Notiek 10. Starptautiskais Baha kamermūzikas festivāls

10.11.2010 plkst. 19:00 Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja Kolonnu zālē muzicēs Aina Kalnciema (klavesīns), Rihards Zaļupe (marimba) un Oskars Petrauskis (saksofons).

Koncerta programmā:

J. G. Tēlemana sonāte, V. A. Mocarta Sonatīne, Ž. F. Ramo Trešais koncerts, Ž. P. N. Rojē skaņdarbi klavesīnam, J. S. Bahs, R. Zaļupes Svīta marimbai, A. Pjacolla.
Aina Kalnciema, Rihards Zaļupe un Oskars Petrauskis turpina labi iesākto sadarbību, publikai rādot, ka šādā sastāvā baroka mūzika var skanēt svaigi un savdabīgi. Programmā tiek piedāvāti skaņdarbi, kas gan aranžēti šim mūziķu sastāvam, gan pielāgoti attiecīgajiem instrumentiem.

Aina Kalnciema studējusi klavieru un ērģeļu spēli Sanktpēterburgas un Maskavas konservatorijās. Klavesīna spēlē specializējusies Vācijā, Šveicē, Francijā, Holandē, Norvēģijā. No 1998. gada māksliniece ir ansambļa Baltijas Trio dalībniece. Aina Kalnciema ir Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas asociētā profesore klavesīna klasē un Baha mūzikas fonda prezidente. No 2001. gada organizē un vada starptautisko Baha kamermūzikas festivālu.

Rihards Zaļupe dzimis 1983. gadā Talsos. 2007. gadā Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā ieguvis maģistra grādu sitaminstrumentu spēlē. Rihards marimbas spēli un paralēli kompozīciju mācījies pie pasaules slavenās Keiko Abes, kā arī piedalījies Starptautiskajās Kataržinas Mičkas (Katarzyna Mycka) marimbas meistarklasēs. Kopš 2006. gada augusta Rihards strādā Latvijas Nacionālajā simfoniskajā orķestrī un paralēli orķestrim daudz spēlē kamermūziku un solo. 2008. gadā iznāca pirmais Riharda Zaļupes kompaktdisks Marimba Dance, kurā iekļauti viņa sarakstītie skaņdarbi marimbai, klavierēm un korim. Blakus akadēmiskajai mūzikai Rihards spēlē džezu, latino, pop un rokmūziku.

Oskars Petrauskis dzimis 1981. gadā Aucē. Studējis Parīzes reģionālajā konservatorijā, bet 2007. gadā ieguvis maģistra grādu Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, absolvējot profesora Arta Sīmaņa saksofona klasi. Oskars Petrauskis piedalījies daudzos starptautiskos konkursos, tostarp 2005. gadā saksofonistu konkursā Adria Slovēnijā, kur ieguvis Grand Prix. Noris regulāra koncertdarbība duetā ar pianistu un brāli Raimondu Petrauski. Kā solists Oskars muzicējis kopā ar visiem Latvijas vadošajiem orķestriem. Šobrīd Oskars Petrauskis ir saksofona grupas koncertmeistars profesionālajā pūtēju orķestrī Rīga, kā arī saksofona spēles pasniedzējs Jāzepa Mediņa Rīgas mūzikas vidusskolā.

Nākošais koncerts festivāla ietvaros: Mazajā Ģildē 15.11.2010 plkst. 19:00, kad uzstāsies baroka ansamblis no Beļģijas The Flanders Baroque Consort. Solists - Patriks van Gothems (kontratenors). Programmā – H. Pērsela dziesmu cikls un instrumentāli skaņdarbi.

Uz festivāla koncertiem biļetes var iegādāties «Biļešu Paradīze» kasēs (telefons: 90002000) vai Internetā: www.bilesuparadize.lv. Biļešu cena Ls 3,00 – 10,00.

Festivālu organizē Baha mūzikas fonds un tā prezidente Aina Kalnciema. Aina Kalnciema personīgi ir pateicīga visiem festivāla sponsoriem un atbalstītājiem par dāvāto uzticību festivāla idejām arī šajā gadā!


Sekojiet informācijai - www.music.lv/bachfestival un tiekamies festivāla koncertos!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Vasaras atpūta pie Madonas novada ezeriem Madonas TIC
Pavadi brīvdienas kādā no atpūtas vietām pie mūsu puses ezeriem. Kad gaiss smaržo pēc ezera, draugu sarunām un bērnu smiekliem, vasara ir | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.06.2024 - 04.07.2024 Rundāle aicina iepazīt Tropu tauriņu māju! Bauskas TIC
Blakus Rundāles pils parkam šovasar ir atvērta tropu tauriņu māja! | Skatīt vairāk
IGO Cepļa ceturtdienu koncerti jūlijā Bauskas TIC
Igo Mūzikas un mākslas Centrs CEPLIS ieskandina jūlija mēnesi ar ceturtdienu vakara koncertiem! | Skatīt vairāk
Tukuma teātra izrāde "Trešā iespēja"  Tukuma TIC
12.jūlijā pulksten 19:00 Slampes Kultūras pilī būs skatāma Tukuma teātra izrāde "Pēdējā iespēja". Ieeja brīva. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Kaļķu vārti
,


Nikos Travel
,


Dome Hotel
,


Ventspils TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.82669616sec.