«Muzeju nakts» šogad 19.maijā

Eiropas muzeju akcijā „Muzeju nakts” 19.maijā plāno piedalīsies aptuveni 120 Latvijas muzeji, kas ir vairāk nekā pagājušajā gadā. Savas durvis apmeklētājiem, tāpat kā iepriekšējos gadus, vērs arī teātri, koncertzāles, bibliotēkas, augstskolas, kultūrvēsturiskas ēkas. Šogad pirmo reizi akcijā piedalīsies - Ministru kabinets, Valmieras teātris, Rīgas Mateja baznīca, Latvijas Nacionālais arhīvs, Francijas institūts Latvijā, Kalnciema kvartāls u.c.

Vērienīgākais un populārākais muzeju nozares pasākums „Muzeju nakts” Latvijā šogad notiks jau astoto reizi. Kopš 2005.gada apmeklētāju skaits ir palielinājies no 65000 līdz 271000 2011. gadā. Savukārt muzeju skaits, kas piedalās pasākumā, kopš akcijas sākuma ir divkāršojies. Pagājušajā gadā „Muzeju naktī” piedalījās 111 muzeji.

„Muzeju nakts” ir starptautisks Eiropas mēroga pasākums, kas vienā un tajā pašā laikā notiek gandrīz visu Eiropas valstu muzejos. Pasākums tradicionāli norisinās no sestdienas vakara (plkst.19:00) līdz svētdienas pirmajai rīta stundai vai ilgāk. Ieeja muzejos akcijas laikā ir bez maksas. „Muzeju nakts” iniciatore ir Francijas Kultūras un komunikāciju ministrija.

„Muzeju nakti” Latvijā organizē Kultūras ministrija sadarbībā ar Starptautiskās Muzeju padomes (ICOM) Latvijas Nacionālo komiteju. Pasākuma programmu no 7. maija būs pieejama oficiālajā akcijas mājas lapā www.muzeju-nakts.lv. Plašāk par akciju „Muzeju nakts” Kultūras ministrija informēs preses konferencē maija sākumā.

Latvijā ir 27 valsts muzeji; 79 pašvaldību muzeji; kā arī vairāk nekā 110 autonomie un privātie muzeji, no kuriem 14 ir akreditēti jeb ieguvuši valsts atzīta muzeja statusu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.05.2024 - 06.06.2024 Ieturi maltīti kādā no terasēm Bauskā! Bauskas TIC
Jūsu ērtībai esam apkopojuši šajā vasaras sezonā aktuālās terases Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Nometnes & sporta spēles Bauskas novadā Bauskas TIC
Plāno nometnes & sporta spēles Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
IELĪGOŠANA | pie Tukuma tirgus Tukuma TIC
22.jūnijā no 9:00 pie Tukuma tirgus būs gan mājražotāju tirdziņš, gan koncerts, gan motociklu apskate, gan arī uzvedums "Jāņu nakts mistērija" | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.79466105sec.