Iepazīt savu senču dzimto zemi Latvijā ierodas latviešu jaunieši no ASV

No 2012. gada 18. līdz 31. jūlijam Amerikas latviešu apvienības organizētās Heritage Latvia 2012 programmas ietvaros Latvijā viesosies desmit latviešu izcelsmes jaunieši, lai iepazītu un izzinātu savu vecvecāku dzimto zemi. Ceļojumu jau ceturto vasaru organizē un atbalsta Amerikas Latviešu Apvienība (ALA). Heritage Latvia projekts dod iespēju ASV jauniešiem, kuru ģimenēs latviešu kultūra mijas ar citām kultūrām, iepazīt un izdzīvot savu vēstures un kultūras mantojumu Latvijā. Heritage Latvia jaunieši, atšķirībā no ALAs administrētās Sveika, Latvija! programmas dalībniekiem, latviski nerunā, tomēr tas nav iemesls, lai neveicinātu viņu interesi par latviešu valodu un Latviju.

Šovasar savu vecvecāku dzimteni iepazīs jaunieši no dažādiem ASV štatiem un pilsētām – Kalifornijas, Vašingtonas, Dienvidkarolīnas, Teksasas, Meinas, kā arī no Ņujorkas. Jauniešus ceļojuma laikā pavadīs divi audzinātāji no ASV – Anita Juberte un Peter Chereson, kā arī gide no Latvijas – Polīna Šķiņķe.

Ceļojuma laikā grupa vairākas dienas pavadīs Rīgā, kur iepazīsies ar Rīgas vēsturi un arhitektūru, kā arī apmeklēs Okupācijas muzeju. Taču ceļojums ietver ne tikai ekskursijas galvaspilsētā, bet arī pasākumus, tradicionālo amatu darbnīcas, vietējo ēdienu degustācijas, dabas un kultūrvēstures izzināšanu citās Latvijas lielākajās un ievērojamās pilsētās. Līdzšinējie projekti pierādījuši, ka visgaidītākie un emocijām bagātākie notikumi ir tikšanās ar latviešu vienaudžiem no reģionālām skolām.

Šovasar 19. jūlijā grupa apmeklēs Popes pamatskolu Ventspils novadā, bet 24. jūlijā – Kaunatas vidusskolu Rēzeknes novadā. Ceļojuma noslēgumā 30. jūlijā uz atvadām reģionu skolu jaunieši tiek aicināti uz Rīgu, kur kopā ar jaunajiem draugiem no Heritage Latvia 2012 grupas tiks iemūžināti kopīgā fotogrāfijā pie Brīvības pieminekļa, kā arī tiksies ar pārstāvjiem no ASV vēstniecības un vakarā vienosies kopīgos  latviešu dančos.

Ikdienā šo bērnu dzīves rit atšķirti, tomēr viņus visus vieno latviskais mantojums, kopīgas mācības latviešu vasaras nometnēs un svētdienas skolās, kā arī interese un vēlme mācīties latviešu valodu un izprast vēsturi. Un kā sacīja audzinātāja Anita Juberte, "projekts savu mērķi ir attaisnojis. Interese par iespēju apmeklēt Latviju ir! Visiem iepriekšējiem dalībniekiem Facebook lapas papildina draugi no Latvijas, par ko liels prieks ir kā Amerikas bērniem, tā vietējiem latviešiem. Īpaši priecē, ka šogad dalībnieku vidū ir iepriekšējo projektu dalībnieku jaunākie brāļi un māsas".


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Rundāle aicina iepazīt Tropu tauriņu māju! Bauskas TIC
Blakus Rundāles pils parkam šovasar ir atvērta tropu tauriņu māja! | Skatīt vairāk
Latvija
Brīvdienas ģimenēm ar bērniem Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsti tūrisma piedāvājumu ģimenēm ar bērniem! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.05.2024 - 16.06.2024 Vasaras Saulgriežu svinības TUKUMĀ Tukuma TIC
Ar dziesmām ieskandēsies pirmā vasaras nakts 20.jūnijā pulksten 21:00 Durbes estrādē. Ugunskurā degs trejdeviņas pagalītes. | Skatīt vairāk
Līgo zaļumballe ar grupu "ZUŠI" Tukuma TIC
Lapmežciema parka estrādē 23.jūnijā pulksten 23:00 būs Līgo zaļumballe ar grupu "ZUŠI". | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.74952316sec.