Smiltenes novads aicina uz ekskursiju Braucot latvieti lūkoties

Jau vairākus gadus visā Latvijā tiek organizēti pasākumi par godu Pasaules tūrisma dienai. Tā ietvaros, 2011. gada 24.septembrī, arī launkalnieši aicina ikvienu doties izzinošajā ekskursijā „Braucot latvieti lūkoties” un iepazīt Launkalnes pagasta skaistākos tūrisma objektus un vietas.

„Ekskursijas laikā katrā vietā apmeklētājus sagaidīs Smiltenes novada pašdarbnieki, cilvēki no tautas, kas, caur kultūras tradīcijām, savām prasmēm, iemaņām un dzīves redzējumu, ļaus iepazīt Launkalnes pagasta skaistākos tūrisma objektus, kā arī saņemt atbildi uz jautājumu - kas ir latvietis. Tā kā Smiltenes novads sevi prezentē kā latvisku vidi, šogad pasākuma tēma tika izvēlēta par godu latvietim, jo latvietis nav tikai tautu tērpā ieģērbts dziedātājs, kas prot dažādus amatus,” stāsta ekskursijas organizatore Liene Strazdiņa.

Ekskursija sāksies ar Silvas dendroloģiskajā parka apmeklējumu, kur kopā ar dažādiem literāriem varoņiem caur mākslu palūkosies uz pasaules kultūras dažādību. Vecsautiņu avotos tiks runāts par ūdeni, par tā dažādo dabu. Savukārt apmeklējot Granul invest, būs iespēja redzēt tendences, kādas ir jaušamas uzņēmējdarbībā, kas attīstās Latvijā. Ezerlejās katrs varēs „iemēģināt roku” dažādās izklaidēs, ko būs sarūpējuši vietējie iedzīvotāji. Tumsai iestājoties, visi tiks aicināti apmeklēt svecīšu vakaru Smiltenē, jo tieši svecīšu vakars ir vien no Latvijas fenomeniem, kas šajā vakarā pulcē radus, kas varbūt citkārt nesatiktos. Tie, kas tomēr nevēlēs doties uz Smilteni, varēs apmeklēt izgaismoto dabas taku, kur uz katra soliņa sēdēs kāds stāstnieks ar savu pasaku vai stāstu, bet pie ugunskura varēs klausīties apbrīnojamus stāstus par Launkalni, kas iespējams pat daudziem launkalniešiem ir nezināmi.

Ekskursijas noslēgumā visi taicināti uz Launkalnes latviskāko sētu – Lejas Kleperu muzeju, kur varēs baudīt nebijušu dinamisku koncertu brīvā dabā.

Tā kā pasākumi notiks brīvā dabā un tā būs ekskursija pilnā tās nozīmē, aicinām saģērbties piemērotā apģērbā.
 
Ekskursiju organizē Launkalnes tautas nams.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
ROKA DZIESMU SVĒTKI | Džūkstē Tukuma TIC
29. jūnijā pie Džūkstes Kultūras nama pirmie “ROKA DZIESMU SVĒTKI” sadarbībā ar Latvijas Rokmūzikas Asociāciju. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.05.2024 - 05.06.2024 ZIIC tematiskās dienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Liepājas Zinātnes un izglītības inovāciju centrs izsludina skolēnu vasaras brīvlaika tematiskās dienas! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.05.2024 - 03.06.2024 Līgo Liepājā Liepājas reģiona TIB
23. jūnijā Liepāja aicina svinēt Līgo vakaru un sagaidīt Jāņu rītu Jūrmalas parkā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.05.2024 - 06.06.2024 Ar vilcienu uz Gulbeni Gulbenes novada TIC
Kāp vilcienā un dodies uz Vidzemes ziemeļaustrumiem – uz Gulbeni, kur sagaidīs aizrautīgi tūrisma speciālisti un uzņēmēji, ļaujot izbaudīt | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40977097sec.