Audio gids - laba alternatīva Valmieras iepazīšanai!

Valmieras Tūrisma un informācijas centrs (TIC) aicina Valmieras viesus un iedzīvotājus arī šajā vasaras sezonā izmantot pērn ieviesto alternatīvu tradicionālajām ekskursijām – audio jeb tālruņa gidu. Tā ir iespēja bez tiešas gida pavadības doties ekskursijā pa Valmieras tūristu iecienītākajām vietām un nozīmīgiem dabas objektiem, un katrā no tiem savā mobilajā tālrunī noklausīties iepriekš sagatavotu stāstījumu. Gada laikā šo pakalpojumu izmantojuši jau gandrīz tūkstotis interesentu.

Tā ir iespēja viesiem, kas ciemojas Valmierā, pašiem bez atsevišķa gida pakalpojuma nolīgšanas doties pastaigā pa Valmieras skaistākajām un tipiskākajām vietām, piemēram, Svētā Sīmaņa baznīcu, Dzirnavu ezeriņu un Daliņa stadionu, respektīvi, cauri pilnīgi visai pilsētai,” stāsta Valmieras TIC tūrisma informācijas konsultante Anita Deigele.

Šī audio gida izmantošana ir pavisam vienkārša – piezvanot uz tālruņa numuru 64222322, atbildēs automātiskais atbildētājs, kurš aicinās izvēlēties interesējošo objektu un noklausīties iepriekš sagatavotu stāstījumu par tā vēsturisko un mūsdienu nozīmi. Šobrīd audio gida pakalpojumi pieejami latviešu un angļu valodā, taču pastāv iespēja, ka nākotnē, palielinoties krieviski runājošo tūristu skaitam, stāstījumi būs pieejami arī krievu valodā.

Audio gida priekšrocības ir iespēja apmeklēt tūrisma objektus jebkurā laikā, kad vien ir tāda vēlēšanās, jo tas ir pieejams visu diennakti, arī tad, kad TIC ir slēgts. Tas nozīmē, ka iepriekš nav nepieciešams saskaņot iespējamo ekskursijas laiku ar gidu, kā arī tādējādi samazinās ekskursijas izmaksas, jo pats audio gida pakalpojums ir bez maksas, zvanītājam jāmaksā tikai par savienojuma maksu, atkarībā no sava tālruņu operatora tarifa.

Pirms došanās ekskursijā, Valmieras TIC piedāvā ikvienam interesentam saņemt karti, kurā atzīmēts audio gida maršruts un objekti, par kuriem pieejams stāstījums. Šī pati karte un visi audio faili ir pieejami arī elektroniski mājaslapā http://visit.valmiera.lv, sadaļā maršruti un kartes, kas ļauj Valmieru un tās vēsturi iepazīt arī attālināti.

Tuvākajā nākotnē audio gida pakalpojumu ir paredzēts ieviest visā bijušā Valmieras rajona teritorijā, un šobrīd šo ideju aktīvi realizē Mazsalacas novads, kur audio ekskursijas būs pieejamas pavisam drīz. Attiecībā uz jau esošajiem audio ierakstiem plānots, ka tuvākajā laikā tos papildinās ar jaunu informāciju, padarot tos īpaši interesantus.

Valmieras TIC arī atgādina, ka, uzsākot vasaras tūrisma sezonu, gan pilsētas iedzīvotājiem, gan tās viesiem ir pieejams jauns pakalpojums – Gaujas tramvajs, kas ir pirmais šāda tipa transports Latvijā. Tas ļauj apvienot patīkamo ar lietderīgo, jo papildus rāmai laivošanai, iespējams klausīties gida stāstījumā par Gaujas piedzīvojumiem Valmierā un baudīt Valmieras vecpilsētas un vēsturiskās apbūves ainavu no Gaujas skatupunkta.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brīvdienas ģimenēm ar bērniem Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsti tūrisma piedāvājumu ģimenēm ar bērniem! | Skatīt vairāk
Latvija
Apceļo Svitenes pili! Bauskas TIC
Svitenes pils piedalās akcijā "Apceļosim Latvijas pilis un muižas"! | Skatīt vairāk
IELĪGOŠANA | pie Tukuma tirgus Tukuma TIC
22.jūnijā no 9:00 pie Tukuma tirgus būs gan mājražotāju tirdziņš, gan koncerts, gan motociklu apskate, gan arī uzvedums "Jāņu nakts mistērija" | Skatīt vairāk
"Peoniju ziedu parāde 2024" Kalsnavā  Madonas TIC
LVM Kalsnavas arborētumā sācies peoniju ziedēšanas laiks, kolekcijā ap 300 peoniju dažādības. “Peoniju ziedu parāde 2024” šogad notiks visu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.5263319sec.