Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā iespēja apskatīt kuģus pudelēs

No 7.01.2011 Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā varēs aplūkot bijušā jūrnieka Jēkaba Lībmaņa gleznu un kuģu modeļu pudelēs izstādi «Jūra – dzīve mana». Jēkabs Lībmanis ir jūrnieks – «Jūras noburtais», vitāla un fascinējoša personība. Savu jūras izjūtu un dzīves aizrautību viņš izsaka gleznās, kuģu modeļos, kā arī noslēpumainajā mākā - kuģu modeļu «ievilināšanā» pudelēs. Jauneklīgais «Jūras vilks» Jēkabs tikko kļuva astoņdesmitgadnieks.

No Pārdaugavas puikas viņš kļuva par jūrnieku, izbraukāja gandrīz visas pasaules jūras un okeānus. Uz padomju zvejas kuģiem viņam Atlantijas okeānā nācies pavadīt garus mēnešus. Vērojot bezgalīgo ūdens klajumu gan tā nesatricināmajā mierā, gan vētras neprātā un izjūtot tā baiso spēku, viņš to iemīlējis.

Pirms 30 gadiem Jēkabs Lībmanis kopā ar ģimeni pārcelās uz dzīvi Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā, kur turpināja strādāt par kuģu mehāniķi. Ap šo laiku arī sākusies kaislīgā aizraušanās ar glezniecību, vēlāk - arī ar kuģu modeļiem. Jēkaba Lībmaņa radošā esība spēj aizraut līdzcilvēkus. Viņš saprot «dzīves smeķi». Bijušā rīdzinieka gleznas tikušas eksponētas vairākās izstādēs Latvijā, Dānijā, Vācijā. Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā viņa mākslas darbi būs apskatāmi trešo reizi.

Jauneklīgais astoņdesmitgadnieks, «Jūras noburtais» Jēkabs Lībmanis aicina izstādē meklēt «dzīves un jūras izjūtu» un ar smaidu dzied sava kurasabiedra Jāņa Buklovska sacerēto Jungu himnu: «Un tamdēļ, jungi, kausu tveram; Un līdz dibenam to dzeram; Jo tikai vīns un meitenes, Spēj ielīksmot mūsu dvēseles.»

Izstāde būs apskatāma līdz 30. janvārim


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
NE-parastumi Madonas novadā Madonas TIC
Seriāls par "NE parastām" Madonas novada tūrisma vietām dodas uz Ērgļu pusi, aicinot izsaukt Džinu un nakšņot hipsterīgā brīvdienu mājā. | Skatīt vairāk
Latvija
īpašs ģimenes piedāvājums Bellevue Park Hotel Riga
Īpašais ģimenes piedāvājums! | Skatīt vairāk
no 150 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.06.2024 - 04.07.2024 Ditas Lūses izstāde Mazajā Mežotnes pilī Bauskas TIC
Esi ielūgts apmeklēt Ditas Lūses izstādi "Saules laiks" Mazajā Mežotnes pilī no 21. jūnija līdz 1. augustam! Izstādes atklāšana 21. jūnijā, | Skatīt vairāk
Koncertuzvedums ATGRIEŽAMIES LATGOLĀ Tukuma TIC
7.jūlijā pulksten 16:00 Kandavas brīvdabas estrādē "Ozolāji" - koncertuzvedums ATGRIEŽAMIES LATGOLĀ. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Jūrmalas TIC
,


1st-studio.com
,


Ventspils TIC
,


Nikos Travel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.97766614sec.