Ar izpriecām Vasarsvētkos atklās Dobeles Tirgus laukumu

Dobeles novada svētku ietvaros 27. maijā svinīgi tiks atklāts rekonstruētais Tirgus laukums un sāks darboties strūklakas.

No pulksten 12 līdz 15 laukumā notiks dažādas izdarības - spēlēs Hāgenskalna muzikanti, ciemosies cirks, būs gan umurkumurs, gan tirgošanās ar cukurūdeni un saldumiem. Dobeles Amatu mājā varēs izmēģināt roku radošajās darbnīcās, bet Dobeles novadpētniecības muzejs aicinās uz izstādes „Tirgus laukums” atklāšanu.

Pēc vērienīgas rekonstrukcijas Tirgus laukums pilsētas centrā ir atguvis savu vēsturisko izskatu, atbilstošu pagājušā gadsimta 30. gadiem, kad tur notika rosīga tirgošanās.

Laukums ir bruģēts ar skaldītajiem un apaļajiem laukakmeņiem, bet astoņas strūklakas ir jau mūsdienīgs elements. Orientējoši vēsturiskajā vietā izbūvēta strūklaka milzu akas veidolā. Neapšaubāmi, tā ir kļuvusi par lielāko aku Latvijā. Tā kalpo gan kā strūklaka, gan kā dzeramā ūdens avots.Akas diametrs sasniedz 10 metrus, augstums ir 4,7 metri. Iespaidīgais akas spainis, periodiski uzpildoties, ar šalti izgāzīsies akas baseinā, sagādājot jautrus brīžus vērotājiem. Imitējot lietu, ūdens pastāvīgi pilēs arī no akas stikla jumta. Vienā no akas baseina betona apmalēm ir iestrādāta dzeramā ūdens strūklaka izslāpušajiem.

Esot Dobeles pusē Vasarsvētkos, var doties uz Kārļa Ulmaņa piemiņas muzeju „Pikšas”, kur pulksten 10 sāksies Latvijas bērnu un jauniešu folkloras svētki „Pulkā eimu, pulkā teku”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.06.2024 - 21.06.2024 Līgo svētki Kandavas Ozolāju estrādē Tukuma TIC
Kandavas brīvdabas estrādē "Ozolāji" 21.jūnijā būs skatāma Līgo lielizrāde "Zvēru dīdītājas". Pēc izrādes - balle! | Skatīt vairāk
Latvija
"Peoniju ziedu parāde 2024" Kalsnavā  Madonas TIC
LVM Kalsnavas arborētumā sācies peoniju ziedēšanas laiks, kolekcijā ap 300 peoniju dažādības. “Peoniju ziedu parāde 2024” šogad notiks visu | Skatīt vairāk
Rundāle aicina iepazīt Tropu tauriņu māju! Bauskas TIC
Blakus Rundāles pils parkam šovasar ir atvērta tropu tauriņu māja! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.06.2024 - 17.06.2024 Izdots ceļvedis "Labi Būt Bauskas novadā"! Bauskas TIC
Izdots kultūras un tūrisma ceļvedis "Labi Būt Bauskas novadā"! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Dobeles novada TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.63804197sec.