Jelgavā jau 11.reizi notiks Piena, Maizes un Medus svētki

2011.gada 27.augustā, Jelgavā jau 11.reizi notiks Piena, Maizes un Medus svētki ar gardiem konkursiem un interesantiem pasākumiem, bet devīto gadu pēc kārtas atjautīgākos, ātrākos un izdomas bagātākos uz Lielupes kopā pulcēs Latvijā vienīgā Piena paku laivu regate. Šogad regatei pieteicies rekordskaits – 35 komandas.


Tradicionālajā svētku tirdziņā no pulksten 10 līdz 15 Hercoga Jēkaba laukumā apmeklētāji varēs noteikt Zemgales atzītāko medu un gardāko maizi, piedaloties degustāciju konkursā, iegādāties piena, maizes un medus produktus, kā arī amatnieku darinājumus.

„Smurfitt Kappa Baltic” piedāvās apmeklētājiem iesaistīties „Gardēža Karlsona” darbnīcā, ar Latvijas Sarkanā Krusta jauniešiem varēs iesaistīties „Veselības darbnīcas” pasākumos, Jelgavas Amatu vidusskola ar šefpavāru Bruno Šaperonu no Francijas aicinās uz „Kliņģeru pasauli, bet Jauno Zemnieku klubs sadarbībā ar „Baltais” piedāvās piedalīties jautrībās „Nosmel krējumu!”.


Apmeklētāju priekam uz skatuves uzstāsies deju studija „Intriga”, bērnu deju kolektīvs „Vēja zirdziņš”, bērnu un jauniešu muzikālais teātris „Nianse”, kā arī TDA „Ritums”, VPDK „Laipa” un „Ozolnieki”.


No pulksten 15 svinības pārcelsies uz Lielupes krastiem. Pulksten 16 sāksies laivu parāde, kurai sekos aizraujošās IX Rasa Piena paku laivu regates sacensības, kurās komandas sacentīsies, lai uzvarētu kādā no nominācijām – oriģinālākā, inovatīvākā, lielākā un ātrākā laiva, kā arī ātrākā komanda un žūrijas simpātija.
Svētki noslēgsies ar regates laureātu sumināšanu un dejām Uzvaras parkā no pulksten 18.


Pulksten 19 muzicēs „Lauku muzikanti”, no pulksten 21 uzstāsies duets „Musiqq”, bet pulksten 22 uzstāsies „PER”.


Svētku laikā būs slēgti Raiņa un Garozas ielas posmi un Jāņa Čakstes bulvāra posms, kur notiek būvniecības darbi, kā arī papildus no pulksten 7 līdz 16 satiksmei tiks slēgta Krišjāņa Barona iela. Shematiski satiksmes ierobežojumi aplūkojami klāt pievienotajā shēmā. Klikšķiniet uz attēla, lai aplūkotu lielāku.


Lai Piena paku laivu regates skatītājiem nodrošinātu drošu pieeju Lielupei, no pulksten 14 līdz 18 būs aizliegta autotransporta nobraukšana no Lielās ielas uz Pasta un Pils salām. Iedzīvotāji varēs novietot automašīnas pļavā iepretī Jelgavas pilij.


Turklāt 27.augustā būs iespējams apmeklēt arī tehnisko sporta veidu svētkus sporta kompleksā „Rullītis” no pulksten 10 līdz 20, Latvijas vīriešu basketbola izlases pārbaudes spēli pret Lielbritānijas izlasi Zemgales Olimpiskajā centrā pulksten 17.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
NE-parastumi Madonas novadā Madonas TIC
Seriāls par "NE parastām" Madonas novada tūrisma vietām dodas uz Ērgļu pusi, aicinot izsaukt Džinu un nakšņot hipsterīgā brīvdienu mājā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.06.2024 - 30.06.2024 Piedzīvo mākslas burvību izstādēs TUKUMĀ Tukuma TIC
Tukuma novads aicina mākslas cienītājus un kultūras entuziastus jūnijā apmeklēt daudzveidīgās izstādes | Skatīt vairāk
Neredzamā Pasaule- pārsteidzoša pieredze! Neredzamā Pasaule
Aicinām apmeklēt unikālu ekskursiju, kurā vari piedzīvot pasauli tumsā, vadoties pēc citām maņām, neredzīgu gida vadībā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.06.2024 - 29.06.2024 Goran Gora koncerts Kalsnavas arborētumā Madonas TIC
29. un 30. jūnijā - "Peoniju ziedu parādē 2024" Goran Gora koncerts un bērnu programma | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.54174399sec.