Aicina uz ziemeļvalstu filmu programmu

No 25.-28.11.2010 norisināsies Norvēģijas un Dānijas filmu programma Sievietes skats, kurā iekļautas norvēģu un dāņu spēlfilmas, ko veidojušas režisores – sievietes. Programmas fokuss ir “sievietes skats”, tas unikālais pasaules izjūtā, filmu tematikā un stāstījumā, ko savos radošajos darbos, arī šķietami tradicionāli tik vīrišķīgā profesijā kā kinorežija, ienes sievietes. Filmu programma skatāma kinoteātrī KSuns no ceturtdienas līdz svētdienai seansos plkst.18.00 un 20.00. Filmu programmas atklāšana – 25. novembrī plkst.17.30. Ieeja uz seansiem – brīva.

Valda uzskats, ka skandināvu sievietes ir stipras un emancipētas. Šajā Dānijas un Norvēģijas filmu programmā šis pieņēmums tiek vienlaikus atspēkots un apstiprināts - filmas ir skarbas skartā tēmu loka ziņā un emocionālo trauslumu un gaistošumu uzsverošas ik niansē. Programmā iekļautas četras norvēģu (vēl arī īsfilma) un trīs dāņu lentes, kurās sievietes tēlam iedalīta centrālā loma, jo gan to režisores, gan galvenās ekrāna varones ir sievietes.

Filmu programma ir reta un lieliska iespēja redzēt aktuālākās mūsdienu norvēģu un dāņu režisoru filmas, arī rosināt diskusiju, vai sieviešu režisoru filmas, to stāstītie stāsti ir īpašāki, emocionālāki, jūtīgāki par viņu kolēģu veidotiem darbiem. Tā ir arī iespēja novērtēt Ziemeļvalstu režisoru filmas, kas guvušas panākumus starptautiskā arēnā. Dānijas programmu veido trīs starptautisku atzītu režisoru - Anetes K. Olesenas, Pernilles Fišeres Kristensenas, par filmu “Izglītība” Oskaram nominētās Lones Šērfigas darbi. Savukārt Norvēģiju pārstāv pieredzējušās režisores Evas F.Dāras, jauneklīgās, temperamentīgās Margrētas Olinas, kā arī skatītāju mīlestības lutinātās Sāras Jonsenas filmas.

Pasākuma ietvaros (26. novembrī Spīķeros kim? no plkst.11.00) notiks arī zinātniska konference Women's Angle, kurā uzstāsies Norvēģijas kino profesionāļi – režisore Eva F.Dāra, kinoteorētiķis Jans Eriks Holsts, kā arī Latvijas kino teorētiķi un praktiķi. Konferenci vadīs LU asociētais profesors Viktors Freibergs. Tā tiek organizēta sadarbībā ar LU Sociālo zinātņu fakultātes Komunikāciju studiju nodaļu.

Organizē Nodibinājums Kinoskola. Atbalsta Norvēģijas Karalistes vēstniecība, Dānijas Kultūras institūts, biedrība kim?, K Suns.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
IGO Cepļa ceturtdienu koncerti jūlijā Bauskas TIC
Igo Mūzikas un mākslas Centrs CEPLIS ieskandina jūlija mēnesi ar ceturtdienu vakara koncertiem! | Skatīt vairāk
Latvija
īpašs ģimenes piedāvājums Bellevue Park Hotel Riga
Īpašais ģimenes piedāvājums! | Skatīt vairāk
no 150 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.06.2024 - 30.06.2024 Piedzīvo mākslas burvību izstādēs TUKUMĀ Tukuma TIC
Tukuma novads aicina mākslas cienītājus un kultūras entuziastus jūnijā apmeklēt daudzveidīgās izstādes | Skatīt vairāk
Baleta kamerfestivāls KURZEMES KLASIKA 202 Tukuma TIC
Jau trešo reizi vasaras vidū - 7.jūlijā Jaunmoku pilī uzplauks starptautiskais baleta kamerfestivāls “Kurzemes klasika 2024”.​Pasākumu vadīs | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


SIXT Latvija
,


Kaļķu vārti
,


Nikos Travel
,


Estravel Latvia
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52976584sec.