Latvijas tūrisma filma iegūst «Zelta gaili» tūrisma filmu festivālā Portugālē

Nule kā starptautiskajā tūrisma filmu festivālā ”ART & TUR” laurus plūkusi pēc Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) pasūtījuma „Vides filmu studijā” uzņemtā īsfilma „Āsa un Hakans Latvijā”, izpelnoties vienu no galvenajām balvām – zelta gaili, ko dēvē par tūrisma Oskaru.

Festivāls „ART & TUR”, kas Portugāles pilsētā Barselosā netālu no Portu risinājās no 23. līdz 30. septembrim, notika jau ceturto reizi. Šis festivāls iekļaujas starptautiskajā tūrisma filmu festivālu organizācijā CIFFT (International Committee of Tourism Film Festivals), un ir viens no 5 nozīmīgākajiem nozares filmu festivāliem pasaulē.

„Vides filmu studijas” producents Uldis Cekulis un viņa kolēģi par saņemto balvu ir ļoti priecīgi jau tāpēc vien, ka konkurence festivālā bija ārkārtīgi sīva. Šogad žūrijai vērtēšanai tika iesniegtas kopumā 287 filmas no 38 valstīm. Festivālā startēja tādas tūrisma filmu lielvalstis kā, piemēram, ASV, Brazīlija, no Eiropas – Francija, Itālija u. c.

Tomēr īpašu prieku gan TAVA, gan „Vides filmu studijai” sagādā fakts, ka starptautiskās žūrijas augstais novērtējums iegūts vienā no nozīmīgākajām nominācijām. Latviešu īsfilma atzīta par spilgtāko konkursa kategorijā „Inovācija”.

„Mums nav tādu finanšu resursu, lai uzņemtu krāšņas un pamatīgas lielbudžeta reklāmas filmas, mēs nevaram līdzekļu ziņā konkurēt ar daudziem festivāla dalībniekiem, „atzīst TAVA direktors Armands Slokenbergs. „Vienīgais, ar ko varam sevi apliecināt , ir mūsu radošā doma un spilgts stils. Esmu gandarīts, ka mums tas ir izdevies. Veidojot tagad jau apbalvoto īsfilmu „Āsa un Hakans”, ieguldījām ļoti daudz pūļu. Gribējās panākt, lai potenciālie filmas skatītāji tiešām sajustu, ka Latvija ir zeme, ko var iepazīt un izbaudīt īpašā veidā jeb, kā lasāms Latvijas tūrisma tēla logo angļu valodas versijā, „Latvia. Best Enjoyed Slowly”. Tas bija īsts kopdarbs ar „Vides filmu studiju”, kurā tapa šis augstu novērtētais rezultāts.”

Balvu, kas veidota slavenā Barselosas pilsētas simbola – gaiļa formā, filmas autori saņēma no festivāla žūrijas vadītāja Silvio Baka (Silvio Back) rokām. Silvio Baks ir ievērojams brazīliešu filmu meistars un rakstnieks. Cienījamais mākslinieks uzteicis latviešu filmu par diviem aspektiem. Īsfilma „Āsa un Hakans Latvijā” esot uzņemta pavisam vienkārši, taču reizē ļoti pārliecinoši. Otru uzslavu Silvio Baks veltījis īsfilmas kinematogrāfiskajai pusei. Tas esot emocionāls audiovizuāls vēstījums, kas abu filmas personāžu attiecības atklāj ar kinematogrāfisku intrigu.

„ Ja jau tā atzīst cilvēks ar brazīliešu temperamentu, tad jātic vien būs,” saka producents Uldis Cekulis un piebilst, ka, protams, ir ļoti jauki saņemt balvu, taču šoreiz runa nav vienkārši par filmu. Tā ir arī mūsu valsts vizītkarte, pēc kuras citu valstu iedzīvotāji varēs uzzināt par Latviju. Jau festivāla laikā īsfilmu noskatījās liels skaits tūrisma profesionāļu un varēs noskatīties vēl, apmeklējot festivāla „ART & TUR” mājaslapu pēc adreses http://aptur.net/artetur/film_detalhe.php?id=651)&lg=3 .”

Nepilnu sešu minūšu garā īsfilma „Āsa un Hakans Latvijā”, kas stāsta par kādu zviedru pāri, kurš nesteidzīgi iepazīstas ar mūsu zemes skaistumu un bagātību, iecerēta, lai ar spilgtu tēlu rosinātu vēlmi apceļot Latviju. Videoklipus ar Āsu un Hakanu var noskatīties TAVA mājaslapā (www.latvia.travel/film/lv) un – ne tikai noskatīties. Piedaloties spēlē, var piedalīties izlozē un vinnēt balvas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.05.2024 - 05.06.2024 1. jūnijs Bērnu diena  Jurmala Golf Club & Hotel
Šiem svētkiem par godu, vēlamies aicināt vecākus ar bērniem 1. jūnijā no plkst. 16:00 – 19:00 pie mums restorānā, kur atklāsim jauno bērnu | Skatīt vairāk
Ernsta Glika vārds mūsdienu Alūksnē Alūksnes TIC
Atzīmējot mācītāja un skolotāja Ernsta Glika 370.gadadienu, aicinām doties aptuveni 4 kilometrus garā pastaigā iepazīstot vietas Alūksnē. | Skatīt vairāk
Nomā auto Indijā! Europcar
Europcar atklājis 12 stacijas Indijā lielākajās pilsētās, piemēram, Deli, Mumbajā, Bangalorā, Haidarabadā, Čennajā. Rezervē savu auto! | Skatīt vairāk
Līgo svinības jūras krastā Baltic Beach Hotel & SPA
23. jūnijā aicinām Jūs ciemos, lai kopīgi aizvadītu gada īsāko nakti un godam nosvinētu Līgo svētkus jūras krastā – “Baltic Beach Hotel & | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.21707606sec.