Sāk ieskandināt nākamos Dziesmu un deju svētkus

26. maijā četrās Latvijas pilsētās aicinām ieskandināt nākamos Dziesmu un deju svētkus. Krāšņi koru koncerti notiks Saldū un Preiļos, tautas mūzikas ansambļi un kapelas tiksies Kandavas novada svētku ietvaros, savukārt Latvijas senioru kori un deju kolektīvi piedalīsies Dziesmu un deju dienā Saulkrastos.

Saldus Kalnsētas parka estrādē Kurzemes Dziesmu svētkus plkst. 17.00 atklās „Pūces etnogrāfiskais orķestris”, savukārt plkst. 18.00 notiks koncerts, kurā piedalīsies vairāk nekā 1000 koru dziedātāju un Profesionālais pūtēju orķestris RĪGA.

Koncerta režisors - Viesturs Kairišs, mākslinieciskais vadītājs - Ivars Cinkuss. Svētku virsdiriģentu godā - Gido Kokars, Edgars Račevskis, Jānis Zirnis un citi.

Plkst. 20.30 programmā sirdspriekam un deju ritmiem „Greizais ratiņš” varēs satikt Latvijas Nacionālā teātra aktierus.

Preiļu katoļu baznīcā plkst. 11.00 notiks Garīgās mūzikas koncerts un plkst. 18.00 vairāk nekā 1000 koristu sadziedāsies Preiļu pilsētas estrādē. Programmu papildinās Preiļu novada deju kolektīvi „Gaida”, „Danceri”, un „Talderi”, kā arī folkloras kopa „Rūtoi”.

Koncerta režisors - Viesturs Rencis, mākslinieciskais vadītājs - Jevgeņijs Ustinskovs. Svētku virsdiriģenti būs Terēzija Broka, Anda Lipska, Jevgeņijs Ustinskovs, Roberts Liepiņš, Edgars Znutiņš un citi.

Plkst. 18.00 Latvijas senioru dziedātāji un dejotāji tiksies Saulkrastu estrādē Senioru dziesmu un deju dienas koncertā „Zem treju loku varavīkšņu tilta”. Svētkos piedalīsies ap 50 deju kolektīvu un 40 koru, kas izdziedās un izdejos arī daļu no 2013. gada Dziesmu un deju svētku senioru kolektīvu repertuāra.

Tautas mūzikas ansambļi un kapelas no Latvijas novadiem pulcēsies gleznainajā Kandavas novadā. XVI Latvijas tautas mūzikas svētki iekļausies Kandavas novada svētku daudzveidīgajās norisēs, kuras ar šī gada tēmu „Tā nav dzīve, tas ir kino” atgādinās par daudzajām novadā uzņemtajām kinofilmām.

Rīta pusē kopā ar vietējiem amatierkolektīviem tautas mūzikas grupas pieskandinās jaunizbūvēto Kandavas promenādi un Matkules, Vānes, Zantes un Zemītes pagastus. Plkst. 15.30, iekļaujoties nākamo Dziesmu un deju svētku ieskaņu pasākumu ciklā, kolektīvi tiksies tautas mūzikas svētku koncertā Kandavas Bruņinieku pilskalnā.

Ieeja uz visiem pasākumiem brīva!

Dziesmu svētku ieskaņu koncertus rīko Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centrs un Dziesmu svētku biedrība sadarbībā ar novadu pašvaldībām.

Koncerti notiek ar lieldrauga Latvijas Dzelzceļš, kā arī AS Latvijas valsts meži, Valsts Kultūrkapitāla fonda, Statoil Fuel & Retail Latviaun Sixt atbalstu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Aizvadi vasaru "SAULI TVEROT" Cēsu novadā! Cēsu TIC
Jaunajā Cēsu novada vasaras ceļvedī ir apkopotas idejas neaizmirstamiem piedzīvojumiem, jautrām aktivitātēm un daudz kā cita noderīga! | Skatīt vairāk
Latvija
NE-parastumi Madonas novadā Madonas TIC
Seriāls par "NE parastām" Madonas novada tūrisma vietām dodas uz Ērgļu pusi, aicinot izsaukt Džinu un nakšņot hipsterīgā brīvdienu mājā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.06.2024 - 29.06.2024 Goran Gora koncerts Kalsnavas arborētumā Madonas TIC
29. un 30. jūnijā - "Peoniju ziedu parādē 2024" Goran Gora koncerts un bērnu programma | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.06.2024 - 30.06.2024 Koncerts ar Valdi Atālu un Zani Bērziņu Valmieras novada Tūrisma pārvalde
29.jūnijā pl.19.00 ielūdzam uz Akustikas vasaras terases atklāšanu, kurā uzstāsies Valdis Atāls un Zane Bērziņa. | Skatīt vairāk
10 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42280293sec.