romānā. Biedējoši reālas ES

iepazīstina ar žurnālista un fotogrāfa Jana Bergrata romānu „Nāvējošā enerģija” – sazvērestības teorijas ar patiesiem faktiem pamatotā romānā. Biedējoši reālas ES

aizkulises un nākotnes perspektīvas, kādas mēs saviem bērniem nenovēlētu...15.00 Apgāds „Dienas Grāmata” un ekonomists Aigars Plotkāns, saistošās grāmatas „Cita ekonomika”

, saistošās grāmatas „Cita ekonomika”

autors un biznesa konsultants, piedāvā uz visiem notiekošajiem procesiem palūkoties no cita

skatupunkta, atmetot iesīkstējušās teorijas.301. auditorija 14.00 „Maskas nāk!” Izbaudīt tautas tradīcijas ķekatu laikā, ielūkojoties Jāņa Alberta Jansona grāmatā „Latviešu masku gājieni” un Saldus novada folkloras krājumā „Sveicināti Saldū”, aicina apgāds „Zinātne”, LU, LFMI Latviešu folkloras krātuve un folkgrupa „Grodi”.

Izbaudīt tautas tradīcijas ķekatu laikā, ielūkojoties Jāņa Alberta Jansona grāmatā „Latviešu masku gājieni” un Saldus novada folkloras krājumā „Sveicināti Saldū”, aicina apgāds „Zinātne”, LU, LFMI Latviešu folkloras krātuve un folkgrupa „Grodi”.

17.00 Biedrība „Latgolys Studentu centrs” aicina uz unikālu dzejas un prozas lasījumu ciklu „Cyti godalaiki”. Rīgas lasītāji klātienē varēs tikties ar latgaliešu autoriem un iepazīt viņu literatūras specifiku, kā arī izbaudīt skaisto valodas plūdumu. Uzstāsies Ontons Slišāns, kam šogad iznācis eseju krājums “Čipierksneits”, Valentins Lukaševičs, kas sagatavojis izdošanai jaunu dzejoļu krājumu, Raibīs Suņs, kas drīzumā izdos prozas krājumu “Pyrma syltī”, kā arī Anna Rancāne, Juoņs Ryučāns, Ilze Sperga.

aicina uz unikālu dzejas un prozas lasījumu ciklu „Cyti godalaiki”. Rīgas lasītāji klātienē varēs tikties ar latgaliešu autoriem un iepazīt viņu literatūras specifiku, kā arī izbaudīt skaisto valodas plūdumu. Uzstāsies Ontons Slišāns, kam šogad iznācis eseju krājums “Čipierksneits”, Valentins Lukaševičs, kas sagatavojis izdošanai jaunu dzejoļu krājumu, Raibīs Suņs, kas drīzumā izdos prozas krājumu “Pyrma syltī”, kā arī Anna Rancāne, Juoņs Ryučāns, Ilze Sperga.

304. auditorija 11.00 „Es rakstu rakstniekam...” aicināti visi tie, kas vēlas epistulārajā žanrā sazināties ar latgaliešu

aicināti visi tie, kas vēlas epistulārajā žanrā sazināties ar latgaliešu

dzejnieci un žurnālisti Annu Rancāni. 12.00 Anna Rancāne atbild uz rakstītāju vēstulēm.

atbild uz rakstītāju vēstulēm.

14.00 „Es rakstu rakstniekam...” aicināti visi tie, kas vēlas epistulārajā žanrā sazināties ar advokātu un skandalozo pētniecisko darbu „Maniaks”, „Ešafots”, „Beilisāde” autoru Andri Grūtupu.

15.00 Andris Grūtups atbild uz rakstītāju vēstulēm.

aicināti visi tie, kas vēlas epistulārajā žanrā sazināties ar advokātu un skandalozo pētniecisko darbu „Maniaks”, „Ešafots”, „Beilisāde” autoru Andri Grūtupu.

15.00 Andris Grūtups atbild uz rakstītāju vēstulēm.

atbild uz rakstītāju vēstulēm.

Augšas foajē Mazliet blēņu izdaiļo nopietnus pasākumus

no 10.00 līdz 19.00 mazie lasītāji tiek aicināti zīmēt un iet rotaļās kopā ar Liliti un Īrisu.

mazie lasītāji tiek aicināti zīmēt un iet rotaļās kopā ar Liliti un Īrisu.

SVĒTDIENA, 7. NOVEMBRIS

Mazā zāle 12.00 Koris Burtnieks ieskandina apgāda „Madris” rīkoto tikšanos ar profesori un rakstnieci Janīnu Kursīti.

ieskandina apgāda „Madris” rīkoto tikšanos ar profesori un rakstnieci Janīnu Kursīti.

12.10 „No vārda līdz grāmatai” – Janīnas Kursītes stāstījums par pētījumiem un ekspedīcijām, kas sekmējušas neparasto un interesanto grāmatu „Neakadēmiskā latviešu valodas vārdnīca jeb

stāstījums par pētījumiem un ekspedīcijām, kas sekmējušas neparasto un interesanto grāmatu „Neakadēmiskā latviešu valodas vārdnīca jeb

Novadu vārdene”, „Kāzas Latgalē”, „Varkava”, „Baltu un slāvu kultūras kontakti” iznākšanu.

Izskaņā – koris „Burtnieks” ar dziesmām par Latviju.310. auditorija 12.00 „Dzīve uz ledusskapja durvīm” – ar aizkustinošās grāmatas fragmentiem un tapšanu iepazīstina apgāds „Turība”.

– ar aizkustinošās grāmatas fragmentiem un tapšanu iepazīstina apgāds „Turība”.

13.30 „Lasām. Domājam. Dzīvojam.” Apgāds „Dienas Grāmata” un latviešu rakstnieki dalās pārdomās par pēdējā laikā lasīto.

Apgāds „Dienas Grāmata” un latviešu rakstnieki dalās pārdomās par pēdējā laikā lasīto.

301. auditorija 12.00 Nebīstieties rakstīt grāmatas! Apgāds „Jumava” un 15 gadus vecā rakstniece Ilze Liliāna Muižzemniece.

un 15 gadus vecā rakstniece Ilze Liliāna Muižzemniece.

13.00 Negaidīta mīlestība, smagi izcīnītas cīņas, feju un reālā pasaule... Grāmatu “Lamento” un “Balāde” tulkotāja Laura Freidenfelde un apgāds „Jumava”.

304. auditorija 10.00 „Es rakstu rakstniekam...” aicināti visi tie, kas vēlas epistulārajā žanrā sazināties ar Ilzi Jansoni, nesen iznākušā romāna „Insomnia” autori.

Negaidīta mīlestība, smagi izcīnītas cīņas, feju un reālā pasaule... Grāmatu “Lamento” un “Balāde” tulkotāja Laura Freidenfelde un apgāds „Jumava”.

304. auditorija 10.00 „Es rakstu rakstniekam...” aicināti visi tie, kas vēlas epistulārajā žanrā sazināties ar Ilzi Jansoni, nesen iznākušā romāna „Insomnia” autori.

aicināti visi tie, kas vēlas epistulārajā žanrā sazināties ar Ilzi Jansoni, nesen iznākušā romāna „Insomnia” autori.

11.00 Ilze Jansone atbild uz rakstītāju vēstulēm.

atbild uz rakstītāju vēstulēm.

12.00 „Es rakstu rakstniekam...” aicināti visi tie, kas vēlas epistulārajā žanrā sazināties ar bērnu un pieaugušo rakstnieku, daudzu grāmatu autoru Juri Zvirgzdiņu un viņa draugu lāci Tobiasu.

aicināti visi tie, kas vēlas epistulārajā žanrā sazināties ar bērnu un pieaugušo rakstnieku, daudzu grāmatu autoru Juri Zvirgzdiņu un viņa draugu lāci Tobiasu.

13.00 Tobiass un Juris Zvirgzdiņš atbild rakstītājiem.

atbild rakstītājiem.

14.00 Kā veicināt atveseļošanos ar pasakām, mūziku, kustībām un meditāciju. Stāsta dziedniece

. Stāsta dziedniece

Elizabete Ozola un psiholoģijas zinātņu doktors Mārtiņš Veide, pasākumu rīko apgāds „Jumava”.Augšas foajē Mazliet blēņu izdaiļo nopietnus pasākumus

no 10.00 līdz 12.30 mazie lasītāji tiek aicināti zīmēt un iet rotaļās kopā ar Liliti un Īrisu.

mazie lasītāji tiek aicināti zīmēt un iet rotaļās kopā ar Liliti un Īrisu.

13.00 „Pirmā stāvā dzīvo viens...” Leļļu teātra aktrise Dace Vītola aicina mazos lasītājus uz skaitāmpantu un spēļu maratonu stundas garumā.

Leļļu teātra aktrise Dace Vītola aicina mazos lasītājus uz skaitāmpantu un spēļu maratonu stundas garumā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.06.2024 - 23.06.2024 Tiksimies Rožu laukumā! Liepājas reģiona TIB
Katru dienu plkst. 12:00 liepājniekiem un pilsētas viesiem ir dota iespēja kopā ar zinošu gidu doties divu stundu garā pastaigā, lai iepazītu | Skatīt vairāk
Neaizmirstams randiņš tumsā Neredzamā Pasaule
Izbaudiet neaizmirstamu randiņu tumsā! 90 minūšu ekskursija piecās telpās ar neredzīga gida vadību un romantiska divvientulība kafejnīcā ar uzkodām | Skatīt vairāk
Premium klases kruīzi  Estravel Latvia
7 naktis uz kuģa // dažādas ostas pilsētas // lieliska apkalpošanas kvalitāte // aizraujoši maršruti // Aicinām Premium klases kruīzā! | Skatīt vairāk
no 529 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.06.2024 - 22.06.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Jūrmalas TIC
,


Estravel Latvia
,


Biznesa augstskola Turība
,


Nikos Travel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.05228615sec.