Saulgriežos Rīgas dzelzceļa stacijā ielīgos nākamos Dziesmu un deju svētkus

XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku vienojošie vārdi būs - GAISMA LĪGO LATVIJĀ, tāpēc ceturtdien, 21. jūnijā plkst. 12.30 Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā kopkoris un deju kolektīvi Līgo noskaņās ieskandinās nākamo Dziesmu un deju svētku repertuāru.

Gadu pirms nākamajiem Svētkiem Dziesmu un deju svētku rīkotājs - Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centrs aicina sanākt Svētku dalībniekus, lai uzsauktu „Gaisma līgo Latvijā!”. Ielīgošanā piedalīsies kopkoris, kuru vadīs Dziesmu svētku virsdiriģenti Ints Teterovskis un Ivars Cinkuss, kā arī tautas deju kolektīvi „Bānītis” un „Teiksma”, un folkloras kopa „Skandinieki”.

2013. gada Dziesmu svētku Noslēguma koncerta koncepcijas atslēgas vārds ir „Līgo”, kas latviešu tautas identitātes, kultūras un tapšanas vēsturē un tradīcijā ir viens no nozīmīgajiem dzīvajiem simboliem. Līgo ir pārtapšanas, garīgas un fiziskas attīrīšanās, auglības un pats galvenais- gaismas (saules) pavadīšanas un sagaidīšanas rituāls. Apliecinājums, ka, sekojot dabas Saulgriežu ritam, šāda atdzimšana ir iespējama ne vien katra konkrēta cilvēka, bet veselas tautas dzīvē.

XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku galvenais režisors Uģis Brikmanis par svētku koncepciju saka: „Svētku nedēļa ir nāciju visaptverošs rituāls, kas atjaunina latvisko kultūrapziņu un nostiprina latviskās kultūras jaunradīšanu kā patības pamatu. Radīšanas svētki, himna īstajām vērtībām, kad top redzams tas lielais darbs, kas ieguldīts cilvēku dvēseles bagātināšanā piecu gadu garumā, nedēļa, kas piešķir jēgu garu gadu ikdienai, kad gaisma līgo dziedātāju, dejotāju, pūtēju, daiļamata meistaru dvēselēs un darbos, kad mēs esam lepni un pilnā mērā cienām paši sevi, savu tautu, zemi un valsti.

Gaismas dziesmas un dainas, gaismas līgošana- radīšana ir pamats visu norišu skaniskajam un vizuālajam tēlam”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Vasaras atpūta pie Madonas novada ezeriem Madonas TIC
Pavadi brīvdienas kādā no atpūtas vietām pie mūsu puses ezeriem. Kad gaiss smaržo pēc ezera, draugu sarunām un bērnu smiekliem, vasara ir | Skatīt vairāk
Latvija
CHRIS NOAH akustiskais koncerts Jaunpilī Tukuma TIC
Koncerts uz ezera! 13. jūlijā, plkst. 05:00 | Skatīt vairāk
Tukuma novada piekrastes naktsmītnes Tukuma TIC
Te būs saraksts ar naktsmītnēm no Bērzciema līdz pašam Bigauņciemam! | Skatīt vairāk
IGO Cepļa ceturtdienu koncerti jūlijā Bauskas TIC
Igo Mūzikas un mākslas Centrs CEPLIS ieskandina jūlija mēnesi ar ceturtdienu vakara koncertiem! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.43958712sec.