Latgales Kultūrvēstures muzejā - Nāc un piedalies senajā talkā!

Laikā, kad visā Latvijā gatavojas Lielās Talkas dienai, Latgales Kultūrvēstures muzejā (Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē) no 10.aprīļa līdz 10.maijam jaunāko klašu skolēni (2.–6.klase), apmeklējot muzejpedagoģisko programmu „Talka Latgales sētā”, var iepazīt senās talkas tradīcijas. Gan Lielā Talka, gan senās talkas ir veids, kā, kopīgi strādājot, iespējams paveikt plānotos darbus.

Šogad, sākot ar 10. aprīli, bērniem pirmo reizi tiek piedāvāta interaktīva izglītojoša spēle „Senie amati un nodarbošanās latgaliešu sētā”. Muzeja stundā gan skolēni, gan skolotāji iejutīsies improvizētā krāsu, skaņu un darbu ritmā un izzinās talkas senāko nozīmi.

Spēle „Senie amati un nodarbošanās latgaliešu sētā” sastāv no 4 daļām. Vienas nodarbības laikā varēs izspēlēt vienu spēles daļu: pavasara, vasaras, rudens vai ziemas. Mācību gada laikā ir iespējams apmeklēt visas četras daļas, saskaņā ar gadalaiku maiņu un apgūstamajām tēmām skolu mācību programmās.

Skolēnus no 10. aprīļa līdz 10.maijam gaidīsim uz pavasara spēli, maijā-jūnijā, septembrī – uz vasaras spēli, oktobrī – uz rudens spēli, decembrī-janvārī – uz ziemas spēli.

Skolēni, darbojoties grupās un iejūtoties kādā no lomām, uzzinās par lielākajiem veicamajiem darbiem, gadskārtu tradīcijām, amatiem un nodarbošanās veidiem, kādas agrāk bija dzīvojamās un saimniecības ēkas, kā arī aplūkos muzeja krājumā esošos senos darbarīkus, etnogrāfiskos priekšmetus.

Spēlē izmantotas mākslinieka Jura Gaigala gleznotās krāšņās talku un gadskārtu svētku ilustrācijas. Arī nodarbības laikā varēs uzzināt, ko pats novadnieks un fonda „Lāčplēsis” Goda zīmes īpašnieks stāsta par seno talku nozīmi.

Aicinām klases piedalīties spēles konkursā!

Noteikumi: sākot no šī gada aprīļa līdz 2013. gada aprīlim, jāapmeklē visas 4 spēles daļas. Atnākot uz 1.daļu, klase saņems 1.uzdevumu. Lai to atrisinātu, atbildi varēs iegūt nodarbības laikā. Konkurss noslēgsies 2013.gada aprīlī, kad veiksmīgākā un čaklākā klase saņems pārsteiguma balvu.

Spēle „Senie amati un nodarbošanās latgaliešu sētā” izveidota sadarbībā ar Valsts kultūrkapitāla fondu.

Sīkāka informācija un iepriekšēja pieteikšanās pa tālr. 64622464 (muzejs) vai 26595434 (muzejpedagoģe Inese Ločmele).

Maksa par nodarbību - katram skolēnam Ls 0,50

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.06.2024 - 20.06.2024 Vasaras Saulgriežu svinības TUKUMĀ  Tukuma TIC
Ar dziesmām ieskandēsies pirmā vasaras nakts 20.jūnijā pulksten 21:00 Durbes estrādē. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.06.2024 - 21.06.2024 Līgo svētki Kandavas Ozolāju estrādē Tukuma TIC
Kandavas brīvdabas estrādē "Ozolāji" 21.jūnijā būs skatāma Līgo lielizrāde "Zvēru dīdītājas". Pēc izrādes - balle! | Skatīt vairāk
Brīvdienas ģimenēm ar bērniem Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsti tūrisma piedāvājumu ģimenēm ar bērniem! | Skatīt vairāk
Piedzīvo mākslas burvību izstādēs TUKUMĀ Tukuma TIC
Tukuma novads aicina mākslas cienītājus un kultūras entuziastus jūnijā apmeklēt daudzveidīgās izstādes | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.62243915sec.