«Austrasdienas» nav kārtējais koncerts, tie ir svētki!

„Austrasdienas” notiek jau vairāk kā 20 gadu. Tā ir brīnišķīga tradīcija, kas kopā pulcē tautā iemīļotās mākslinieces Austras Pumpures audzēkņus, domubiedrus, draugus, talanta pielūdzējus un klausītājus. „Austrasdienas nav kārtējais koncerts, tie ir svētki. Tās nav tikai Austras vārda dienas svinības. Tas ir kas vairāk. Austrasbērniem (un par tādu kļūt var ikviens) tie ir ģimenes svētki, kad katrs jūtas kā mājās, ” pārdomās dalās „Austras biedrības” dziesmu vakaru organizatore Inese Sērdiene.

Šogad „Austrasdienas” notiks Rīgā, Kuldīgā un Liepājā. Plašākais sarīkojums būs 4. martā plkst. 17.00 „Mazajā Ģildē” Rīgā. Tajā kopā sanāks mazāk zināmie un zināmie austrasbērni – Ieva Akuratere, Juris Hiršs, Anta Eņģele, Zane Šmite, Ēriks Pozemkovskis, Ziedonis Stutiņš, Andris Mičulis, Sintija Grava, Agita Kaužēna, Arnis Miltiņš, Silvija Silava, Uldis Ozols, Zanda Štrausa, Uldis Kākulis, Eduards Cauna, Maija Kalniņa un citi dziesminieki.

Austra, kurai šogad tika piešķirta Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balva par mūža ieguldījumu Latvijas mūzikas attīstībā, par „Austrasdienām” saka: „Sākumā šie saieti bija domāti vairāk mums pašiem, bet pamazām sāka izvērsties par plašākiem sarīkojumiem, kur piedalās Austrasbērni un līdzīgi domājošie. Koncerts var ievilkties četru piecu stundu garumā, un beigās, vienalga, neviens negrib iet mājās. Mūs vieno dziesma un tas, ka esam tik dažādi. Šogad dziedāsim austrasbērnu dziesmas – man un Imantam jau slavas pietiek. Tomēr bez Imanta Kalniņa un latviešu tautas dziesmām arī šajās „Austrasdienās” neiztiksim, jo tieši tās visus mūs saveda kopā un vieno joprojām.”

„Austrasdienas” Rīgā rīko „Austras biedrība”, atbalsta Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrs „Mazā Ģilde”, „Pārdaugavas tautas mūzikas biedrība” un „JStudija”.

Biļetes uz sarīkojumu „Mazajā Ģildē” var iegādāties iepriekšpārdošanā lētāk „Biļešu paradīzes” kasēs vai pirms koncerta dārgāk. Aicinām arī uz „Austrasdienu” sarīkojumiem 26. februārī plkst. 15.00 Kuldīgā bērnu un jauniešu centrā un 3. martā plkst. 15.00 Liepājā, BJC „Vaduguns” zālē.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tukuma novada svētki TIEKAMIES TUKUMĀ! Tukuma TIC
Šovasar no 18. līdz 21. jūlijam Tukumā svinēsim Novada svētkus “Tiekamies Tukumā!” Svētku laikā tiksimies Brīvības laukumā un vairākās citās | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.06.2024 - 12.07.2024 Tukuma teātra izrāde "Trešā iespēja"  Tukuma TIC
12.jūlijā pulksten 19:00 Slampes Kultūras pilī būs skatāma Tukuma teātra izrāde "Pēdējā iespēja". Ieeja brīva. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.06.2024 - 12.07.2024 IGO Cepļa ceturtdienu koncerti jūlijā Bauskas TIC
Igo Mūzikas un mākslas Centrs CEPLIS ieskandina jūlija mēnesi ar ceturtdienu vakara koncertiem! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.07.2024 - 15.07.2024 Tūrisma karte "Iepazīsti kaimiņus Zemgalē" Bauskas TIC
“Iepazīsti kaimiņus Zemgalē!” – tūrisma maršruts un karte ģimenēm ar bērniem! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51706004sec.