Līgatnē tiks atklāts jauns aktīvā tūrisma maršruts

15. jūlijā Līgatnē tiks atklāts jauns aktīvā tūrisma maršruts, kas iepazīstinās ar Līgatnes smilšakmens iežiem un alām, piedāvājot ielūkoties vietās, kas plašākam sabiedrības skatam līdz šim tikušas slēptas. Šobrīd notiek pēdējie sagatavošanās darbi, lai nodrošinātu drošu alu apskati, kas neapdraudētu tūristus un saudzētu ekosistēmu alās.

Maršrutā iekļautas alas, kas atrodas nedaudz ārpus pilsētas centra: Baltās alas unikalitāte ir dzidri baltas smiltis un ieži, turpretī netālu esošā ala laistās dzintarkrāsas toņos. Pārsteigums ir Ķiberkalna ala, kas līdz šim bijusi slēgta un rūpīgi sargāta, tādējādi vislabāk saglabājusies. Ekskursijas turpinājumā būs iespēja aplūkot Līgatnes mākslīgo ūdensceļu- kanālu sistēmu un ieraudzīt milzīgu smilšakmens nogruvumiezi, kas atrodas Līgatnes upes krastā, Līgatnes papīrfabrikas teritorijā, kā arī ciemoties papīrfabrikas Depo alās. Maršruta galvenais akcents ir Remdenkalna (Beiwerkas) ala, kas ir garākā Līgatnes ala (59 metri) un kurā izcirsti 28 pagrabi.

Līgatnes iežu un alu taka ir maršruts aktīvā tūrisma piekritējiem, kam nepieciešams atbilstošs apģērbs un apavi, lai varētu iet pa stāvām kraujām un ūdeni. Ekskursiju iespējams papildināt ar Līgatnes papīrfabrikas ražošanas procesa apskati, vairākos objektos tūristiem būs sagādāti pārsteigumi.

Ņemot vērā smilšakmens iežu trauslumu, to saglabāšanas nolūkā ekskursiju skaits ir ierobežots! Ekskursijas grupas gaidām no 10 – 15 cilvēkiem (atsevišķos gadījumos grupas var būt lielākas) un tikai gida pavadībā. Vienā dienā alas varēs apmeklēt ne vairāk kā divas grupas.

Līgatnē kopā saskaitītas 333 pagrabu alas, kuras pilsētas teritorijā esošajos smilšakmens iežos sāktas veidot jau kopš 18. gs. beigām. Alas pagrabu un noliktavu vajadzībām izmantojusi gan Līgatnes papīrfabrika, gan slimnīca un aptieka, gan fabrikas strādnieki paaudžu paaudzēs, gan mūsdienu līgatnieši. 

Pieteikšanās grupu ekskursijām pa „Līgatnes iežu un alu taku” sākas 6. jūlijā. Papildus informācija www.visitligatne.lv, Līgatnes TIC (tel.64153169), e-pasts: info@visitligatne.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brīvdienu ceļvedis "PRETĪ AUGSTUMIEM" Cēsu TIC
Ieskaties jaunajā Cēsu novada brīvdienu ceļvedī un iedvesmojies neaizmirstamām brīvdienām! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.10.2024 - 12.10.2024 Atvērto durvju diena pie Piena aitām Bauskas TIC
Tev ir iespēja piedalīties meistarklasē un citās aktivitātēs kopā ar "Piena aitas" un Z/S "Krišjāņi" saimnieci! Pieteikšanās līdz 10.oktobrim! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.10.2024 - 10.10.2024 Izrāde "Lielguļamā gulta" Tukuma TIC
Brīvdienu komēdija svingeru ritmos - Slampē. | Skatīt vairāk
Halovīnu parks Bauskā Bauskas TIC
No 17. oktobra līdz 10. novembrim esat aicināti piedzīvot īstu Halovīna burvību katru dienu no plkst. 15:00 līdz 22:00. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.75023007sec.