IX Dziedošo kolektīvu un gvelžu saiets «Auni kõjas, laksteigola»

Vai jūtat, kā aiz loga pa palodzi ar pilienu vālītēm bungo PAVASARIS! Tā ir simfonija dabas atmodai, kuru papildina jautrās putnu čalas. Vēl mazliet un sniega segu nomainīs pļavu brūnie toņi. Vēl mazliet un pavasaris uzplauks visā krāšņumā.

Vēl mazliet un klāt būs sengaidītā kopā sanākšana pēc ļoti garas ziemas ar pazīstamām un sirdij tuvām dziesmām un jokiem. 29.aprīlī plkst. 14.00 visi tiek mīļi gaidīti Dagdas novada Tautas namā nu jau IX Dziedošo kolektīvu un “gvelžu” saietā “Auni kõjas, laksteigola!” Galda dziesmu dziedāšanas svētkos var piedalīties gan jauniešu, gan pieaugušo ansambļi, folkloras kopas, lauku kapelas, dziedoši darba kolektīvi, kā arī individuāli izpildītāji, kam ir sagatavots galda dziesmu dziedāšanas svētkiem atbilstošs repertuārs. “Gvelžu” saietā var piedalīties gan individuāli stāstnieki, gan stāstnieku grupas.

Pēc saieta nolikuma, dalībniekiem tiek dots uzdevums sagatavot trīs galda dziesmas (var tikt izmantots folkloras krātuves materiāls). Rezervē jabūt 2 dziesmām, kuras tiks izmantotas riņķa dziedājumā, un, pēc dalībnieku domām, nepelnīti aizmirstas. Ja dziesma nav pazīstama, saieta dalībniekiem ir jāsagatavo tekstu un nošu materiālu (ja tas ir iespējams) 15 – 20 eksemplāros, kas kalpos kā izglītojošs materiāls un ļaus iesaistīties kopīgā dziedājumā gan dalībniekiem, gan skatītājiem.

Saietam ir mērķis būt ne tikai patīkami izklaidējošam, bet arī pamācošam un praktiski derīgam, kurš sekmēs pieredzes apmaiņu, jaunu tradīciju apgūšanu un ieviešanu dzīvē, palīdzēs dalībniekiem iepazīt vienam otru, dziļāk saprasties un tuvināties, visnotaļ veicinot nacionālās kopības apziņu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.06.2024 - 02.07.2024 "ILGA" & "ROCK SYMPHONY"  Jaunpilī  Tukuma TIC
5.jūlijā plkst. 19:00 Jaunpils pils iekšpagalmā uz skatuves kāps divas leģendāras apvienības: Dailes teātra dziedošie aktieri u.c. | Skatīt vairāk
Latvija
Zvejnieksvētki Lapmežciemā - 13.07 Tukuma TIC
Svētku koncerts un jautra atmosfēra kopā ar Aināru Bumbieri, dziedošajiem aktieriem, Ivo Fominu, "Papīra lidmašīnām" u.c. | Skatīt vairāk
Koncertuzvedums ATGRIEŽAMIES LATGOLĀ Tukuma TIC
7.jūlijā pulksten 16:00 Kandavas brīvdabas estrādē "Ozolāji" - koncertuzvedums ATGRIEŽAMIES LATGOLĀ. | Skatīt vairāk
Tukuma novada piekrastes naktsmītnes Tukuma TIC
Te būs saraksts ar naktsmītnēm no Bērzciema līdz pašam Bigauņciemam! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42493987sec.