Krāsainā Latgale Semjona Antonova gleznās

No 17.februāra līdz 17.martam Latgales Kultūrvēstures muzejā (3.stāva zālē, Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē) rēzeknietis Semjons Antonovs, svinot savu 65. dzīves jubileju, piedāvā personālizstādi „Krāsainā Latgale”, kurā skatāmas Latgales dabas ainavas – gleznotājam vistuvākais žanrs – ezeri, meži, pakalni un bērzu birztalas – viss saules gaismas un mākslinieka mīlestības ieskauts.

Izstādes atklāšana un jubilāra sumināšana 17.februārī plkst. 15:00!

Interese par gleznošanu un nepieciešamība izteikt sevi krāsā māksliniekam radusies jau 6.klasē, kad pie zīmēšanas skolotāja Kazimira Anspoka Rudzātos pirmo reizi izmēģinājis gleznot eļļas tehnikā, pēc skolotāja ieteikuma vēlāk uzsācis mācības Rīgas lietišķās mākslas vidusskolas Rēzeknes filiālē.

Māksliniekam tuva ainava, klusā daba, portrets reālistiski impresionistiskā stilistikā. Autors darbos atklājas kā iejūtīgs dabas noskaņu nianšu tvērējs, smalks atmosfēras un mirkļa pārvērtību analizētājs. Krāsu pielietojumā sasniegtā brīvība un atraisītība ļauj paust filozofisku vispārinājumu, piesātinātu emocionalitāti, atainot bagātīgu dzīves un dabas izjūtu.

Šobrīd mākslinieka paletē rotājas galvenokārt pasteļtoņi lielā dažādībā – no maigām niansēm līdz spēcīgiem krāsu akordiem, no neparastām attiecībām un kolorīta viegluma līdz rotaļīgam krāsu spožumam. Personiskie pārdzīvojumi nāk ar jaunām emocionālām un gleznieciskām koncepcijām, radošo potenču apliecinājums tiek izteikts īpatnējos kompozicionālajos paralēlismos, kuros salīdzināti asociatīvi iedarbīgu motīvu fragmenti.

Semjona Antonova daiļradi raksturo tradicionālo vērtību nezūdamība, reālistisko mākslas principu pastāvība, jaunrades nerimtīgā dzīvotspēja. Darbi ar savu formas vienkāršību, vieglo nolasāmību apliecina sevi kā paliekošu vērtību, tie rosina un aktivizē skatītāja domāšanu un estetizē pasaules izjūtu. Gleznas raksturo kustība un miers, satraukums un kārtība, drosme un disciplīna. Noietā ceļa ieguvums – mākslinieku, skatītāju un kritiķu paustā atzinība.

Semjons Antonovs dzimis 1947.gada 19.februārī Preiļu rajona Rudzātos. 1961.gadā beidzis Rudzātu pamatskolu, 1965.gadā absolvējis Rēzeknes lietišķās mākslas vidusskolas Dekoratīvās noformēšanas nodaļu.

Strādājis par mākslinieku noformētāju Rēzeknes Kultūras namā, pilsētas uzņēmumos un firmās, teātra studijā „Joriks” kā scenogrāfs meklējis novatoriskus risinājumus tēlainības atspoguļošanai.

Kopējās izstādēs piedalās kopš 20.gs. 60.g., no 1999.g. piedalās ikgadējā Latgales mākslinieku RUDENS darbu izstādē, 2006.g. kopā ar meitu Jeļenu, dēlu Aleksandru un mazmeitu Karīnu sarīkojis Antonovu ģimenes izstādi, šī ir jau 7 personālizstāde.

Darbi atrodas Latgales kultūrvēstures muzeja krājumā, privātkolekcijās Rīgā, Tallinā, Maskavā, Sanktpēterburgā.

Izstāde atvērta:
Otrdien, trešdien, ceturtdien, piektdien – 10:00-17:00
Sestdien – 10:00-16:00
Svētdien, pirmdien – slēgta.

Ieejas maksa: skolēniem un studentiem Ls 0,20; pieaugušajiem Ls 0,40; pirmsskolas vecuma bērniem – brīva.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
NE-parastumi Madonas novadā Madonas TIC
Seriāls par "NE parastām" Madonas novada tūrisma vietām dodas uz Ērgļu pusi, aicinot izsaukt Džinu un nakšņot hipsterīgā brīvdienu mājā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.06.2024 - 27.06.2024 "Peoniju ziedu parāde 2024" Kalsnavā  Madonas TIC
LVM Kalsnavas arborētumā sācies peoniju ziedēšanas laiks, kolekcijā ap 300 peoniju dažādības. “Peoniju ziedu parāde 2024” šogad notiks visu | Skatīt vairāk
Vasaras atpūta pie Madonas novada ezeriem Madonas TIC
Pavadi brīvdienas kādā no atpūtas vietām pie mūsu puses ezeriem. Kad gaiss smaržo pēc ezera, draugu sarunām un bērnu smiekliem, vasara ir | Skatīt vairāk
Ditas Lūses izstāde Mazajā Mežotnes pilī Bauskas TIC
Esi ielūgts apmeklēt Ditas Lūses izstādi "Saules laiks" Mazajā Mežotnes pilī no 21. jūnija līdz 1. augustam! Izstādes atklāšana 21. jūnijā, | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.16476488sec.