Latvijā uzstāsies dejotāji no Krievijas – ansamblis «Kalužskij Suveņir»

Aprīļa beigās Latvijā ar vairākiem koncertiem viesosies Krievijas tautas, laikmetīgās un estrādes deju ansamblis „Kalužskij Suveņir” (Калужский сувенир). Ar savām atraktīvajām, krāšņajām un augstā līmenī izpildītajām dejām ansamblis priecēs dejas cienītājus Rīgā un Jelgavā. Kopā ar Latvijas dejotājiem koncerti tiks veltīti Starptautiskajai Dejas dienai, kuru visā pasaulē atzīmē 29.aprīlī.

Rīgā „Kalužskij Suveņir” sniegs divus koncertus – 28.aprīlī plkst.19.00 Rīgas Kongresu namā kopā ar bērnu TDA „Dzintariņš” un 29.aprīlī plkst.19.00 LU Lielajā aulā kopā ar TDA “Dancis”. Savukārt, 27.aprīlī plkst.19.00 Kalugas dejotāji Jelgavas kultūras namā priecēs skatītājus kopā ar TDA „Lielupe”. Biļetes var iegādāties Jelgavas kultūras nama kasēs, Biļešu servisa kasēs, http://www.bilesuserviss.lv/ un LU Kultūras, mākslas un izglītības jaunrades biedrībā „Juventus” (Rīga, Raiņa bulvāris 19).

„Kalužskij Suveņir” Latvijā ierodas starptautiskā projekta „Deja bez robežām” ietvaros. Šā gada martā ar koncertiem Kalugā viesojās Latvijas Universitātes TDA „Dancis”, un šī ir Kalugas dejotāju atbildes vizīte.

Deju ansamblis „Kalužskij Suveņir” dibināts 1983.gadā un tā vadītāja ir talantīgā pedagoģe un izcilā baletmeistare Jeļena Soboļeva, kas Krievijā vairākkārt apbalvota par ieguldīto darbu dejas nozarē. Deju grupa uzstājas ar tautas, laikmetīgās un estrādes deju programmām, un ir sniegusi vairāk nekā 1600 koncertu dažādās pilsētās Krievijā un ārvalstīs. „Kalužskij Suveņir” ir vairāku Krievijas Federācijā un ārvalstīs rīkotu konkursu un festivālu laureāte, kļūstot par īpaši atpazīstamu deju grupu visā Krievijā.

Par projektu „Deja bez robežām”

2010.gada jūlijā Rīgā norisinājās Starptautiskās Dejas Padomes (UNESCO Council International Dance) 26.Pasaules kongress dejas izglītībā. Tā laikā deju ansambļa „Kalužskij Suveņir” vadītājai Jeļenai Soboļevai radās ideja par jaunu starptautisku projektu „Deja bez robežām”.

Par kvalitatīvo sniegumu un interesanto programmu koncertā Rīgā 26.Pasaules kongresa dejas izglītībā laikā, kā pirmie projekta dalībnieki tika izvēlēti latvieši – LU Tautas deju ansamblis „Dancis”.

Darbs pie projekta Jeļenas Soboļevas un LU TDA „Dancis” mākslinieciskā vadītāja Rolanda Juraševska vadībā tika uzsākts 2010.gada vasaras nogalē un tā īstenošana norit šī gada pavasarī. Kā liecina atspoguļojums kaimiņzemes plašsaziņas līdzekļos, Latvijas dejojošie studenti no LU TDA "Dancis", viesojoties ar koncertiem Krievijā, tika sagaidīti ar lielu interesi un atsaucību – neraugoties uz augstām biļešu cenām, visi koncerti bija pilnībā izpārdoti, tos atspoguļoja vietējie masu mediji un apmeklēja reģiona vadošie politiķi. Tagad pienākusi Kalugas dejotāju kārta priecēt Latvijas skatītājus.

Informācija par Starptautisko dejas dienu

1982.gadā UNESCO Starptautiskā deju padome 29.aprīli pasludināja par Starptautisko Dejas dienu. Kopš tā brīža visā pasaulē to svin kā dejas mākslas svētkus. Par godu Starptautiskajai Dejas dienai tiek organizēti deju koncerti, semināri, lekcijas, izstādes un citi pasākumi. Šogad tā tiks svinēta divdesmit devīto reizi.

 

Video: http://www.youtube.com/user/dachuxx1?feature=mhum#p/a/u/0/srtAzXkmxtE

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zvejnieksvētki Lapmežciemā - 13.07 Tukuma TIC
Svētku koncerts un jautra atmosfēra kopā ar Aināru Bumbieri, dziedošajiem aktieriem, Ivo Fominu, "Papīra lidmašīnām" u.c. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.06.2024 - 04.07.2024 Nakts autoorientēšanās sacensības Aizkraukles novada TIC
Atklāsim Aizkraukles pilsētas svētkus jau 12. jūlija naktī kopā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.06.2024 - 17.06.2024 Koncertuzvedums ATGRIEŽAMIES LATGOLĀ Tukuma TIC
7.jūlijā pulksten 16:00 Kandavas brīvdabas estrādē "Ozolāji" - koncertuzvedums ATGRIEŽAMIES LATGOLĀ. | Skatīt vairāk
Tūrisma karte "Iepazīsti kaimiņus Zemgalē" Bauskas TIC
“Iepazīsti kaimiņus Zemgalē!” – tūrisma maršruts un karte ģimenēm ar bērniem! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.83291602sec.