Rīgā viesosies Tibetas Budisma meistars Khenpo Tsegjals Sonams Rinpoče

Martā Rīgā pirmo reizi viesosies Tibetas Budisma meistars Khenpo Tsegjals Sonams Rinpoče, vadot nodarbības divu nedēļu garumā

Nodarbību programma sāksies ar publisko lekciju par tēmu „Karma – cēļoņu un seku likums un to mijiedarbība Budas mācībās” 12. martā plkst. 18.30 draudzes Riga Drikung Ngaden Choling telpās Rīgā, Tērbatas ielā 74. Lekcija būs krievu valodā. Ieeja par ziedojumiem.

Mācības turpināsies ar lekcijām piecu dienu garumā no 14.-18. martam par vienu no svarīgākajiem budisma tekstiem Bodhičarjaavatara, kuru mūsu ēras 7.gs. sarakstījis izcilais meistars Šantideva. Teksts ir veltīts līdzjūtības, mīlestības, labo īpašību un gudrības attīstībai, bez kā Budas stāvokļa sasniegšana nav iespējama. Lekcijas notiks budistu templī Drikung Jamzeling Dharmachakra center - "LAIMNEŠI" Baltezerā.

Mācības noslēgsies ar 8 dienu lekciju un praktisko nodarbību kursu no 20.-27. martam par tādu budisma mācību sadaļu kā Tantra un Mahamudra, kas ietver sevī prāta attīstības metodes tiem, kas tiecas uz atbrīvošanos visu dzīvo būtņu labā - meditatīvās dievības praksi, Guru jogas praksi, Mahamudras praksi un nopelnu veltījumu praksi. Lekcijas notiks draudzes Riga Drikung Ngaden Choling telpās Rīgā, Tērbatas ielā 74.

Viens no visprecīzākajiem vārda Karma tulkojumiem no sanskrita ir darbība. Darbība, kurai ir savi rezultāti. Apzinoties un ievērojot karmas likumus, mēs iegūstam varu pār savu likteni, apzināti radot cēloņus laimei savā dzīvē un likvidējot neapmierinātības un ciešanu iemeslus. Bodhičitas prakse spēj atvērt mūsu sirdis mīlestībai un līdzjūtībai pret visiem bez izņēmuma, apslāpēt dusmas un aizkaitinātību, veicināt atrašanos pozitīvā un mierīgā prāta stāvoklī. Meditatīvā dievības prakse palīdz transformēt mūsu negatīvās prāta darbības tendences pozitīvajās, realizēt mūsu labās īpašības. Mahamudras meditācija ļauj atmosties mūsu pirmatnējai gudrībai, aptvert visu parādību dabu, ieraudzīt realitāti tādu, kāda tā ir. Guru jogas prakse nodrošina mūsu skolotāja svētītas enerģijas plūsmas, metožu un vieduma saņemšanu, ko viņš savukārt ir saņēmis no citiem šīs budisma skolas skolotājiem un paša vēsturiskā Budas Šakjamunī, mūs pietuvinot sava prāta dabas galējai realizācijai. Un nopelnu veltīšanas prakse palielina mūsu veikto garīgo prakšu spēku. Prātīgi veltot citām būtnēm savas prakes rezultātus, šie rezultāti pavairojas tik reižu, cik būtnēm mēs veicām šo veltīšanu.

Khenpo tituls, kas mūsu izglītības sistēmā pielīdzināms profesora vai doktora grādam, tiek piešķirts budisma skolotājiem, kas ne mazāk kā desmit gadus ir studējuši budisma filozofiju universitātē un vēlāk tajā pasnieguši lekcijas vismaz 3 gadu garumā.

Khenpo mācības būs interesantas tiem, kas tikko sākuši interesēties par budisma filozofiju, kas jau ir izvēlējušies to kā drošu ceļu apziņas transformācijai un sava garīgā potenciāla attīstīšanai un arī tiem, kas vienkārši vēlas paplašināt savu redzesloku.

Vairāk informācija atrodama mājas lapās http://www.drikung.lv/ un www.healing.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Samanta Tīna Mazmežotnē Bauskas TIC
Samanta ielūdz uz atklātiem un personiskiem dzīves stāstu akustiskiem tūres koncertiem “Vēstule Tev” | Skatīt vairāk
Latvija
Neparastā Neapole Madonā? Madonas TIC
Rudens beidzot ir atnācis pa īstam, bet mēs NEparasti sērijas turpinājumā dodamies uz saulaino Itāliju – picēriju “Neapole” Madonā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.09.2024 - 12.10.2024 Izmēģini izjādi ar zirgu Bauskas novadā Bauskas TIC
Izbaudi nesteidzīgu pastaigu zirga mugurā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.09.2024 - 11.10.2024 Baudi rudeni dabas takās Bauskas novadā! Bauskas TIC
Atklāj senāko zemgaļu, augstāko iekšzemes, iespaidīgākās karsta kritenes Latvijā, mītisko Dievdārziņu un salu, kur Mūsai un Mēmelei satekot, | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.97169304sec.