Cesvaines pils aicina radoši darboties

Jau decembrī Cesvaines pilī durvis vēra „Dāvanu darbnīca”, kurā gan skolēnu grupas, gan citi interesenti pašu rokām gatavoja sirsnīgas un mīļas dāvanas saviem tuvajiem svētkos. Lai prieks par sirsnīgām lietām nebeidzās arī pēc svētkiem, aicinām atkal kopā darboties un baudīt ziemas mieru labskanīgā harmonijā.

25.janvārī plkst.17:00 aicinām uz „Trauku darbnīcu”, kurā pārvērtīsim apnikušos traukus, puķu podus, vāzes u.tml., dosim tiem otro elpu ar dekupāžas (salvešu) tehnikas un stikla krāsu palīdzību. Visi nepieciešamie materiāli būs darbnīcā uz vietas. Bet ja ir kāds īpašs trauks vai salvetes, kuras gribat izmantot darbiņā, ņemiet līdzi un liksim lietā.

Februāri latvieši dēvēja par sveču mēnesi, bet 2.februārī svinēja Sveču dienu, kas iezīmē ziemas vidu. Sveču diena saukta arī par Svecaini, Grabenīcu, Groninicu, Ziemas Māras dienu, Vēja vai Govju dienu. Svarīgākais darbs šajā dienā bija sveču liešana no aitu taukiem vai vaska, jo ticēja, ka tieši Sveču dienā lietās sveces deg visgaišāk un izlietojas vistaupīgāk. Sveču liešanai bija jābūt pozitīvai un jautrai, jo, ja lējējs bijis dusmīgs, sveces degušas ar tumšu liesmu un sprakšķējušas. Aicinām arī Jūs uz „Sveču darbnīcu” 2.februārī plkst.17:00 un 4.februārī plkst. 12:00. Liesim un rullēsim smaržīgas bišu vaska sveces. Mazākie darboņi varēs rullēt sveces no vaska plāksnēm. Ja mājās iekrājušies pārpalikumi no izdegušajām svecēm, droši var ņemt līdzi arī tos – pārvērtīsim tos jaunās svecēs.

Pils darbnīcā padomāts arī par pavisam mazajiem ķipariem, kam darbošanās ātra un veikla, – blakus lielo darba vietām iekārtots mazo darboņu stūrītis, kur kavēt laiku, kamēr lielie vēl čakli strādā.

Dalības maksa darbnīcās:

Pieaugušie Ls 2, ar Cesvaines pils apmeklētāja karti - Ls 1,50.

Bērni un skolēni – 1Ls ar Cesvaines pils apmeklētāja karti

Visi nepieciešamie materiāli iekļauti cenā.

Savu dalību lūgums iepriekš pieteikt pa tālruni 64852225 vai 26172637.

Uz tikšanos Cesvaines pilī!

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.06.2024 - 17.06.2024 Koncertuzvedums ATGRIEŽAMIES LATGOLĀ Tukuma TIC
7.jūlijā pulksten 16:00 Kandavas brīvdabas estrādē "Ozolāji" - koncertuzvedums ATGRIEŽAMIES LATGOLĀ. | Skatīt vairāk
Latvija
Aizvadi vasaru "SAULI TVEROT" Cēsu novadā! Cēsu TIC
Jaunajā Cēsu novada vasaras ceļvedī ir apkopotas idejas neaizmirstamiem piedzīvojumiem, jautrām aktivitātēm un daudz kā cita noderīga! | Skatīt vairāk
CHRIS NOAH akustiskais koncerts Jaunpilī Tukuma TIC
Koncerts uz ezera! 13. jūlijā, plkst. 05:00 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.06.2024 - 07.07.2024  Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra",” Vitalite”, "Relax". Zvaniet | Skatīt vairāk
no 145 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.7484591sec.