Turpinās 4. ērģeļmūzikas festivāls Vox Angelica

Ar Jūrmalas pilsētas domes atbalstu jau ceturto gadu Dubultu evaņģēliski luteriskajā baznīcā notiek  ērģeļmūzikas festivāls „Vox Angelica”, kas šoruden piedāvā ceļojumu Eiropas ērģeļmūzikas zemēs laikā no 18. septembra līdz 9. oktobrim.
 
„Ērģeļmūzikas festivāls „Vox Angelica” Dubultu evanģēliski luteriskajā baznīcā kļuvis par ikgadēju notikumu Jūrmalas pilsētas kultūras dzīvē un šogad notiek ceturto reizi. Pagājušajā gadā festivāls bija veltīts latviešu mūzikai, bet šogad tā iecere ir ar ģeogrāfiski plašāku tematisku ievirzi – „Ceļojums Eiropas ērģeļmūzikas zemēs”, informē festivāla producente Edīte Alpe. „Vācija, Francija, Itālija ir valstis, kurās ērģeļmāksla attīstījusies daudzu gadsimtu garumā un katrā no šīm vietām ar atšķirīgu kolorītu, kas dod iespēju veidot daudzveidīgas koncertu programmas, kā arī runāt par Eiropas ērģeļkultūras mantojuma daudzpusīgumu. Koncertu programmas veido romantisma laikmeta kompozīcijas, tādējādi vienojot dažādu zemju viena laikmeta skanisko ainavu.”

Viens no festivāla mērķiem visus gadus ir bijis parādīt ērģeles kā universālu instrumentu karalieni –  ne tikai kā spilgtu solisti, bet arī kā lielisku sadarbības partneri kopā ar citiem solistiem – dziedātājiem un instrumentālistiem –, kas pavadījumā spēj uzņemties pat orķestrālas funkcijas.

Ar franču mūzikas programmu festivāla atklāšanā 18. septembrī muzicēja ērģelnieki Edīte Alpe un liepājnieks Lotars Džeriņš, kā arī Latvijas nacionālās operas solisti Inga Šļubovska un Raimonds Bramanis.

Otrs festivāla koncerts 25. septembrī domāts ģimenēm ar bērniem – skanēs populārās Sergeja Prokofjeva simfoniskās pasakas „Pēterītis un vilks” ērģeļu versija, bet pasaku ar vizuālu tēlu palīdzību koncerta gaitā stāstīs aktieris Varis Klausītājs.

Visos festivāla koncertos klausītājiem ir iespēja vērot mūziķu tuvplānus ekrānā.

Oktobrī būs vēl divi koncerti, kas veltīti Vācijas un Itālijas mūzikai. Tajos dzirdēsim ērģelnieci Larisu Bulavu, čellistu Leonu Veldri un vijolnieku Gidonu Grīnbergu, kā arī viesmāksliniekus no Itālijas – ērģelnieku Karlo Benatti un dziedātāju Ievu Manoni.
 
Ieeja festivāla koncertos par ziedojumiem.
 
Līdz ar Jūrmalas pilsētas domi festivālu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds, Radio Klasika un Dārza centrs „Lielupe”.
 
Vairāk informācijas www.dubultudraudze.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Svētku centrālā skatuve BRĪVĪBAS LAUKUMĀ Tukuma TIC
Tukuma svētku skaļā atklāšana notiks piektdienas - 19.jūlija vakarā no pulksten 19:00 pašā pilsētas centrā - Brīvības laukumā, | Skatīt vairāk
Latvija
Svētku ieskaņas koncerts SERENĀDES Tukuma TIC
Tukuma novada svētku ieskaņas koncerts tradicionāli norisinās ceturtdienas vakarā Durbes pilī- 18.jūlijā pulksten 19:00 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.06.2024 - 13.07.2024 Zvejnieksvētki Lapmežciemā - 13.07 Tukuma TIC
Svētku koncerts un jautra atmosfēra kopā ar Aināru Bumbieri, dziedošajiem aktieriem, Ivo Fominu, "Papīra lidmašīnām" u.c. | Skatīt vairāk
īpašs ģimenes piedāvājums Bellevue Park Hotel Riga
Īpašais ģimenes piedāvājums! | Skatīt vairāk
no 150 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.67272902sec.