Pasaules apceļotājs viesojās arī Dagdā

Augusta sākumā cauri Dagdai izskrēja pasaules apceļotājs Pjotrs Kurilo (Polija) – pēc gandrīz gadu ilgas prombūtnes tuvākajās dienās viņš ieradīsies dzimtajā valstī tādējādi būs noslēdzies "Miera skrējiens" apkārt zemes lodei.

Pavisam nejauši augusta sākumā Dagdas tuvumā sastapts pa ceļa malu skrienošs cilvēks, kas aiz sevis vilcis nelielus ratiņus ar pirmās nepieciešamības mantām. Tam visam klāt arī divi karodziņi - viens dzimtās Polijas sarkanbaltais, bet otrais - apliecinādams, ka vēl iepriekšējā dienā Pjotrs Kurilo bijis citā valstī - Krievijā, kura visā platumā pieveikta 5 mēnešu laikā - vēl martā Pjotrs ieradās Vladivostokā.

Kā izrādās, pirms tam ir šķērsota arī viss Amerikas kontinents, bet vēl līdz tam veikts skrējiens no dzimtās Augustovas (pilsēta Polijā) līdz pašiem Portugāles rietumiem - okeāns gan šķērsots ar lidmašīnu. Jebkurā gadījumā - ceļojums apkārt zemes lodei tuvākajās dienās noslēgsies ar atgriešanos dzimtenē.

Kā izrādās, Pjotrs jau ir pieredzējis maratonists un arī šim ceļojumam savulaik ir sameklēti atbalstītāji, ar tiem poļu valodas zinātāji var iepazīties viņa personīgajā mājaslapā: www.biegdlapokoju.pl - tur arī dažas fotogrāfijas, kā pārgalvim veicies ceļojuma gaitā gan skrienot, gan ar laivu šķērsojot upes.

"Miera skrējiens" tika veikts, lai "pievērstu sabiedrības un pasaules valstu uzmanību nepieciešamībai veikt vismaz soli pretim miera nodrošināšanai zemes virsū", stāsta Pjotrs. Kā arī šāds skrējiens bijis organizēts, lai jaunatnei parādītu, cik liela nozīme cilvēka dzīvē ir sportam - tā ir stipri labāka alternatīva narkotiku un alkohola lietošanai.

Latvijā skrējējs pavadījis tikai dažas dienas - no pirmās dienas vakarā viņš no Krievijas pierobežas sasniedza Dagdas pilsētu, pēc tam viņa ceļojums turpinājās Lietuvas virzienā, un tad jau ar nepacietību tiek gaidīta dzimtā Polija un Augustovas pilsēta!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.05.2024 - 29.06.2024 ROKA DZIESMU SVĒTKI | Džūkstē Tukuma TIC
29. jūnijā pie Džūkstes Kultūras nama pirmie “ROKA DZIESMU SVĒTKI” sadarbībā ar Latvijas Rokmūzikas Asociāciju. | Skatīt vairāk
Latvija
Neredzamā Pasaule- pārsteidzoša pieredze! Neredzamā Pasaule
Aicinām apmeklēt unikālu ekskursiju, kurā vari piedzīvot pasauli tumsā, vadoties pēc citām maņām, neredzīgu gida vadībā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.06.2024 - 02.07.2024 "ILGA" & "ROCK SYMPHONY"  Jaunpilī  Tukuma TIC
5.jūlijā plkst. 19:00 Jaunpils pils iekšpagalmā uz skatuves kāps divas leģendāras apvienības: Dailes teātra dziedošie aktieri u.c. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.06.2024 - 27.06.2024 "Peoniju ziedu parāde 2024" Kalsnavā  Madonas TIC
LVM Kalsnavas arborētumā sācies peoniju ziedēšanas laiks, kolekcijā ap 300 peoniju dažādības. “Peoniju ziedu parāde 2024” šogad notiks visu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.02846599sec.