Jūrmalas pilsētas muzejā atklās Aivara Zandberga personālizstādi

2. septembrī plkst. 18.00 Jūrmalas pilsētas muzejā (Tirgoņu iela 29, Majori) tiks atklāta Aivara Zandberga personālizstāde „No krasta līdz krastam”.

Izstādē tiks eksponēti Aivara Zandberga 2010. un 2011. gadā radītie darbi Latvijā un ASV. Par izstādes nosaukumu mākslinieks teic: „Tas nav izvēlēts nejauši. Kopš bērnības es dzīvoju vienā krasta malā, bet manas domas – otrajā”.

Aivars Zandbergs dzimis Liepājā, bet kara laikā baidoties no kara terora, ģimene pamet Latviju. Pēckara gadi pavadīti Rietumvācijā, bet 1950. gadā rodas iespēja emigrēt uz ASV. Ģimene sākotnēji dzīvo Teksasā, tad nopērk māju Vestbrūkas (Westbrook) pilsētā Konektikutā. Šeit Aivars Zandbergs iestājas mākslas skolā „Art Instruction, Inc.”, kur mācās komerciālo mākslu. Beidzis vidusskolu viņš turpina mācības Praktiskās mākslas skolā Bostonā, kuru beidzot saņem diplomu reklāmas dizaina specialitātē. Vēlāk viņš iegūst mākslas bakalaura grādu Bostonas Mākslas institūtā. Pēc studijām viņš turpina mācīties pie tādiem māksliniekiem kā Rons Breiks (Ron Brake), Deivids Kērts (David Curtis) un Filips Hikens (Phillip Hicken).

Aivars Zandbergs ir ārkārtīgi daudzpusīgs mākslinieks, Viņu interesē ne tikai gleznošana dažādās tehnikās, bet arī skulptūra un kokgrebumi. Viņš darbojas ēku rekonstrukcijas jomā, kā arī komerciālo un dzīvojamo telpu dizainā. Aivars Zandbergs projektējis un vadījis Sv. Antonijas baznīcas rekonstrukciju Fall River pilsētā. Viens no viņa pēdējiem liela apjoma darbiem ir veikts Nantucket salā, kur viņš vadīja Vovinetas kūrorta viesnīcas (Hotel Wauvinet) vēsturiskās ēkas rekonstrukciju.

Aivaram Zandbergam ir bijušas vairāk kā desmit personālizstādes, kā arī viņa darbi eksponēti vairāk kā 200 grupu izstādes gan Latvijā, gan ASV. Par darbiem dažādās tehnikās vairākkārt ieguvis godalgas, vienā no izstādēm iegūstot pat trīs pirmās vietas.

2001.gadā Latvijas skautu kustība, atzīmējot Rīgas astoņsimtgadi, izdeva Aivara Zandberga Kārļa Gopera fondam zīmēto marku „Rīgai – 800”. Šajā laikā notika arī viņa un mākslinieka Jāņa Anmaņa izstāde Melngalvju namā, kuru lielās popularitātes dēļ vajadzēja pagarināt vēl par mēnesi. Aivars Zandbergs kopā ar Jāni Anmani iekārtoja Vernisāžā labdarības izstādi „Mākslinieki Brīvības piemineklim”, kuras laikā tika savākti 22000 Ls pieminekļa atjaunošanai, par ko abi mākslinieki saņēma pateicības diplomus.

Pēdējos gadus Aivars Zandbergs dzīvo un strādā Franklinas pilsētā (Masačūsetas štats, ASV). Viņš ir Amerikas latviešu mākslinieku apvienības (ALMA) biedrs, kopš 1996.gada Latvijas Mākslinieku Savienības biedrs. Vēl arvien ir Franklinas pilsētas mākslinieku apvienības biedrs, Rhode Island akvarelistu apvienības biedrs, kā arī Rockport, Foxboro un Falmouth pilsētu mākslas asociāciju biedrs. Viņa darba vieta ir mākslas galerija „Zalktis”, kur pasniedz gleznošanas stundas topošajiem māksliniekiem tintes zīmēšanas, akrila un akvareļa tehnikās. Jau vairākus gadus Aivars Zandbergs māca gleznošanu vietējā senioru klubā, kā arī 3x3 nometnēs Ņujorkas draudzes īpašumā Katskiļu kalnos.

Aivara Zanberga mākslas darbi ir atrodami vairākās kolekcijās: Misiņa bibliotekā, Hotel Melturi, Melngalvju namā, Internacionālā akvarelistu kolekcijā, Liepājas pilsētas domē, Liepājas pilsētas muzejā, Skrundas pilsētas domē, Bikseres domē, AIR Inc.-ASV, Allied Mortgage Corp.-ASV, The Wauwinet Hotel-ASV, Franklinas pilsētas muzejā, Beaver Builders, Inc., vairākās privātkolekcijās ASV, Latvijā, Šveicē, Zviedrijā, Vācijā, Kanādā, Džamaikā u.c.

Aivara Zandberga izstāde „No krasta līdz krastam” Jūrmalas pilsētas muzejā būs skatāma līdz 2. oktobrim.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.05.2024 - 26.06.2024 Brīvdienas ģimenēm ar bērniem Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsti tūrisma piedāvājumu ģimenēm ar bērniem! | Skatīt vairāk
Latvija
NE-parastumi Madonas novadā Madonas TIC
Seriāls par "NE parastām" Madonas novada tūrisma vietām dodas uz Ērgļu pusi, aicinot izsaukt Džinu un nakšņot hipsterīgā brīvdienu mājā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 06.06.2024 - 30.06.2024 Atklāj Gulbeni ar elektrovilcieniņu! Gulbenes novada TIC
Atklāj un iepazīsti skaistās ziemeļaustrumu Vidzemes parku un dārzu pilsētas Gulbenes un tās iedzīvotāju stāstu cauri laiku lokiem! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.06.2024 - 24.06.2024 Apskati Līgo pasākumus Bauskas novadā! Bauskas TIC
Apskati, cik daudzveidīgs Līgo pasākumu piedāvājums ir Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Jūrmalas TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::7.37753391sec.