Jūrmalas peldvietu vērtējums: «Labi»

„Jūrmalas peldvietas ir sakārtotas, redzams, ka pludmale tiek regulāri tīrīta un pašvaldība strādā ar sapratni, ka tas ir mūsu visu – iedzīvotāju – labā,” beidzot ikgadējo pārbaudi par Jūrmalas peldvietu atbilstību normatīvo aktu prasībām, atzina Veselības inspekcijas Kontroles pārvaldes Sabiedrības veselības kontroles nodaļas vecākās inspektores Ērika Gacka un Silvija Baranovska.

„Valsts iestādes un pašvaldības speciālistu veiksmīgā sadarbībā varam panākt visu prasību nodrošināšanu, kā arī novērst atklātos trūkumus. Savukārt pludmales atpūtas cienītāji var būt pārliecināti, ka visas prasības tiks ievērotas. Virs divām mūsu pludmalēm plīvo Zilais Karogs, kas apliecina to pilnīgu atbilstību starptautiskiem standartiem, taču šos standartus ievērojam visā 32 kilometrus garajā pludmalē un gādājam, lai serviss un apsaimniekošana būtu visaugstākajā iespējamā līmenī par prieku jūrmalniekiem un pilsētas viesiem,” apliecina Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis.

Lai pārliecinātos par Jūrmalas peldvietu atbilstību normatīvo aktu prasībām, Veselības inspekcijas pārstāvji devās kārtējās pārbaudēs, kas tiek veiktas vismaz vienu reizi gadā, kad sākas peldēšanās sezona. Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem par peldvietu labiekārtošanu, uzturēšanu kārtībā, ūdens monitoringu, kvalitātes nodrošināšanu un prasībām sabiedrības informēšanai vērtēja, vai ir izvietotas ģērbtuves un tualetes un kādā kārtībā tās tiek uzturētas, vai ir atkritumu konteineri, soliņi, kāda ir pludmale – vai tiek irdinātas smiltis, kā arī pārbaudīja pēc vairākiem citiem kritērijiem.

Kontrolieres pievērsa uzmanību informācijai pludmalēs – vai ir izvietotas bojas, norādes par peldvietas robežām, sadalījumu aktīvās un mierīgās atpūtas zonās, ūdens kvalitāti, atļauju vai aizliegumu peldēties, vai ir norādīti glābšanas dienestu tālruņi un cita informācija, kas nepieciešama pludmales apmeklētāju ērtībām un drošībai.

Kopējais vērtējums: visas peldvietas pilnībā atbilst normatīvo aktu prasībām. Konstatētie trūkumi – nav pārģērbšanās kabīņu Vaivaros – nekavējoties novērsti, un par to Veselības inspekcija jau pārliecinājās. Nākamais uzdevums trūkumu novēršanai pašvaldībai – oficiālajās peldvietās, kur nav glābšanas staciju Vaivaros, Asaros, Pumpuros, Dzintaros un Lielupē, līdz 8.jūlijam jāizvieto instrukcija par pirmās palīdzības sniegšanu slīkšanas gadījumā.

Pārbaudes tika veiktas atbilstīgi prasībām, ko nosaka Ministru kabineta 2010. gada 6. aprīļa noteikumi Nr. 341 „Peldvietu izveidošanas un uzturēšanas kārtība” un 17.06.2008. Ministru kabineta 2008. gada 17. jūnija noteikumi Nr. 454 „Peldvietu higiēnas prasības”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.06.2024 - 30.06.2024 Piedzīvo mākslas burvību izstādēs TUKUMĀ Tukuma TIC
Tukuma novads aicina mākslas cienītājus un kultūras entuziastus jūnijā apmeklēt daudzveidīgās izstādes | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.06.2024 - 27.06.2024 "Peoniju ziedu parāde 2024" Kalsnavā  Madonas TIC
LVM Kalsnavas arborētumā sācies peoniju ziedēšanas laiks, kolekcijā ap 300 peoniju dažādības. “Peoniju ziedu parāde 2024” šogad notiks visu | Skatīt vairāk
Koncertuzvedums ATGRIEŽAMIES LATGOLĀ Tukuma TIC
7.jūlijā pulksten 16:00 Kandavas brīvdabas estrādē "Ozolāji" - koncertuzvedums ATGRIEŽAMIES LATGOLĀ. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.06.2024 - 24.06.2024 Apskati Līgo pasākumus Bauskas novadā! Bauskas TIC
Apskati, cik daudzveidīgs Līgo pasākumu piedāvājums ir Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Jūrmalas TIC
,


Liepājas reģiona TIB
,


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Hotel Jūrmala SPA
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50180888sec.