Ielūdz Stādu dienas 2011 Jelgavas pils parkā

Jelgavas dome, Jelgavas pilsētas pašvaldības aģentūra „Kultūra” un Latvijas Lauksaimniecības universitāte 7. un 8. maijā ielūdz, uz tradicionālajām „Stādu dienām”, Jelgavas pils parkā.

Pasākuma mērķis pulcēt vienkopus Latvijas stādu audzētājus, kolekcionārus un dārza inventāru tirgotājus ceturtajā lielākajā Latvijas pilsētā un Zemgales galvaspilsētā Jelgavā, popularizējot sakoptas un skaistas vides nepieciešamību, sākot no sava pagalma. Kā arī iepazīstināt ar dažādām iespējām: dārzu labiekārtošana, amatniecības izstrādājumu pielietojumu dārzu iekārtošanā, kvalitatīva stādāmā materiāla iegāde, speciālistu – stādaudzētāju individuālās konsultācijas.

„Šogad esam mazliet mainījuši koncepciju. Proti, „Stādu dienas” notiks nedēļu vēlāk. Šādu ieteikumu saņēmām no stādu audzētājiem. Kādam var šķist, ka viena nedēļa auga attīstībai neko neietekmē, taču stādaudzētājiem tas ir pietiekams laiks, lai piemēram, ziedi izplauktu. Tāpat nereti laika apstākļi pašiem pircējiem neļauj vēl nopirkto iestādīt, tāpēc ieguvēji, mūsuprāt, būs visi,” stāsta aģentūras „Kultūra” projektu vadītājs Ivars Pirvics.

„Stādu dienas” ir Zemgalē plašākā stādāmo materiālu iegādes vieta, kur vienkopus savu produkciju piedāvās ap 150 stādu audzētavas, zemnieku saimniecības, individuālie audzētāji, selekcionāri, amatnieki, dārzu inventāru un aprīkojumu ražotāji no visas Latvijas piedāvājot: stādus, sēklas, košumkrūmu, skujkoku, rožu un citu puķu stādus, dārza inventāru, mazās arhitektūras formas, amatnieku veidojumus, dekoratīvos nožogojumus u.c. Ņemot vērā to, ka pēdējos gados arvien palielinās bažas par dažādiem augu kaitēkļiem un slimībām, šajā reizē plaši pārstāvēts būs arī augsnes uzlabotāju klāsts un augu „medikamenti”. Šis ir arī izglītojošs pasākums, kur no praktiķiem – stādu audzētājiem ar lielu pieredzi, iegūt individuālās konsultācijas materiālu aprūpē, kā arī uzzināt par dažādām novitātēm augu klāstā un aktualitātēm ainavu arhitektūrā.

Aģentūras „Kultūra” kultūras darba speciāliste Santa Sīle atzīst, ka Stādu dienas Jelgavā vēršas plašumā un šogad pieteikušies diezgan daudz jaunu tirgotāju, kuri līdz šim nav piedalījušies Jelgavas tirgū. „Kā, piemēram, biomēslojums, kura izveidi nodrošina sliekas,” piebilst S.Sīle.

Pasaulē un Latvijā aizvien palielinās interese par veselīgu dzīvesveidu, uzturā lietojot pašu audzētus ekoloģiski tīrus produktus – bagātīgu augļu koku un ogu krūmu sortimentu būs sarūpējuši Latvijas augkopji.

Domājot par pircēju ērtību, jauninājumi šogad arī transporta novietošanā. Proti, apmeklētāji auto varēs atstāt arī stāvlaukumā aiz Jelgavas pils. Tiesa, vietu skaits ir ierobežots. „Visu kontrolēs satiksmes regulētāji un Pašvaldības policijas darbinieki, kuri arī informēs, vai šeit ir brīvas vietas. Aicinām pircējus tradicionāli izmantot arī stāvvietas pilsētā un pļavu pretim pilij,” tā I. Pirvics.  

„Stādu dienās” paralēli tirdzniecības sektoram, pie Jelgavas pils būs plaša kultūras programma ar grupu „Lustīgais blūmīzers”, grupu „Pilnmēness”, bērnu vokālo ansambli „Rotiņa”, popgrupu „Lai skan” un tautas deju ansambļiem „Lielupe” un „Jaunība”, bet mazajiem, bērnu atrakciju pilsētiņa Pils saliņā. Ieeja „Stādu dienās 2011” ir bez maksas!

7. maijs:

9.00 - 17.00 Darbojas tirdzniecības sektors

10.30 - 14.00 Pasākuma atklāšana un kultūras programma

8. maijs

9.00 - 15.00 Darbojas tirdzniecības sektors

11.00 - 14.00 Kultūras programma


 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.06.2024 - 30.06.2024 Koncerts ar Valdi Atālu un Zani Bērziņu Valmieras novada Tūrisma pārvalde
29.jūnijā pl.19.00 ielūdzam uz Akustikas vasaras terases atklāšanu, kurā uzstāsies Valdis Atāls un Zane Bērziņa. | Skatīt vairāk
Latvija 10 EUR
NE-parastumi Madonas novadā Madonas TIC
Seriāls par "NE parastām" Madonas novada tūrisma vietām dodas uz Ērgļu pusi, aicinot izsaukt Džinu un nakšņot hipsterīgā brīvdienu mājā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.06.2024 - 02.07.2024 "Marta & Neftali"  Irlavā Tukuma TIC
No 5. - 7. jūlijam Irlavā tiks svinēti Irlavas pagasta svētki- Irlavas 570. jubileja! Visi tiek aicināti svinēt svētkus kopā ar Saksofonu duetu | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.96201611sec.